Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    .
    .
    .
    .
    а зошто во Авицена не испиташ???

2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.574
    Се испитува АМХ на државно?

3. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Не, само IGF1.

Не сум прашала дали испитуваат во авицена ке прашам ако може во август ке одам. Дали си испитала ти срц амх игф1 и вит. Д?

Последна измена од модератор: 26 јули 2018
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Јас во Авицена испитав АМХ и мислам дека 4200 платив.

5. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Мм.. поскапо е ... Оли што ме советуваш пред ивф да испитам амх или може да пројдам и без да испитам ?

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Мене никој не ми рече да испитам, но пред инвитрото испитав, сакав докторот да има претстава за резервите.
    Лично сметам дека е во ред да се испита пред инвитро, но сепак твоја одлука е ако не ти бара фондот или докторот.

7. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Ти благодарам, следниов месец ке видам и ова да го завршам и да бидеме комплетни со документација...

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.574
    Значи кај Органџиски најскапо-6000ден !!!

9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Кај него е се најскапо, дупло од другиве.

10. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.574
    И ехо 5000ден (facepalm)
    А не е ништо посебно ехото божем 5д ама не ми се верува септум да не види на такво, а на 4д ми видоа:!:
    Лаком газ за пари...

На Andonia и јolene им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Ехо 5000??? Да не ја позлатува вагината таа сондата па е толку скапо?
    И 4200 е многу за АМХ, а не па 6000.
    Знам дека мора да платиме за некои работи повеќе, но малку осет да имаа немаше да е лошо :^)

На dunika, Lady Leona, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.574
    Може не беше 5000, ама 4500 беше 100% сум сигурна.
    И мене ми се сврте од цениве ама решивме нели довербата него да му ја дадеме, и тоа на приватно глупост невидена направивме, а он како хуман доктор што е да ни речеше пуштете си за ваучер еден ви следи од државата со овие резултати ама нееее само повеќе не избрза како ај немате време секој ден е кај вас биен немате време за собирање документи.
    Ние 5 години сме чекале па сега проблем е месец-два плус....
    Идиот на матка со септум ми направи трансфер и после транфер кога ми го врати ембрионот да ти прави тебе муабет докторот како во странсво не ни враќале ембриони како мојот што бил, односно они не ни правеле инвитро со сопсвени јајце-клетки на случај како мојот.

Дека он шетан нели во странсво се знае како работат.

Како мине времето се сум посигурна дека типов ништо не ми врати во матка бидејќи ни сликиче ни ништо не ми даде башка кога се јавуваме да прашаме како се развиваат двата ембриона некако ми беа се уштукани како немаме информација да проверам па еднаш двоклетечно, еднаш дека касни 2 дена, а божем на приватно и треба да не гледаат и улужат како луѓе, ама ај него нека му служи на чест...

На dunika, Andonia, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.452
    Допаѓања:
    172.317
    Mene duri I mi rece deka nema nikkava potreba da pravam hsg I posle trite vanmatericni bremenosti .
    Na 5 d ehoto "vide " deka kanalite mi se proodni . Nikakov septum ne mi vide .
    Ivanovski vo Sistina na obicno eho go vide septumot . Se cudese kako mi pravele IVF bez prethodno hsg .
    A toa sto Organdziski ne istrca odma da pravime IVF ,toa e druga prikazna. Duri I ni rece deka tesko kje ni dqdat vaucer :tmi:
    Bezobrazluk

На dunika, јolene и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Многу нечесно да ги лупиш до гола кожа луѓето што дошле кај тебе за помош.
    Со цела доверба и надежи одиме кај докторите. Некои последните пари ги даваат. А колку луѓе има што се позајмуваат за да си го остварат сонот, па дури и кредити земаат за ова. И некој да се однесува како ова да не е ништо важно?
    Да не ги почитува моите чувства, да не мисли со главата пред да каже нешто со што можеби ќе ме навреди, ќе ме турне во депресија, ќе ми убие душа?
    Многу лесно изговорил тешки зборови, баш како ич да не му е гајле.
    Се прашувам каде е хуманоста... Емпатијата каде е...

На @Verba, Turna, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.574
    pred nekoe vreme procitav clenka tuka i pisuva doktorot ni rece nemame vreme mora sto pobrzo da pravime in-vitro i i i pisuvam doktorov koj e i zamisli mi vraka Organdziski :)

Ama ne lovi covece nas vakvive alal da mu e epten dobri ribi ne faka hahaha.

Isto i nas ni rece deka nema da ni odobrat vaucer so ovie razultati, no po samo eden mesec od onvitroto otkirv deka i so ovie rezultati moralo prvoto invitro da goodobrat od drzavata so podnesuvanje na baranje posle odbivanje na vaucerot.

Stvarno po bezobrazen i necovecen doktor nemam videno.

Inaku ti beshe prbata koja proba da me odvrati od kaj nego da ne mu ja davam prvata sansa ama ne te poslusav prilicno nova bev na forumov baska i maze zatupe kaj nego da odime i da mu veruvame bezrezervno sakase.

Ama toa e pamet za drugpat on si izgubi musterija jas ne eden kup gi ima kako nego doktori :)

Zamisli jas bev skroz nova vo toa, duri ni inseminacii ne pravev i nedovolno nacitana bev i go rpasuvam doktore citam po forumi kostalo invitro do 4000eur kazi mi kolku ke bide za da si spremam pari sepak na brzina ne izbrzavte treba da najdam pari da se spremam.
    I mi vika leleee 4000eur sto ti e tebe toa epten nekoj beznadezen slucaj pisuval deka tolku kosta , spremi si 95.000den kaj nas tolku kosta invitro.

Nezam kako da gonarecam sram da mu e, ova 95.000 posle ispadna dekae samo punkcija i transfer, inekciite, terapijata, ehata mi gi sokri od presmetkata, a jas primav po 5 inekcii na den plus toa e 130eur plus na den, pazi NA DEN.

Ne sakate da znaete posle od kade se snaogav za plus pari, bruka nevidena neznam sto ke go kostase da kaze deka mi trebaat 3500eur a ne 1500, bozem zboruvame za denari pa da e mala razlikata a ne za evra.

Lele se potresov sega koga pisuvam, nemozam.

На dunika, Andonia и јolene им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Немој... Заврши со него ти, одиме напред, батали го! Не го збори веќе, само ќе се нервираш. Не вреди...

На @Verba, curlyhair, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    13.574
    Готово ќе те послушам :)

Нека трепка мислењево за некои што можеби планираат кај него да прават инвитро да отворат очи пред било која одлука.

@Bubce38 како тоа ти ги видел каналите на ехо? Што не ќе прочитам хахаха, ако се гледаа на ехо тогаш зошто правиме ХСГ? ц ц ц ц

На dunika, Andonia, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Леле страшно значи. Најжално е што човекот уште од почеток ја користи славата на татко му. И јас имам многу лошо искуство со него, на секоја жена што ќе отиде кај него, а проблем и е забременувањето, веднаш ја убедува дека е за ин витро. На мене на 25 години ми вика ти немаш шанси за бременост природно, само инсеминации и ин витро. После еден месец останав бремена, природно нормално, без никакви стимулации. Кога и кажував на докторката од ремедика, само ми рече, човекот сакал бизнис да си направи, какво ин витро, ако се прави само ради полицистични јајници, секоја втора жена ќе е за ин витро. Лошо многу како и да е, што и да работиш во животот, треба најпрво да си човек, ама во денешно време тоа е невозможно.

На 1209, dunika, Andonia и 2 други им се допаѓа ова.
  19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    8.026
    Да се самоцитирам од една друга тема. Значи добро сум го проценила човекот од прв пат. Жално. Да се богатиш на туѓа несреќа.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Добро овој "доктор" од Штип е? Во приватна амб прави ин витро?
    Запрепастена сум од сѐ што изначитав за него....која етика ја има ово касап ...Господ да му пресуди ! Имав слушнато за презимево , но многу срамно презиме било.
    Немојте да се нервирате , ете.ви.го Др.Лазаревски . Ивановски ,Петановски........
    Компетентни доктори !

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.