почекај уште некој ден па појди си на гинеколог ако уште не ти дошло. Ти се случувало да ти доцни вака? Мене е чувството на подуеност ми остана, ама пак... Различно кај сите е. И нело 15 дена после имсеминацијавоедно овулација, всушност 1 ден доцнење од циклусот се рачуна? Мене првиот пат бааги ми закаснил резултатот
Само опуштено. Ако не дојде за ден два пак тест или на доктор то држам среќа. Дури не добиеш јас ќе те бодрам со позитивни мисли
. . . не си единствена што така ги кажува, ако пролисташ погоре ИСТАТА СУМ хахаха, профитерол цело време си го викам и едноставно тоа е тоа... ... ... .... Ти благодарааааам, немам зборови за вас женски, ако дај Боже останам бремена,мислам ќе е од Вас овде, ме полните со неверојатна позитива, дај Боже таа позитива да резултира со позитивен тест .. те бакнувам и ти посакувам убав викееееенд
@Бибка04 Сепак дај си шанса уште некој ден,ако не одиме понатаму. Битна е целта,колку и да е тежок патот,а колку повеќе се бориме-толку сме поблиску Сите ке успееме,до една
. . . . Испитај како полесно (без труења) и побрзо секако да забремениме...хахахаха...извини ама морав! Незнам што да испиташ, ваљда таа знае да ти каже што треба... не за џабе е гинеколог! . . . . Така ееееее... и сум позитивна, верувам дека ќе биде,...за сите нас ќе бидеееее.... Ако не ми дојде денес, ќе правам пак секако... држиме палци да не дојде вампиркана Сите да не одмине, ситеееееееее
Добро утро! Ти држам срека да се се во ред, а следен месец со лесно на хсг. Јас пиев неколку дена пред тоа цитерал и се продолжува со антибјотик и после хсг за да не дојде до инфекција од самата постапка и контрастот, и секако задолжително е и ниска седиментација.
@Бибка04 мила се дури не дојде надевај се на позитивно. Клише муабет е знам, ама никогаш не се знае ќе опалат и тие две црти.
. . . . море ако, растурете ме со клишеа, се ми е од полза, само да ми е мирно на душичкава од вашата поддршкаааа.... многу ми значи/значите!!!!! убав ден да си имаш срце... ти пуштам среќа за остварување на се што ти лежи на срце.... цмооооок
@Бибка04 Дали лекарот ти препорача кој ден да се тестираш? Снаа ми после инсеминација и кажаа да направи тест по 14 дена, ама преку крв, посигурно е и за да биде начисто и за терапија и за сé. Па и да е негативен, ич не бери гајле, само здравје, сé ќе биде!
. . . . . Да, ми препорачаа да отидам на 14ти за тест преку крв... ама јас по моја логика одам,чекам да добијам, нели ако дојде нема шо да одам,се е јасно... и така!.. иначе терапијата и денес ја пијам... ај ќе видам до вечер каква ќе е ситуацијата,а од утре со нови сили ... ти благодарам на одвоеното време! . . . . . . и? во врска со снаа ти??? се радувавте ли на 14тиот ден??????
Ama ne cekaj da dobies. Kakov test pravese sto iskoci negativen? Domasen? podobro pojdi napravi bhcg. Ako e pozitiven ke se raduvame, ako e negativen ke znaes barem da prekines so terapjja sto poskoro da dobies j da bides poblisku do naredniot pat
Да, после десет години, ептен беше радост, сега имаат второ и тоа природно, дали психа, дали не, зошто, како, Господ знае. Така да, кога треба и твоите деца ќе си дојдат, ти, како што ти кажаа и другите, само опуштено!
@Бибка04 додека не испиташ преку крв, терапија немој да прекинуваш. Може да е покасна имплантација и да не покаже на домашен тест, а преку крв да е позитивно.
. . . . мислиш дека сеуште не добивам ради терапијата? офффф... правев домашен тест да... сабајле,иако не ми беше прва мокрача... self care пишува на него дека покажува резултат после 3 дена од зачнување (овулација).. и така..
@Lara 27 сега те прочитав, ајде по ред, нека си бидат чисти брисевите па следен ХСГ. @Бибка04 баш ми е жал, дај боже да е грешен резултатот, ако не, овој месец со нови сили до успех
Ne znam dali ne dobivas radi terapijata ama koga pravev jas insem. mi kazaa na 15/16ti den da pravam od insem. i toa ne domasen tuku preku krv. Sto si e sigurno sigurno si e. A i ke si bides na chisto za nareden mesec da si se spremis
@Lara 27 најмила нека е се во ред па ќе биде и контрола. Те гушкам многу и чекам hug: @Бибка04 другарче тест преку крв и ќе си знајме што и како, ааааа акооо во последен момент испадни негативен ќе му удримее на друга позаа и ќе ги бесиме нозете на лустер да си седат така а ние ќе си учиме висечко спавање Секако нема негативност за инает на лошото и ќе си сме позитивни и ќе си добиеме се само полекаinlove: