Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.048
    Допаѓања:
    123.937
    Димитров , Јовановски. Кај Јовановски имав две хистероскопии, ептен е стручен, посветен , прави по неколку визити, знае да те смири... Буквално ми црташе како е кај мене ситуацијата и што правел на операцијата.

На Anexy, Andonia и dunika им се допаѓа ова.
  2. Бибка04

Бибка04 Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    250
    .
    .
    .
    .
    .
    испитано ми е само АМХ во Авицена,... игф1 и вит. Д не сум испитала.. овие вториве по препорака на доктор се испитува или како? за нив никој не ми спомнал!

3. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Да доктор ми препорача да испитам AMH I IGF1 , VIT D, I скриен шекер

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Витамин Д мене никој не ми препорача, самата испитав два месеци пред инвитро и по препорака од доктор пиев два месеци суплементи.
    Во Авицена е 1800 денари да се испита.

5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ama zatoa stariot e predobar.Pred se ko covek.Eden sat ne drzese vnatre da ni objasnuva.Iskreno mene mi zdosaduvase.Si saka covekot pa i muabet.Detalen e okolu pregledot.Tamu gi pravev skrininzite.5d

На H.VAGA и јolene им се допаѓа ова.
  6. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Да во приватниве е 1800 витамин Д, јас на државно испитав вит. Д , скриен шекер и крвна слика за 150ден. денес се јавив во авицена 4200ден е Амх ова го нема на државно ке морам во приватна

7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Поздрав :*
    Ме нема нема што да пишам :D почнав да мерам температура па си следам денес 8ми ден 36.8 па понеделник сум на хсг ми е страв многу ама овој пат одам на приватно си викам нема така да поминам како во државното :$
    Ве гушкам сите и да ве почастам за :^: 29 роденден па повелете и до другиот со бебиња во раце сите да бидиме :beer:
    Гушки :hug::hug::hug:

На Andonia, @Verba, LoveHope и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Добро утро и од мене. Поддршкава некако ми затишје пред бура:)дааај Боже. Во однос на гинеколози како непишано правило е дека најзвучните така наречени познати доктори ите како не имаат изгорено, не финански него те тапшаат по рамо ееер супер ее се ти само олабави се,а тоа на крај баммм проблем што незнаеш што те снашло:sweat: а си се доверил си имал огромна верба во него/неа. Како и да е повејќе не останувам на едно мислење ни за заб а камо ли за нешто по што тежнеам. Во однос на љубов:) овој месец рековме вредни ке сме секој ден. Од утре на одмор,многу сум опуштена и онака полна со позитива:) убаво се чуствувам после долго време. Ви пуштам убав позитивен дел од мене до сите кои сте во исчекување(fingers) ќе биде драги мои за брзо чекам објава со тие две црти:clap::l::hug:

На Andonia, @Verba, LoveHope и 7 други им се допаѓа ова.
  9. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Среќен роденден Лара, да ти се исполни желбата за бебе :hug: и не се плаши за хсг, толку кратко трае, нема да имаш време да мислиш, мене одвлечени ми беа мислите да не лизнам од масата дека ја накривуваат со главата надоле:rofl:

На tincemajmunce, curlyhair и Lara 27 им се допаѓа ова.
  10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @Lara 27 Среќен роденден, жива и здрава, па догодина со двечки наеднаш.

@Happyinlove убаво да си поминете на одмор, и остани така позитивна, па да ни се пофалиш после тоа :)

Јас исто немам ништо ново да пишам, за 3-4 дена треба да не добијам, исто како и претходниот месец не се надевам многу само што овој пат пред два дена почнаа да ме болат градите а обично почнуваат одма после овулација.

На tincemajmunce, curlyhair и Lara 27 им се допаѓа ова.
  11. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Најсреќен и најсреќна :l::*

Последна измена од модератор: 29 јули 2018
    На @Verba и Lara 27 им се допаѓа ова.
  12. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Јас пак имам лошо искуство со стариот. На 5д не виде дека е вонматерична бременост дури и ми закажа преглед за срцева акција. кај него бев во ден сабота, а во понеделник бев веќе на ургентно на ГАК. а ми зема 4500 ден. и сега кога слушнам за нив косата ми се крева

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ве гушкам и :*

:* дај Боже мила и кај мене и кај сите па и три да се :rofl:

Последна измена од модератор: 28 јули 2018
    На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Еве ме мене се вретив со запушени канали ;( пак лаперохисоскопија ми вика докторот на хсг добро поминав ама многу се разочарав до кога вака само по ходници гола ;(
    Ако се отпушеле каналите добро ако не по друг пат
    Како си кажуват докторите а јас си ;( и пак корекција на матка
    Ајде доктор за Скопје и искуство од некоја ве молам;(

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    :hug: :hug: :hug:
    Ларче, немој да плачеш душо, ќе се среди и тоа. Што да правиме, мораме се' што ќе ни се испречи на патот да го решаваме. Мисли позитивно дека кога ќе ги исчистат каналите, ќе си останеш одма природно бремена, ќе нема пречка да си се оплоди јајце-клетката :*
    Ти препорачувам да ја прочиташ темата Хистероскопија, таму има многу искуства и за лапароскопија.
    На државно сакаш да правиш или приватно во Скопје?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    На државно Оли ти благодарам ама еднаш го поминав тоа ќе берам сила пак да го поминам морам за бебе се ќе сторам тоа е

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    На лапароскопија не знаев дека си била, знам само дека на хистероскопска корекција на матката беше.
    Силата ќе ја црпиш од желбата за бебенце. :hug:

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Прво ќе ти кажам да не го земаш здраво за готово резултатот од хсг. Кога мене ми ја кажаа истата дијагноза, се изначитав по форуми за искуства и она што го заклучив е дека многу често хсг дава грешен резултат. Исто како и кај мене. Ми рекоа да бидам спремна да ми ги извадат за време на операцијата дека до толку се запушени, а потоа испадна дека не биле воопшто запушени, ниту една единствена пречка не постоело кај нив.
    И не ми е јасно како пак ти е во т формата на матката? Тоа може да се врате пак?
    Како правеше хсг со или без анестезија. Јас кога после операција прашав како може толку грешен резултат добив одговор дека сум се стегала при хсг па заради тоа. Јас правев без анестезија.
    Те молам немој да се секираш, не е лесно кога ќе ти дадат ваква дијагноза, но ќе се реши. Лапаракопијае убаво да си наравиш и да се виде целокупната ситуација внатре и на јајници, матка.

На Andonia, Lara 27 и 0ли им се допаѓа ова.
  19. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    Само смирено. Шок е преголем, денес поплачи и од утре со нови сили. Значи во никој случај нема да си без бебуш, напротив, ќе имаш колку сакаш.
    И мојот беше запушен и за ваѓање па еве дремит на цице. Господ е голем.
    Ќе си напрајш хистеролапараскопија, ќе знајш на шо си. Можеби се супер каналите, па и да не се, недај Боже, ивф. Ќе си се спремиш психички и ќе успејш.
    Плачење никако, сега најсилна требит да си и ти гарантирам дека ќе со бидиш мамичка. Господ е голем, незаборавај го.
    На клиника ги знам Димитров и Тофоски. Тофоски мене ме оперираше лапараскопски и супер поминав.
    :hug:

На Andonia, dunika, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Лара 27, јас поминав слично ко тебе и уште една членка на ХСГ со наод запушен канал. Не паничи. Паничев и јас, но сфатив дека Господ има друга приказна за нас, дека нешто во животот неможе да биде глатко, мора малку да биде и тешко. Собрав сили прво да се јавам да закажам лапаро/хистеро, после собрав сили да одам на разговор со анестезиолог и на крај собрав сили да одам на лапаро/хистеро и еве се заврши се. Ги дадов и последните пари за тоа, бев на приватно кај Др. Лазаревски кај кого и си одам на прегледи, инсеминации и сл. Многу сум задоволна од третманот од докторот и од тоа што не се ни познава дека имам операција правено, две точки имам и тоа е се, ама спокојна сум, знам дека еден процес е завршен и сум поблиску до бебе.
    Само едно ќе ти кажам по кое се водам јас цело ова време, дека - ако наредното нешто - испитувања ли се, хсг, операција, инсеминација, инекции, лекарства, инвитро и тн. дека ако тоа е нешто што треба да се направи, направи го, затоа што, тоа веќе не ти е избор, туку единствена опција за да си имаш бебе, не велам дека тоа е тоа и нареден месец ќе имаш 2 цртки, ама помирна ќе си од што си сега, знаеш си завршила се што било до тебе, натаму во Божји раце, само битно е и докторот да е разумен и да те води како што треба. Тешко е, те разбирам и мене ми беше и сеуште се справувам психички со стравот кој беше присутен кај мене, имав панични напади како се ќе помине на лапаро/хистеро, затоа ти велам не паничи, зашто како мене ќе си имаш последици од тоа- несоници, главоболки и сл. Мора сите ние да најдеме убавина и во оваа тешка борба за нас, убавината е во тоа што сакаме да подариме живот без разлика на средствата, времето и состојбата во која се наоѓаме. Знам дека еден ден сите ќе си шеткаме со бебе и ќе си намигнуваме и ќе си знаеме зошто :)
    Се извинувам за долгиот пост.

На Andonia, bela.m, dunika и 5 други им се допаѓа ова.