1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.290
    Тој лигав исцедок изгледа буквално како белка од јајце, повеќе се забележува на хартијата кога се бришеш. Настанува при овулација, т.е при прскање на фоликулите, што означува дека јајце клетката е спремна за оплодување.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    258.409
    ^ Јас денес се приметив, ќе одам да се фатам за работа :$ :lol:

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Ајде Божица со среќа, па да чуеме добри вести, јас ја завршив работата па чекам НЕ за црвената на 13. А имам некој големи болки во јајницте и во грбот, многу спијам и многу ми се јади доцна навечер, што знам дали е некоја радосна вест или само лажни тревоги како минатиот пат

4. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Јас веќе работев на темата ден пред да овулирам , а тоа го препознавам по тоа што ме болат градите ,а ја видов и белката како што вели Annath па дај боже благослови не со бебенце :)

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. swet-roses

swet-roses Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    и јас сум тука некаде блиску со zaljubena 111 ако биде така како сто сакам а тоа е да видам две црти треба на тринаесети да не добијам. Aјде со Господ напред до позитивни тестови на сите. и јас осекам некоја болка во долниот дел од стомакот и градите малку ми се чувствителни на допир а за јаденје и немам баш некој голем апетит дури и кога ке помислам на храна некако како да ми се гади. можеби има нешто или пак самата психа ме тера да мислам така. ке видиме наредната недела времето ке покаже.

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    4.587
    епа кај мене проблемот е што јас таа течност растеглива како белка не ја забележувам незнам зошто така а имам одено да ми ги следи докторот фоликулите како ми созреваат и ке ми каже дека се зозреани кога 1 кога 2,арно ама јас тие денови кога ми вика дека би требало да се плодни не наогам на бришење во wc никакво прозирно растегливо :( незнам оти така :0

7. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    јас се имам приметено дека кога одам на гинеколог и ке ми рече докторот дека ми се плодни денови нема ништо работиме на случајот и пак ништо а тоа како растегливо го имам приметено недела дена пред да добијам е сега које луд кој е збунет незнам..............

8. missperfect

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Јас исто така сум слушнала дека нема врска со плодни денови , дека дури можеш да останеш бремена и ден пред да добиеш , ете јас последниот пат кога бев на гинеколог докторката тогаш ми виде јајце клетка во јајникот , јас требаше за 5 дена да добијам . не знам веќе што да мислам , како и да е медицината вели дека плодни денови ти се од 10 ден од последниот ден од менструацијата па до 17 ден , и тогаш пред да овулираш треба да имаш односи , спермата живее во тебе и ја чека јајце клетката . Но има други фактори што влијаат на оплодувањето , квалитетот на спермата , и сум чула дека најмногу се фаќа на одмор кога и двајцата партнери се опуштени и не мислат на бебе туку на водење љубов . Затоа е најважно да не мислиме на бебето , дали ќе се фати , туку да го насочиме малку нашето внимание и кон партнерот да бидеме со него како кога бевме дечко и девојка , тогаш барем ние бевме многу опуштени и релаксирани :rofl:

На sunnygirl и sweet.woman им се допаѓа ова.
  9. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Само без оптоварување на мислите, на мене така ми успеа. Дури имав идено да гинеколог да ми каже точно кога овулирам,имавме секс баш тие два три дена, па ништо. Мислете на други работи,а љубов водете како да немате намера да правите дете, е тогаш ќе се фати 100%.

На bebaa и sweet.woman им се допаѓа ова.
  10. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    е па затоа и ајс сум збунема и незнма што да правам и што да мислам

11. missperfect

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Дефинитивно треба да се опуштиш :)

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.290
    Имаш дома стресови Кики, тебе тоа ти е проблемот. Стресот понекогаш навистина многу може да влијае на забременувањето, а како што гледам, ти имаш многу нервози со свекрвата и свекорот. На некој начин мораш тој стрес да го елиминираш.

13. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

swet-roses ајде со среќа тебе,како мене така и на сите што чекаат не.

14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    со среќа на сите кои очекуват јас добив се надевам следниот пат ке успееме

15. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    zdravo na site jas sum nova prv pat pisuvam tuka na femina...inaku mnogu sum zagrizena.
    Veke 3 godini sum mazena i sto znaci veke 3 godini probuvame da ostanam bremena no nikako da bide..bevme na lekar se e vo red i so mene i so maz mi...odevme i po razni drugi raboti se izleguva vo red i vodi na toa deka ke imame dete.no ete veke 3 godini pomina no nisto.toa mnogu me zagrizuva i mnogu sum isplasena nikogas menstruacija ne mi e doslo pokasno vo posledno vreme mi podranuva 2 do 3 dena i mnogu cesto imam bolki vo dolniot del od stomakot.site mi velat deka e do psihata,dali e do toa neznam no pocnav veke da se plasam i postojano mislam na toa inaku imam 21 godina...ve molam kazete mi nesto krajno sum razocarana...

[mod-kirilica:gkajb2vt][/mod-kirilica:gkajb2vt]

16. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Три години не е мал период, може да пробате со ин витро, може ќе успее.Тетка ми до 40 години не можеше да забремени, се беше ок со неа и на крај утврдиле дека имала високо поставена матка и природно спермата не се задржувала колку што треба или не стигала во доволен број. со ин витро од првпат забремени и сега си има ќерка.

17. swet-roses

swet-roses Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    ;( ;( ;( ;( ;( ;( денеска добив ;( ;( ;( ништо и овој месец......

18. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    јас чекам да добијам градите ужасно ме болат 10дена пред да добијам а гинеколог ми реше ако не бива до фебруари да идеме пак али маж ми не сака да идеме нека било по природен пат се да се десило ама од толку стрес и нервоза нема шанси

19. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

swet-roses и јас добив ;(

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Девојки сакам да ве прашам, што значи од прв пат тешко која останала бремена, т.е. ретко фаќа? :o
    Јас со сопругот ми прв пат пробавме пред месец ипол, тој свршуваше во мене во првиот месец 2,3 пати но јас добив и наредниот месец преку еден ден свршуваше и повторно добив на 2ри овој месец и сега за сега не сме воопшто пробувале....така да сакав да дознаам колку пати во месецот треба да имам секс и после колку месеци или како може да фане...бебенце???? :?: