Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Па зависи, докторот како што ќе смета дека треба. Некогаш на 3, на 4, на 5.. Секоја различно.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    значи супер поддршка сме си ако ништо друго :hai:(highfive)

На Andonia, Lara 27 и curlyhair им се допаѓа ова.
  3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Секако :inlove::*

На Andonia, Lara 27, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.167
    Ве читам и се смеам на себе па јас сум била бетер и од вас хахаха пред 5год кога почна борбата за бебе дури и гаќи не облекував гола поткрената спиев :) па де ао нози у вис па на газот перница абе се што ќе прочитав правев па ќе го замалтертирам ај сега оваа поза сирот тој ми вели не сум машина хаха и се со мисли ах ете сега ќе фати...ништо па се откажав и си уживав со маже и опп || кој за жал заврши фатално..после се што ми се случи не ни помислував на дете правење и на мм му се испушти он така вели а знам ао намера беше хихи и ете го син ми уште малце ќе дојде на свет...е сеа ќе звучи клише нели кога најмалку очекувате тогаш биднува па и ќе си речете ти си имаш полно меше не не разбираш ама не е така колку ли само добро го знам тоа проклето чувство ама жени мои лавици верувајте дека Господ никоја нема да заборави сите ќе си имате полни раце дечиња :* опуштете се и не правете бебенца водете љубов со мажињата и сите до една во труднички ве гушкаме

На ivanshe, Kris80, Ano и 19 други им се допаѓа ова.
  5. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Скрос исто ми се случува и мене, ама ете ваљда за џабе се преоптеретуваме.

На Andonia, Lara 27, Fontana и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Lavica2602, devojce znaci me presmea :) da si mi ziva :) nsjmnogu nadez mi dade so postov. Pozdrav do tebe i so lesno :)

На Andonia, Lavica2602 и Бибка04 им се допаѓа ова.
  7. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Site sme isto :) ama ne e taka kako sto mislime, si znae toa rabotata vnatre ednas stom se zakaci za nas haha.. kolku poveke mislime tolku poloso ama ajde de... najtesko e da se pravis lud :)

На paleska3, Andonia, Бибка04 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    знам така е!.. и викам на мајка ми што треба да се деси за да се испушти ако се фатило, односно и ги набројувам параноиве мои (пошо маж ми луда ме напраи а мајка ко мајка само ми се изнасмеа) и ми вика Па што знам ваљда од 3 спрат ако паднеш :D:D ...и така женски мои само се опседнуваме и кинеме живци за џабе.. ама ќе се издржи некако :mm:(fingers)

На paleska3, Andonia, tincemajmunce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Hahaha ubavo ti kazala majkati :) :) ama jas isto vaka imav drugarki so se opsednuvaa so sekakvi losi misli a koga ostanaa bremeni se im pomina ( neznam nekoja sila dava toa ) ... poinakva psiha imas togas, taka da..i nie isto ke sme ;) zdravje samo

На Andonia и Бибка04 им се допаѓа ова.
  10. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    дефинитивно некои жички во глава ни се изместуваат и вжештуваат :D(facepalm) ..дај Боже да го искусиме и ние патот на твоите другарки... поздрав мила, да бидне ..:music::d:

На Andonia, curlyhair и Fontana им се допаѓа ова.
  11. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Мм повеќе беше ,,аман оти кај нас не бидува,,(ни се фати третиот месец од пробување). Јас бев малку по ослободена на таа тема бидејќи тек смо почели а и испитна сесија турбо... Мај месец послабо имавме односи и му трубев не се надевај месецов,ама ете бидна кога јас не очекував.Тој беше преплашен бидејќи неговите. Немале многу години деца...

Знам дека овде има женишта(херои) кои поминале многу трнливи патишта за да имаат полни раце. На секоја ви посакувам наскоро да видите две линии и да мисе оридружите во групста н гадење и повраќање... :*
    Ви се восхитувам на сите,кое единство,која храброст,која љубов!

На Thallia, stevemila, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  12. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    дали може да се оди на гинелоког иако ссе плодни денови или нема врска ?
    *дали пиете и фолна женски ?

:hug::hug:

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    пиеме,пиеме секако дека пиеме..каде без фолна??? :wasntme::sun:;) ... на гинеколог според мене, треба баш на плодни денови да одиш, за да се види развој на фоликулите!:)

14. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    И јас ги пијам не полн месец , добро се чуствувам од нив , препорачани ми се поради пролактинот а и баланс на хормоните и регулирање на циклус.
    За сега сум задоволна

На Lara 27 и curlyhair им се допаѓа ова.
  15. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Женски уживајте сега во сексот оти после нема. Не дека во бременост не може, ама не е тоа тоа. Јас еве 1 пробав и толку беше. А кога ќе ми текни пред да останам бремена колку секс имавме, ама се на сила, без уживање. Само опуштено и многу љубов. Знам дека е тешко, ама влезете си во некој филм, направете си го интересно. Оти после вака како мене филмови само во глава, а во реалност суша. Да сум сега со овој ум ќе се изнауживав, а не тогаш се под страв и стрес. Кај сите ќе биде и не мора од прва или втора. Мене кога ме праша гинекологот дали сме имале проблем и кога јас му реков се изнамачивме 5 месеци ми викат е баш на голема мака сте биле. И тогап си ставив прст на чело. Тоа не е мачење, тоа треба да биде уживање. Сега змам лујѓе со години се борат и им симинам капа. Ама каде има љубов др се ќе си дојде. И уште нешто...правењето е најлесниот дел. После идат нервози и стрсови. Дали е се во ред, дали е правилно имплантирано, дали ќе чујам срце, па1 па 2 скриниг, па успат уште 100 стресови. Ајде да не ве плашам. Само напред и храбро. Јас редовно ве читам и ве немам заборавено.

На L*G, stevemila, Andonia и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    I jas da se priklucam vo razgovorov.
    A od kade i kako da znaeme deka sme vo plodni ? :$

17. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    589
    С
    Секоја ти чест, се што пиша е така ама пусти жени триста филмови си правиме мислејќи дека имаме некој проблем...
    Ние сакаме плукни залепи да биде... психата има голема улога тука ..ајде со среќа на сите па и на мене

На Andonia, curlyhair, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    симни си женска мој календар или имаш и на нет и тука на фемина за плодни денови кој ти се јас мислам дека е точно :)

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    супер што ни се приклучи, уште едно мислење не е на одмет, хехе
    Би требало да ги знаеш со оглед на тоа дека си знаеш колку ти трае циклусот на редовна база... од 10ти ден си фаќаш па тераш една недела,а тоа плус ќе ти се потврди на гинеколог..или ко што ти предложиле календарчиња, зошто да не..

Море јас и на тие стресови си мислам, на се мислам, и за се се потресувам... филмови по цел ден во глава... нема одмор :headbang::whew: така да, со опуштањево малце потешко оди ама желба силна и јака воља... и секако љубов! ... фала ти мила трудничке што ни сподели дел од твоето искуство... гуш,гуш!:hug:

Последна измена од модератор: 25 јуни 2018
    На matilda258, lackygirl, curlyhair и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Najdobar nacin za utvrduvanje na ovulacija e sledenje na folikulite na ginekolog. Osobeno kaj tie sto imaat neredoven ciklus. Kaj mene so neredovniot ciklus sekoj mesec na razlicen den ovulirav. Idi pa pogodi:)

На Turna и Бибка04 им се допаѓа ова.