Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Поддршко добар ви ден :)
    Јас горе доле плодните денови према апликација ги искористив не максимално преку еден ден,денес мм замина на пат цела недела нема да е тука паа одма ми се јави таа паника што ако пропуштиме некој ден, ама се е Божја промисла си викам. Пијам фолна и во исчекување ќе сум мин.12 дена. Пуштам поздрави :*

curlyhair, paleska3 and Бибка04 like this.
  2. Бибка04

Бибка04 Активен член

Здраво Happy.. иста сум, и мене нерв ме фаќа одма ако случајно нешто не се напрај ко што треба...иако искрено на почетокот,првите неколку месеци се случувало и по 2 недели да работиме на случајот ама пак ништо...така да,незнам веќе, а и има многу што и при оскуден број на односи успеале...тоа е.. кога требало ќе биде.. а можеш да си купиш и тестови за овулација, за да се потсмириш :):nod:

curlyhair, Happyinlove and paleska3 like this.
  3. fana

fana Форумски идол

Женски, премногу ама стварно премногу сте оптеретени и тоа воопшто не е добро за зачнување да знаете.
    Знам дека желбата за бебе е огромна ама ќе биде кога најмалку очекувате џабе ви се кревање нозе, првење свеќи и сл.

Bella*, stevemila, curlyhair and 6 others like this.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Добар ден и од мене,

Исто и ние вредни бевме минатата недела скоро секој ден, сметам дека веќе ми се поминати плодните денови па ќе видиме за 11 дена што сме сработиле :D. Не се надевам многу затоа што уште вчера почнаа по малку да ме болат градите и знам секој ден ќе се зголемува болката додека да дојде. Обично така ми е повеќето циклуси.
    Знам дека оптеретувањето не е воопшто добро, но послино е од мене.

5. Happyinlove

Само да ти кажам дека болни гради се добар знак:hai:;)

Veki4kaa, curlyhair and paleska3 like this.
  6. paleska3

paleska3 Популарен член

Знам дека и тоа е симптом, но мене повеќето циклуси ме болат пред да добијам и тоа обично вака одма после овулација почнуваат и продолжуваат до ден пред добивање. Се надевам дека овој пат имаат друго значење:).

curlyhair and Happyinlove like this.
  7. Happyinlove

Мора да има друго значење(fingers). Мене па сите пмс симптоми ми згаснаа после абортусот зошто е тоа така незнамм... Дали и колку е нормално да не болат гради,стомак а пред ме болеле,и бремена кога останав гради ме болеа и тапа болка во стомак толку:)

fina erika, curlyhair and paleska3 like this.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

И мене ме болеа градите и апетитот почна да ми се зголемува исто како пред пмс, а бев бремена. Дури и деновите кога требаше да добијам имав тапа болка како пред да добијам. Ама не добив. Единствено чудно ми падна што градите ми беа меки, а не тврди како и секогаш. После вејќе и ми закасна, болките како пред за добивање ми ги снема и мн ми се спиеше. И се посомневав, направив тест и оп позитивен.

curlyhair, paleska3 and Бибка04 like this.
  9. Бибка04

Бибка04 Активен член

што убавко! милина да ве чита човек вас трудничките... ептен се разнежнувам некако ..секако си го посакувам и на себе истото.. ех, ќе бидне ли и тоа па и јас вака да споделувам со вас како ми било, што сум си мислела, низ што сум поминувала баш во тие 10тина дена додека исчекуваш, се надеваш, се колебаш, па пак се надеваш... :wasntme::)

curlyhair, paleska3 and Milaаа991 like this.
  10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Ќе бидеш наскоро, сите ќе бидете. Ви пушам среќа.

L*G, Andonia, curlyhair and 1 other person like this.
  11. Бибка04

Бибка04 Активен член

фала миличка најмногу.. ти посакувам и јас тебе само убавини :*

Milaаа991 likes this.
  12. curlyhair

curlyhair Популарен член

Ти дoјде нoрмaлнo циклус?Штo oсеќaш?Јaс ги пијaм двa денa aмa имaм верувaм некaкo вo нив.

13. Anexy

Anexy Истакнат член

Драги Феминки, дали нечив сопруг се оперирал од варикочела? Ако има некоја феминка, би замолила да ми пише. Однапред Ви благодарам

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Секој месец различно ми идеше менструација, еднаш на 28 дена па на 32, 35, 38, 40 како ќе и текнеше и немав никаков проблем со забременување одма фати од прва и тоа 2 пати еднаш во септември, бременост која заврши во 9 недела со миссед абортус и после тоа пак во март останав на прво и тоа само 4 односи цел месец без следење на плодни денови,, кај секоја различно. Господ како што сака. Јас да бидам искрена не мислев дека одма ќе биди, воопшто и не мислев дека ќе останам бремена. Опуштетесе и уживајте оти после нема како што рече Мила991 само под стрес цело време сум. Редовно ја следам темава и ви посакувам на сите да си ја остварите желбата за бебче, кај сите Господ да даде по едно по две срценца :inlove:

Last edited: Jun 26, 2018
    Bella*, curlyhair, dunika and 4 others like this.
  15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Abe iskreno ti si bila od tie srekliki da zabremenat od nekolku pati. Ja ne bev. Posle godina obiduvanje zabremeniv preku sledenje folikuli koja bremenost zavrsi vo 12 nedela so missed abortion. Posle godina od kiretaza nisto ne se slucuvase t.e ne sakase da se fati. Pa se odlucivme za inseminacija. Nrkogas treba podbutnuvanje. Daj boze kaj sekoj da e plukni zalepi ama ne e sekogas taka. I posle godina dena obiduvanje ako nema nisto najubavo e da se pocne so ispituvanja.

curlyhair, dunika, fina erika and 4 others like this.
  16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Постот го пишав најдобронамерно, немам потреба да не бидам искрена, никој не ме знае тука. Сакав да кажам дека цел живот од прва менструација имав проблеми од 12 години пиев циклопрогинова бидејки имав хормонско пореметување и завршив на болница лежев една недела на патолошка бременост а јас 12 год, 13 години сл година пак ги пиев 4 месеци хормоните и цело време еве 16 години од прва менструација имав нередовна менструација, ама ете за бременост немав никаков проблем и тоа ми беше изненадување бидејќи јас сама си мислев дека нема да биди лесно. Сакав само да споделам мислење и мое лично искуство, форум е. Секое добро.

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Колку нервозно одговараш на темиве чудо... Мила олабави се малку, поминав по тој пат, знам дека е тешко иста бев само мислев и плачев ама не е решение тоа.. Гледање на работите со надеж, со воља, и се ќее е во ред :*

Momichka, Bella*, Lara 27 and 7 others like this.
  18. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Zasto nervozno odgovaram na temive? Clenkata iznese nejzino iskustvo ja se nadovrzav so moe iskustvo. Poentata mi bese deka pokraj nadezta i verbata vo boga i slicni raboti, da i se dade i sansa i na medicinata.

Lara 27, paleska3 and Бибка04 like this.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Секако да, неможиш да седиш со скрстени раце. Секако дека ќе го бараш чарето.
    Поентата ми беше, помалку нервози посреќен живот.. Сега се нервираме ама верувај во животот имало мн поголеми проблеми за нервирање. Тек допрва ни е.
    - Немој да мислиш "Имам дете, и делам совети сега. НЕ" Само го кажувам тоа, кое јас го пропуштив 5години со нервози и плачки, нигде не излегував ради тоа. Седев дома само, место да шетам и уживам..
    Сега со дете пак седам дома :rofl:

Уживајте уживајте, борете се за бебе со насмевка, среќни, исполнети.. :* Ве гушкам

Bella*, Lara 27, Milobebence and 7 others like this.
  20. Бибка04

Бибка04 Активен член

Абе од твоја гледна точка од оваа дистанца секако дека е лесно и дека си среќна и исполнета,ама ние ете колку и да се трудиш да си среќен пак те мава, те депримира,нема мир... и секогаш е прашањето Зошто баш тебе? Зошто само ти неможеш да останеш трудна!? ... тешко е,многу!.. дај Боже сите да ги имаме твоите "маки" па и по цел ден дома да си седиме со детенце:(