Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Честитки :clap: имај лесна бременост, уживај во неа :* :inlove:

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    фала заза :K

3. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ecapereca ти стискам силно палци многу сакам да се израдуваш,се надевам дека на онаа нема да и текне да те посети едно 9 месеци...Едвај чекам да кажеш дека си видела 2 цртки...Со тебе сме! :*

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    искрена и огромна подарска за сите сто сакат да бидат мајки :clap: и јас ја имам таа желба ;) :) :)

На TSS и lale24 им се допаѓа ова.
  5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Еве ме и мене во темава (Ух, едвај чекав) :$
    Во плодни денови сум и веќе почнавме да ги правиме првите обиди :)
    Многу сум возбудена и едвај чекам да не добијам (До 15-ти јуни мислам ќе шизнам) :D
    Се надевам дека нема многу да чекаме за бебуш.. Дај Боже сите вие што си чекате бебушки - што поскоро да се израдувате.
    До тогаш ќе се дружиме во темава, а после во оние поубавите теми :)

На lale24 и girl-miri им се допаѓа ова.
  6. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ти држам среќичка од прва да се израдуваш...само бидете си опуштени и водете многу љубов,сигурна сум дека ќе има позитивни резултати :!: :*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    ЈБГ, изгледа нема да се израдувам ни овој месец, сега бев во wc, и ништо немаше, ама малку притиснав после со хартијата и оп... кафеавко, изгледа пробива... не бе не, реков тестовине не беа нешто добри, чудни беа. Ццццц еден ден и ми каснеше ееејјјј :envy: , толку ти била мојата ку.ата среќа :@ :@ :@

8. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    ecapereca не сум во тек дали си правела тестови и каков резултат ти покажале, ама немој да ја плукаш среќава ;) бидејќи јас исто вака како тебе имав кога останав бремена.Кафеавко не е баш секогаш знак за добивање...почесто е за бременост,а посебно што ете и ти касни еден ден...И не се притискај таму доле со хартијата,не ми го ремети бебето...Ти држам среќа и мене ми мириса на бебееееее

9. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    :D i Jas sum vo plodni denovi i denes mi se maksimalni sansi i Jas treba Do 14 Juni da ne dobijam Pa se nadevam deka na dvete ke ni uspeje i dvete ke si se pofalime so dvete crticki :*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    ние само што почнавме ќе паузираме.

имав огромни болки последниве 10 дена па по неколку теста излезе дека хитно мора да идам на лапороскопија. на почетокот на месецов се беше во ред за 20 дена покасно се да се промени.

како и да е што мора, мора да се направи, не ми е ниту страв ниту паничам али неможам да го кажам истото за мм :lol: малку ми е плашливко за вакви работи. се надевам ќе можам да се оперирам неделава што доаѓа па ќе видиме натаму што советуваат докторите. така да девојки редовно следење на гинеколог и без страв.

11. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Силк срцка, два пати правев тест шур чек, и два пати ми се појави ептен бледа линија, ама не до 10 мин, туку покасно, првиот пат не беа поминати 10 мин, го баталив тестот да го фрлам, па после некој саат си викам ај да го видам уште еднаш и ја видов таа скоро неприметлива линија, па после 2 дена повторив пак и истото.
    Вчера бев толку возбудена што ми каснеше еден ден бар, ама еве сабајлево кога станав и што да видам... лом, не да пробило, што да кажувам повеќе. Не кријам дека сум разочарана и тоа ептен, си плачев, ама не ми олесни ич.
    Повеќе среќа на другите!

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Сакам бебееееее сакааамммм..ајде веќе...
    Деновиве ми се плодни едвај чекам...интензивно работиме на случајот :lol:
    Ама за резултат е богами ќе си почекам уште некои 2 недели... :doh:

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ќе плачам, жими мајка.... Не е фер, зошто добрите луѓе не се радуваат како што треба??? ;( ;( ;(

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    TSS - ајде ќе одбројуваме заедно :D јас чекам барем уште една недела да помини :!: мене плодните денови ми беа од 20 па наваму од прилика не можевме да ги одредеме точно зошто немам редовна менс. али работевме подолго на случајот :lol:
    espereca - знам дека си разочарана премногу и што да речам не знам.... ништо не би ти било утеха... но пробај да мислиш на нешто позитивно, следниот месец пак... сигурна сум дека наскоро ќе ги видиш двете цртки и ти и сите останати кои сакаме бебенце :inlove:

15. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Не знам што се случува со тестовите, но според моите сознанија не би требало да покажат лажно позитивен резултат нели? :^)
    Ние за сестра ми пред време се израдувавме. :(
    На упатството пишувало да се прочитаат резултатите најдоцна 10 минути од правењето на тестот.
    По 5 минутки чекање имало само една цртичка, но по 15 минути се појавила втората (лажна). Што не зафркна ептен.
    Резултатите од крвта изгледа се најсигурни.
    Си покажаа beta hcg <1,0 што значи дека не е бремена, а вчера и гинеколог и го потврди тоа на ехо.
    Јас ако ми доцни (дај Боже да ми доцни) ќе одам да проверам крв. Тест одлучив да не правам.

16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Многу ми е жал душо навистина се надевав дека си успеала.
    Плачи денеска утре ама после избриши ги солзите и со нова надеж и нови сили продолжува нашата борба.еве јас веќе 2ипол години се обидувам ама ништо што да правам.
    Решив ќе почекам до септември нека помине и летово и после иако е све е во ред ќе преземам нешто друго или инсиминација или инвитро.
    Не можам веќе да се мачам секој месец дали биднало или не повеќе се повредувам така ;)
    И тебе би ти препорачал ако имаш можност да побараш и друго мислење.

Поздрав до сите, и честитки до новите мамички имајте лесна бременост ;)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    јас мислам дека и по 15 и по пола час и по 1 час не може во никој случај да се појави втора црта. цртата се обојува доколку се лачи хцг хормонот кој се лачи само ако има бременост. лажно негативен може да е но лажно позитивен во никој случај... не знам кај вас какви биле цртите викате ептен бледи... ако добро го погледнете тестот ќе приметите дека се познааваат цртите... тоа се како некои вградени перничина или не знам што се :^) и истите треба да се обојат. значи се случува на тестовите да се гледаат цртите но важно е да се обојат :!: не знам дали ме сфативте и не знам како да ви објаснам :D

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Кога го направив позитивниот тест, како што се движеше течноста така се појавуваа двете цртки. Веднаш. Двете беа со ист интензитет на црвена боја, а сум била 4+1 бремена. Така да, очигледно со тестот нешто не е во ред. Гледајте ги датите обавезно, јас вратив еден во аптека кога ми го дадоа со рок уште 2 месеца. Тие имаат по 3 години рок, овој уште 2 месеца. Ај не ме зезај. Кој ти знае и тие тестови веќе! :(

19. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    4+1? што е ова не те сфаќам.
    што знам мене до сега не ми се случило некаква зафрканција со тестовите а во почетокот правевме секој месец од паника :lol: мене нормално ми касни мен ама ние од паника само тестови купувавме и никој не покажа две цртки. минатиот месец ми покажа две цртки ама бев бремена затоа :worried:

20. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ецапереца, зал ми е сто не се израдува и овој пат, но како сто вели Слими, борбата продолзува! не смееме да се отказеме, еден ден ке стасаме до насата цел, Господ ке ни помогне! Ниедна од нас не е единствена, ете и сами гледате не има многу на форумов сто долго ги чекаме двете цртки! и јас чекам две години и теско е, ама сватив дека со форсирање и премногу мислење постигнуваме само контра ефект! затоа се опустив, веке не бројам денови, ниту пак го бркам маз ми за секс, кога ми се прави правам кога не не, мозеби вака ке успееме! еден ден МОРА да биде, само позитивна мисла и опустеност! и Елена колку месеци бесе во исчекување, па на крај кога заборави да ги брои плодните денови тогас и успеа! сакам да казам се е во психата, опустете се и ке се радуваме набргу, сигурна сум! Цеститки до сите нови трудници, а на останатите како и на себе посакувам сто поскоро незаборавна радост и две долгоочекувани две цртки :inlove: поздрав

На elena.mak и slimy им се допаѓа ова.