Нема шанси да ти е од фолната, веднаш посети гинеколог! Прв пат ти се појавуваат? Сигурна си дека се кондиломи? Најдобро да отидеш веднаш на гинеколог.
Не сум бремена туку работиме на случајот, незнам со сигурност да кажам дека се кондиломи,слично нешто како акни но немам никакво чешање,порано имав сличнен ваков проблем тогаш ми беа кондиломи,но болката ми беше ужасна имав дури и отежнато мокрење,како пецкање,се испитав се ми рекоа дека ништо не е страшно имав некоја бактерија ми препишаа апчиња и се мачкав со канестен,ми помина за 2 дена.Е тогаш ми рекоја дека речиси 80% од девојките ја добиваат таа бактерија,и дека можи по некое време да ми се појави пак. Незнам дали да ги земам пак апчињата што ги земав тогаш,бидејќи одма ми се повлече,ме буни тоа што долго време ги немав и сега ми се појавија баш кога сум во плодни денови мислев овај месец ќе се израдувам а јас се "израдував" со ова.
Биба да не е кандида? така ми личи по ова што го пиша пробај со промивки од камилица и лажиче сода... можеш и канестен да се мачкаш. а за апчињата би ти рекла да не пиеш на своја рака, подобро да се консултираш со лекар. Иначе девојки сношти ми се јави онаа слуз која се јавува кога клетката ќе се вгнезди... па утре ќе правам тест ќе пиишам утре што биднало...
Еве денес заприметив дека има подобрување,полека ми се повлекоја,а инаку се намачкав канестен и се напив од апчињата кои тогаш ми ги препишаа,бидејќи ми рекоа доколку ми се појаваат повторно како тогаш,да не чекам да ги испијам,а стварно има ефект.Ама се разочарав бидејќи пак ништо нема да биде за бременоста,ми се појавија баш во плодни денови.а толку се надевав. А незнам дали да продолжам да пијам фолна киселина,ама ете рековте сите дека нема шанси од нив да ми се појави ова.
Кај мене бесе така,ја имав таа кафеаво црвена слуз,ми бесе необицно и очекував дека ке добијам наредните денови,ама не се случи тоа,вчера си ја потврдив бременоста....ти посакувавам среќаааа
Лори и мене ова ме потсеќа или на плодни денови ако се можеби подоцна, или можеби веќе мали грчеви во матката како знак на можна бременост, лееелееееее едвај чекам ејјј. Си пишала на Каја имај лесна бременост, а мене прво во очи ми падна "и кај мене има бременост", и само што не почнав да викам од радост. Што знаеш, можеби е некој знак
не знаев кај да прашам па се надевам тука ке добијам одговор кажете ми кај може брисевите да ги носам кај е тоа МАНУ или кај се носат зш не сум од ск позз
Честитки до сите ново бремени, имајте лесна бременост и уживајте во неа! Јас имам едно прашање за сите оние кои очекуваат бременост: Внесувате ли витамини по вештачки пат? Јас пијам шумливи таблети - мултивитамини и Б-комплекс со фолна. Не би требало да е тоа проблем доколку сум веќе бремена нели? Инаку изминативе деновив имам постојано бело прање (нормално бело прање), укажува ли тоа на можна бременост? Ахх.. Од што толку сакам да сум, изгледа си правам 300 филмови во глава.
Во тек на бременост треба да се избегнуваат шумливи таблети, цедевита итн, поради помаранџестата боја што е бета-каротен и може да наштети, затоа подобро не пиј шумливи, а што се однесува на фолната со вит. Б слободно земај.
zdravo, imam edno prasanje, mi kasni veke 6 den , sto e nevoobicaeno za mene, sekoga sum imala redovna menstruacija, zemav test vo sabotata i izleze negativen (sure check) . dali nekoj ima iskustvo testot da pokaze negativen a da e obratno? fala mnogu
да мила и мене ми беше негативно па на крај позитивно , можно е да е рано да не покажува доволно хормонот за тоа да е излегла само едната цртка, направи пак за неколку дена... среќно !
Бремена суммм Патем... прочитав цедевита/цевитана да не се пие? озбилно? или само од портокал да се избегнува? мене денот ми почнува со цевитана од лимон ќе почекам да помине повеќе време дури да одам да ми ја потврди бременоста зш мислам дека поради неа имав спонтан... не баш само пради тоа туку како една од причините... кога ме фати со тоа за ехо мислам дека ми го избуши стомакот... со цела сила стегаше жената па и празна ми беше бешиката абееее