Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Не само што мислам туку кога одам и понекогаш сама си зборувам гласно си се молам :$

На Andonia, paleska3, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Ние со мм кога имавме односи си викам во памет сега ќе се опуштам нема да мислам, и така правев мислев на тоа колку ми е убаво со него и во тој момент како уживаме заедно, ама после некое време пак ќе ми текне - дали ќе се фати? :?: ама повеќето не мислев ио бев опуштена до максимум едноставно водевме љубов, што би се рекло :rofl: и не се замарав дали ќе се фати или не, си викав ако треба да се фати ќе се фати и сварно бидна така :lol: Ама првиот месец после свадба од као почнавме да пробуваме не бев опуштена цело време мозокот ми беше бебе па бебе. и ништо добив, вториот месец ти викам се опуштив и после однос читав требало нозете у вис па незнм не требало да станувам од као ќе сврши, ја и си станував и се бришев и се туширав па се фати. Ќе биде бидете опуштени и пробајте да не мислите цело време , едноставно уживајте и кога најмалку ќе очекувате тогаш ќе ве изненадат двете цртки и бебуш! Ако останав трудна јас пак ве следам и ви држам среќа на сите, затоа што сите заслужуваме да бидеме мајки! :!::hug::muscle:

На Kris80, Turna, #Sweet.girl и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    така е срцка! ние на потешкиот начин... ама ќе знаеме добро да цениме :wasntme::nod:

абе кога поминуваме во движење со кола покрај црква почнав да се крстам и да посакувам на глас!! :?::$ а не е да речеш дека сум некој голем верник ама ете го правам тоа...

леле остај со позите исто, му набив фрустрации на маж ми, ми вика не сум машина програмирана аман (facepalm)(facepalm)(facepalm)

Последна измена од модератор: 22 јуни 2018
    На Alishan30, Lara 27, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  4. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Хахаххаха ццц жении бе еј, мажуу не така денес ваква поза другата денес, следен пат оваа. Хахахх кичмата ми се здрави од кревање нозе. А вас? Ххха

На Kris80, Andonia и Lara 27 им се допаѓа ова.
  5. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    Јас лично почнав да се опседнувам .... и се прашувам нозе у вис и лежење некое време потоа дали има ефект или ?

На Icecreeam и Lara 27 им се допаѓа ова.
  6. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    абе "свеќа" сум правела по препорака на другарка, ми вика гарант остануваш...е цврц ништо ни свеќи ни нозе на ѕид ни ќебиња ни перници испод (еднаш за малце фалеше вратот да си го прецвикам)... е жени да, маки...а они ќе те напунат и оп си брка работа си оди во дневна фудбал да гледа а јас што све не отпосле, дали сите метании да ги правиш, дали се ти е при рака, книга, мобилен, Криноне ... и дремеш така што повеќе и не дај Боже нешо да истече одма паника и разочарување...абе дал да се смееш дал да плачеш работава:D

ваљда со сигурност неможе да се докаже дека има влијание ама пустото и за сламка ќе се фаќаме само да бидне

На Alishan30, Lara 27, Fontana и 4 други им се допаѓа ова.
  7. claudi00

claudi00 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    137
    Zenski vcera trebase da mi dojde zedov test I go napraviv vecerta of onie demek sto kazyvaat 4 denovi pred ciklus I ispadna negativen a meneseuste mi nema dojdeno.....nz Dali da imam narez I pokraj toa sto ispadna negativen ???

8. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Nekoi od vas znaat za mojot slucaj ama "ponovite" ne. Jas se borev so idiopatski sterilitet 2 godini. Koga se resiv da pravam inseminacija rezultatot od spermogramot izleze katastrofa 2% podvizni. I taka si dobiv dokument deka nemozam prirodno da ostanam i odma nareden mesec pocnav (od 21 den) so stimulacii za ivf. Cekav ciklus za da prodolzam so drugi boci ama ciklus nedojde i imav dve crtki zar crveni! A vo tie dva pari odnosi sto imavme stanuvav prva da se mijam i da napinjam da izleze se od mene demek da sum cista ako odamna pregled. A prethodno sveki drzev noze pernici uste jaze ne vrzav za sijalica da me drzi. Togas trebalo...

На Mihaela123456, Kris80, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    да сум на твое место би купила уште 2 од друга марка

хахахаха ме изнасмеа .. ете видиш нема правила а тоа највеќе излудува..џабе си праиме филмови во главчињата.. и да, јас сум нова, фала ти што уште еднаш што ја сподели информацијава:*

На Andonia, Milobebence и Lara 27 им се допаѓа ова.
  10. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Како јас да пишувам еј исти сме :)

На Andonia, Lara 27, paleska3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    Лавице и ако може уште ова само, со што се стимулираше? и зошто од 21 ден со стимулации, нели се почнува од 3?? ..односи во плодни денови се погодија??..леле извини што те распрашувам ама знаеш паталец (facepalm)|(

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Nemam pojma za plodni denovi ama ivf so dolg protokol nekoi pocnuvaat od 21 den od ciklus. Barem jas taka pocnav pred 2 godini.

На Andonia и Lara 27 им се допаѓа ова.
  13. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Некојја да ми одговори??

14. Lavica2602

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Gi imam doma, gi piev kratko vreme ama ne gi dopiv a mozebi trebase. Citav na net deka se dobri za reguliranje na prolaktinot, bas imam problem so nego i zatoa citav taka mi izlegoa tie. Zemaj gi steta nemas na prirodna baza se.

На Lara 27 и curlyhair им се допаѓа ова.
  15. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Фалаа тии ги зедов од утре ќе почнам. :)

16. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    I mene me interesira zasto od 21 den.. Jas sega treba dapocnuvam proces pa mi rekoa da se javam samo sto ke mi dojde

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ако е долг протокол се почнува од 21 ден боцкање со Супрефакт.
    Со стимулациите се почнува од втор ден без разлика дали е долг или краток протокол. Ама за ова има во другата тема, да не им ги измешаме мислите тука на девојчињава :)

На Lara 27 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  18. Aleksandra789

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Kolku vreme se bockanjata? Se izvinuvam sto prasuvam ovde :/

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Докторот ќе те следи на ехо на неколку дена и врз основа на ехото и проверка на некои хормони, стимулирањето трае кај некои 8 дена, кај некои 10 и сл. Зависи од тоа како реагира организмот на стимулациите. Опушти се и следи што ќе ти каже докторот. :)

20. Aleksandra789

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    460
    Otprilika na kolku denovi se sledi?