1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Проблеми со зачнувањето

денес бев на гинеколог повторно ми реце дека ми се плодни денови да работиме на случајот па петок одам пак која него се надевам дека се ке биде ок а баш на снимката се гледа дека има зрели јајце клетки ке видиме до петок што ке биде

2. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Проблеми со зачнувањето

здраво на сите.ве молам ако може некој одговор за мојот проблем.пред 2 3 дена забележав капка крв на долниот веш,и до денес чекав да видам дали ке ми дојде менструацијата,но ми ја нема,а имам ептен нередовен циклус и не знам точно ни кога треба да ми дојде.дали е можно да сум бремена,многу би сакала да сум но не сакам да брзам со тестот за да не се разочарам.благодарам однапред :*

3. bik23

bik23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    55
    Проблеми со зачнувањето

napravi si test poarno taka da doznaes otkolku kako mene da se razocaras ako nedaj boze ti dojde a popusto da se andevas deka si bremena a rekov NE DAJ BOZE DA TI DOJDE

На ajgul musa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Проблеми со зачнувањето

ти благодарам бик23,зедов тест и утре наутро ке видиме што ке покаже,се надевам ке биде позитивен. :$

5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Проблеми со зачнувањето

Каков е тестот? Пошто е препорачливо да се прават наутро, али ако си бремена ќе покаже позитивен во било кое време да се направи. :)

6. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Проблеми со зачнувањето

be safe се вика тестот,но наутро ке го направам за да сум посигурна :)

7. bik23

bik23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    55
    Проблеми со зачнувањето

дај боже месецов да почне со најубавите вести, да станеш мамичка

На zelcepapagalce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Проблеми со зачнувањето

една црта само,негативен беше ;( ,но не губам надеж,надежта последна умира.ајде сега ке чекаме убави вести од вас.никој да не губи надеж,со верба во Бога се ке ни се оставри.поззззз

9. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Проблеми со зачнувањето

Бев на гинеколог и на ехото ми виде само една зрела јајце клетка, дали тоа значи дека ако е една нема да забременам, зашто еве 4 ти месец се обидувам и ништо. Ми препорача таблети за зголмување на репродуктивноста, но ми е страв да не се здебелам од нив ( не разбирам на рецептата како се викаат, треба да прасам во аптека). Некое ваше искуство? Знам дека многу замарам во последно време со мојов проблем, но тешко ми е ;(

10. anailisav

anailisav Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    23
    Проблеми со зачнувањето

ciribiribela нема зошто да се плашиш од килограмите,ке ги контолираш со исхраната,па и тоа да е цена за да останеш бремена нема зошто да се мислиш,откако ке родиш ке имаш доста работа околу беб4ето и без маки ке намалиш тежина.со срека ти посакувам во најскоро време да не израдуваш со убави вести. :)

11. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Проблеми со зачнувањето

i jas sekogas se plasam da ne gi narusam moite 58kg na 167cm visina.....no koga vidov deka snaa mi pred da ostani bremena bese 53kg, za bremenosta se zdebeli premnogu duri 30kg znaci dojde do 82kg...pa od ko se porodi pak si oslabi po 1 god od bremosta dojde na 60, a sega posle 2 godini ima samo 52kg...znaci se se mozi...bitno rodi zdravo 4,5 kg tesko devojce :D

На Ivaphkare му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sweetrose

sweetrose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    Проблеми со зачнувањето

mozes i so taa edna da zabremenis ne se tolku sekiraj

13. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Проблеми со зачнувањето

кај мене на ехо се гледаат многу и ми рече докторот еве вели имас овулација сега ти се плодни денови а до сега неможев да си израчунам бидејки имав редовна а почна во последно време да ми подранува доста во петок ми рече да одам а зосто ма може ли да види ако има дај боже оплодување или?бас се израдував вцера кога ми рече плодна си

На anastasija mitic му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Проблеми со зачнувањето

Фала ви девојки што ме храбрите, јас па само на тоа мислам, еве сега треба да добијам, ме боли стомакот па ќе видиме утре што ќе биде :?:

15. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Проблеми со зачнувањето

ciribiribela скоро сите на форумов ја имаме истата цел- БЕБЕ
    И не мисли дека само ти си оптеретна со тоа плодни денови, дали ке добијам....сите сме со истите приблеми...но јас мислам дека треба да се опустиме и се ке биди.
    Еве јас на пример до утре имам плодни денови и го скренав мазот ми....само му велам ајде в кревет ;) а тој само сто си досол од 10 саати работа....и јас не треба да се оптеретувам со тоа плодни неплодни денови мегутоа повторно иста песна....затоа да се опустиме и да не му ја мислиме многу
    поздрав

16. bik23

bik23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    55
    Проблеми со зачнувањето

мене ми заврши порано од вообичаено и се пуштам во акција со нови сили овој месец :) :)
    поздравче до сите

17. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Проблеми со зачнувањето

ај нека биде за сите добро овој месец дај боже он нека ни помогне

бев на гинеколог петокот претходно во вторникот откако ми каза дека до петок ми се плодни денови и да треба да работиме на случајот во петокот ме гледасе вагинално и ми рече дека самсите се големи да сум бремена е сега нензма секој ден мислам на тоа ги пипкам градите и се си повторувам лелел ке ми дојде незнам ми рече на 25пак на преглед може ли он да види дали има оплодување толкубрзо зосто цекањето ме убива многу сакам да сум и да си имам бебенце???????

Последна измена од модератор: 31 март 2017
    На anastasija mitic му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Beluvce84

Beluvce84 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    71
    Проблеми со зачнувањето

кики3047 сите цекањето не убива..и мене ми заврси плодниот период..треба да не добијам од 16 до 19 ноември и и јас како тебесамо ги пипкам градите но ни трага ни знак од болка..имам само болка во долниот дел на стомакаот как пред да добивам..и нисто друго..ама има многу слуцаи кога градите и други симптоми сто се сметаат за симптоми во првиот месец да се појават после втор, трет месец.
    ни преостанува само да цекаме..се надевам срекно ке заврси...поздрав

19. bik23

bik23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    55
    Проблеми со зачнувањето

морам да се испразнам тука ова е единственото место што ме опушта во овие моменти
    мене уште не ми е завршено пред некој ден тоа било лажна тревога дека ми завржи.
    чудно никогаш не сум имала повеќе од 5дена а овој пат дури седум и сеуште не си оди :(
    градите напати ме болат а стомакот не ми престанува од болки, издржливи се а "некогаш не"
    веќе цел месец ме боли
    а градите обично пред да ми дојде му се дуат а исто и стомакот ама за два дена се вракаат во нормала ама не и овој пат,мешето ми е големко а градите ми пораснаа малку и сите прслучиња моментално почнуваат да ме стегаат мн ми е страв а направам тест а се ми е некако чудно а ќе заборавев исњт отака и имам начесто и киселини
    лелелеее
    ќе пукнам незнам што да правам
    ми се здосади да чекам веќе цела година се надевам и се обидуваме и никако
    зошто е толку тешкооо оваа

На dika-am му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Проблеми со зачнувањето

Бикче, па направи си тест рано сабајле, се си бива, можеби си бременко :lol:
    Ајде малце опушти се, не се нервирај, ќе си дојде се на све место... :* :* :*

На zelcepapagalce му/ѝ се допаѓа ова.