Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    Ти благодарам мила, ме утеши малце :l::l:

2. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Девојки, денес бев на прво мерење фоликули, 8 ден од циклус два фоликули со 14мм докторот задоволен, здравје наредна недела инсеминација. Пијам прегназол, кажете ми дали треба уште нешто да пијам некои витамини или исхранава некако да ја сменам со цел успешна инсеминација, искуства ве молам.

3. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Ако ти си позитив а тој негатив нема проблем. Обратно е проблем ама за второ дете. Затоа што кај мајката се создаваат антитела кон rh+. Така да...немаш гајле вака...

На beauty.princess му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    28.325

Zosto da e problem za vtoro???
    POsle poroduvanje so prvoto fino lepo ke mu proverat krvna grupa,ako e isto negativ kako majkata nikomu nisto,ako e pozitiv ke si primi majkata edna inekcija i nema da ima apsolutno nikakov problem za vtora bremenost.

На fana, Martka и охриѓанка им се допаѓа ова.
  5. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.508
    Nisto mi dojde

6. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Да да...се прима инекција....и нема проблем. Само што мора да се испита....

7. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Доколку мајката прими инекција , нема да има никаков проблем ,.
    Во спротивно ќе биде проблем !

8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    28.325

Mene jasno mi e.
    Jas sum rh negativ rodiv dete so pozitiv krvna grupa.
    Zatoa i se pravi ispituvanje za krvna grupa vo tekot na bremenosta.
    Devojceto sto prasa se gleda deka ne e upateno sto i kako,oxrigjanka mozese da pise celosen odgovor a ne taka zbunuvacki deka e problem za vtoro dete dokolku zenata e rh negativ.Ke procita nekojas ke se zbuni.
    Ne poznavam nekoja so negativ krvna grupa sto rodila dete pozitiv pa ne primila inekcija.
    Sega i pri ispituvanjeto kumbusov test bilo da se stvaraat antitela ili ne site ja primaat ednas vo 28 nedela od bremenosta i zavisno od situacijata i posle poroduvanje.
    Se izvinuvam za latinicava od rab pisuvam.
    I sto ti znaci izvicnikov???

9. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Здраво идни мамички ,јас воздржана ,затоа што ништо не ми се случува,на 3 ден испитував хормони подобри не ми биле,одам кај матичната истото и таа го вели.
    Ме гледа на ехо на 10ден гледа само цисти ситни,полицистични,( се разочарав)
    Докторката ми предложи да пробам со кесички Елова да ги пијам, Дали има некоја од вас искуство од нив?
    и друг предлог ми даде, да ми закаже кај Др Тофовски да направам Лапараскопија ,Дали има некоја искуство со докторот?
    Го сватив тоа многу трагично и ептен паднав,филмови еден куп во главата.

На Happyinlove и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  10. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.136
    Добро утро девојки
    Се обидуваме за бебе последниве два месеци, претходниот ништо, а и вчера ми дојде
    Последната менс.ми беше 22.06 имавме односи околу плодните денови, 04.07 бев на лекар кажа дека не гледа фоликули дека веќе настанала овулацијата вечерта имавме односи бидејќи кажа дека постои можност наредните 24-48 h
    Инаку да напоменам дека имав правено операција од циста уште многу мала, ме фаќа некој страв и паника. Циклусот ми е редовен на 28 дена. Некој совет од ваша страна,
    Извинете на долгиов пост

На Andonia и Happyinlove им се допаѓа ова.
  11. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Извичникот означува ,интерпункциски знак во македонскиот литературен јазик !!

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Мила воопшто да не се оптоваруваш дека постои проблем со само два обиди,цистата што си ја имала а е одстранета не ја ни памти повејке не е никаков проблем.
    @Andonia како сама да се читам женооо,наптавив хормони на 3 ден по добри не ми биле без терапија никаква,утре 10 ден од циклус сум на преглед бидејќи прошлиот циклус исто така на 12 ден јајниците беа полни што ми рече наликуваат на полицистични. Рано е 10 ден од циклус да видат и докторката ми речр најдобро било некаде по 15 ден ама на одмор ми заминува па ке видиме утре. Мене ми спомна за глукофаж(бар така запаметив) а баш се мислам некој хормон би покажал знак на полицистични...или не? Прв пат прошлиот месец да повторам ми спомнаа предходно не |(.... Ахх нема покомплицирано од женааа:)

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Незнам каде да го шетам паметот да не мислам на тоа се оптеретувам премногу, претходните месеци одев кај друг доктор на приватно секој месец фолекули имаше прекрасни по 18мм,22мм овулација ,а сега кога ги видив како некое множество беа и на двата јајника.:doh:(facepalm)
    Утре одам да проверам скриен шеќер (инсулин) и ќе почнам да ги пијам Евола и одам на одмор па Дај Боже да имат позитивно влијание споено со одмор и релаксација па да немора ништо од замарање со Лапараскопија и триста чуда.
    Кажете ми искуство со Лапараскопија ,докторката ми го објасни многу едноставно (ги боцкат цистите ,остават само еден фолекул за оплодување без болно е) јас кога се разчитав по нет клипови гледање ме фати паника(facepalm)

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Исто срце ама баш кога останав бремена по една до две водечки фоликули имав од каде сега овој куп на јајнициве стварно неможам да разберам. Ако се одлучиш за лапаро воопшто не се плаши најбезболно било со три милиметарски дупчина,јас хистеро правев па како си викам не направив и лапаро помирна ке ми беше главава. Земи терапија сигурно делува ке се опуштиме и на одмор ке ги правиме,па толку жени останале бремени и со полоцистични еве и да ми биле и мене останав бремена,не од прва,неуспешна беше ама сепак останав. Утре ке слушнам што ке ми кажат па ке ве известам:hug:

На malecko87, tincemajmunce и Andonia им се допаѓа ова.
  15. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Zdravo podrshko ubav den na site vi posakuvam:*, dali moze da se zabremeni so eden policisticen jajnik? Dali nekoj ima vakvo iskustvo ?

16. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Не е страшно , имам правено ,лапароскопија.на 6см "тер циста"...со 3 дупчиња...најважно е целосно да ја екстирпираат(отстранат)! Од 2013 до ден денешен , немам никаков проблем , фала му на Бога . Реши се ,што поскоро подобро , да не губиш време.

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.340
    Допаѓања:
    18.512
    Во недоумица сум... дали почнувајќи од 14тиот па следните 7 дена треба секој ден да се има однос? Дали можеби треба преку еден ден,заради квалитетот на спермата? Велат психата влијае многу при забременување...е кажете девојки како да не мислиш на тоа што најмногу го посакуваш додека го правиш? 3 ипол месеци неуспешни обиди...што ќе ми кажете кога да посетам гинеколог?:( Инаку менструација редовна, на 30 дена...

18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас пред да останам бремена, мислев дека имаме односи за време на плодни денови .Но кога отидов да мерам фоликули , испадна дека деновите кога сум мислела дека се полодни , не биле . Така да мој совет отиди си на следење фоликули .Цела година се обидувавме не се фати , и кога почнав со мерење од прв пат фати ...
    3 месеци не се многу , ама знам како психата знае да биде зезната. :@
    Трпение (fingers)

На dunika, Lady Leona и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  19. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Devojki pak ke pisham zatoa shto nikoj ne mi odgovori .. bev kaj ginekologot zatoa shto bremenost seushte nema .. i "me iskara" zatoa shto gi prekinav pregnacare samo dva meseci gi piev toj mi kaza predhodno da gi pijam 3,4 meseci a jas za da ne kacam nekoj kilogram gi prekinav. I mi zede bris sega treba da cekam mesec ipol za rezultatite a za sega mi dade vagisan 7 veceri da gi stavam zatoa shto mi rece imash iscedok pa posle ke vidime rece shto kako koga ke se dobie rezultatot i ajde posle na eho jajnici mi kaza deka desniot mi bil policisticen ednometriumot kaza deka e dobar. I nezna shto beshe toa lugje ne pamtam folekul ili jajce kletka mi kaza deka videl ama mala bila 15mm a mi beshe 14 den od poslednata menstruacija barem rece da beshe 20 i mi dade ellova prashok i alkavit folna kiselina 0,4 mi kaza da gi pijam redovno 3 meseci i rece terajte uzivajte:DSe izvinuvam za dolgiov post , ama sakav da go spodelam ova i so vas :*

20. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.622
    Допаѓања:
    114.791
    @Turna братучетка моја со два полицистични остана природно бремена. Бог да клава рака кај сите :)

На S.12.G, H.VAGA, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.