Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Voobicaeno bhcg koga se proveruva ima vrednosti, bar ja do sega sto sum proveruvala. Ajde misli pozitivno, moze da e docna ovulacija ne se znae toa. Vo sekoj slucaj za 2-3 dena pojdi na ginekolog.

2. #Sweet.girl

#Sweet.girl Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    96
    Во оваа лаб позитив и негатив немаше вредности, тоа и само ми е утеха доцна овулација, ќе почекам некој ден пак на контрола, неможам ни да заспијам се ми е во глава.

3. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Mo
    Може да останиш бремена ,но треба да ги прекинеш штом дознаеш дека си бремена,јас пијам Бромергон но тие не се штетни можам да ги пијам иако сум бремена првите недели.

На Lady Leona и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.350
    Допаѓања:
    28.389
    Добро утро подршко.
    Ајде бомбардирајте со позитивни тестови.
    @Veki4kaa нека не влече за носе сите и нека не носи во труднички.
    Кај мене ништо ново хормоните добри до 5 ден пијам циклопрогинова,работиме на случајот по некое непишано правило треба деновиве да сум во овулација па :bug: све 4 у вис.
    За недобивање рано ми е ама навивам прво кај вас па и кај мене 2 линии на тестот.:sun:

@#Sweet.girl почекај уште некој ден,ако не добиеш и си трудно ќе правиш микробиолошки таму некаде ко ќе си 12 недела а ако добиеш ќе направиш откако ќе ти заврши.Ти посакувам да ти е касна овулација а да не добиеш наредни 9 месеци.

На dunika, Lara 27, #Sweet.girl и 6 други им се допаѓа ова.
  5. parisian chic

parisian chic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    763
    Добро утро девојки! Веќе 2 години се обидуваме со маж ми за бебенце, ама за жал првиот пат завршив со абортус, а пред една година имав вонматерична бременост и отстранет ми е едниот канал. Пред 4-5 месеци правев ХСГ и се покажа дека имам стеснат канал. Препорака на докторот беше да пробаме и за 4-5 месеци ако нема ништо да ме прати на лапараскопија. Овој месец добив ама многу слабо крварење кое ми траеше 2 дена, инаку вообичаено ми трае по 5-6 дена. Матичниот нема да е на работа до 02.07. Дали некоја имала слично искуство да сподели?

6. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Napravi test mila prvo vidi da ne te iznenadi jas mislev deka sum dobila dva tri dena oskudno rozenikavo I slucajno koga napraviv test bese pozitiven za zal ne. Zavrsi dobro kaj mene vidi napravi nikogas ne se. Znae

На Lara 27 и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  7. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Добро утро поддршко:sun: вчера бев на една брзинска контрола гин. виде на јајниците еден куп јајни клетки кои предходно ги немаше,рече работете на случајот овој месец. Малце ме подзамисли,спомна што не значи дека е така од толку јк што имало можно било и полицистични да биле...ама не сакам да мислам на тоа се надевам не се. Се тешам дека после киретажата и хистероскопијата се прочистиле и почнале да работат баш како треба.:wasntme: 11 ден од циклус ми е од вечерва ептен вредна ке сум:lol:

На dunika, fina erika, paleska3 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. parisian chic

parisian chic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    763
    Жал ми е. :/ Вчера правев, испадна негативен. Добив на 16ти, да не е рано за тест...

9. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    Добар ден поддршко и од мене (highfive):coffee: Кога ви е денот за недобивање??? :P

На Turna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Dobar i ubav den :D kaj mene ima ushte mnogu da se ceka (12) dena spored kalendarot ovoj mesec dobiv na 28 den a mozno e i pokasno da dobijam zatoa shto predhodnite tri meseci dobivav so kasnenje Daj Boze i voopshto da ne dobijam narednite 9 meseci :inlove: redovni sme i rabotime na slucajot ne gledame plodni i neplodni denovi .:$

На dunika, paleska3, L*G и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    браво што редовно и вредно си ја завршувате домашната задача:bow:Сепак ти е рано ама пуштаме убава позитивна енергија за сите нас :*

На dunika, paleska3, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.503
    Едвај ги најдов овие... достонекс. Но тие ми ги препишаа нз зашто.. дај Боже да биди ќе.ги.прекинам Ти благодарам Andonia ти писакувам среќа

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    со лесно женска, и мене ми реќе докторот после спонатиот наредна бременост да примам аспирин, ама сега сеуште се плашам, дали примате и фолна ?

истото и кај мене ми беше 0.48 и дозата ми е намали на 1/4 од 75мг
    јас сепак мислам дека е некогаш и спонтан од преголема доза на еутирокс мислам дека мене така ми се случи а сепак ниеден доктор не се посветува доволно за тероидна..
    и дали некој воопшто има искуство за тсх колку да биде во бременост ? и дали ако е многу ниско не е ризично ?

14. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Од вчера почнав со фолна ја земав таа на алкалоид,друго ништо не ми рече док. да земам барем сега за сега,ми преостанува само вредна да сум па со Господ напред можеби ќе опали од прва,доста ми беа турболенции мене а богами и вас. :)

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Добар ден и од мене,

Кај мене денес 12 ден, бев на брзинска контрола и докторот кажа дека сум пред овулација па овие денови да сме си редовни. Па ние мора да сме послушни :).

@Happyinlove Јас и ти ептен исто, дај боже заедно да се префрлиме во труднички :wasntme:

На curlyhair, LoveHope, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Јас после секој спонтан паузирав од обиди 6 месеци и притоа не пиев никакви витамини. Пред да почнеме повторно со обиди за бебе препорауваат да се пие аспирин, но сепак докторот треба да каже кога и која доза. Фолна не е на одмет да се пие, јас поради мутација морав да примам метил фолат, но додека го набавив јас останав бремена. Исто и со аспирин доцна почнав.

17. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @paleska3 баш сме тука мене ми е 13 ден. Кај и да е се префрламе во труднички;)

На Andonia, curlyhair, Lara 27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Поздрав лавици:*
    Кај мене ништо чекам да добијам и се слушнав со др за хсг па се надевам дека се ќе биди во ред друго што да испитам ќе земам хормони да испитам др ми вика на 2ден најдобро било да се проверат
    Друго што треба од документи за хсг за на приватно

На Andonia, curlyhair и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Чисти брисеви мислам дека ми бараа и седиментација. Не знам дали имаше друго, нека ме надополни некоја.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Инфективни скрининзи за двајцата

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.