Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Честитки, со лесно! :party:

На Lara 27 и elimkd им се допаѓа ова.
  2. Baby^

Baby^ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    259
    Честиткиии! Имај лесна бременост мила!

На elimkd и Lara 27 им се допаѓа ова.
  3. Cuci muci

Cuci muci Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Честитки, многу убава вест

4. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Честитки ,со лесно и уживај во убавите денови

5. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Здраво девојки
    Бев на доктор се гледа само мало точкиче,нема сеуште срцева акција.
    Сум била отприлика 5 недели бремена.
    Имам тенок ендометриум ми кажа утрогестан да ставам,дури се чудеше како со вака тенок ендометриум се закачило воопште.
    Искрено минатиот месец ме следеше на ехо и ми кажа кога ми се плодни денови ми стави Прегнил инекција и и реков дека треба на одмор да одиме,рече терај работа кај и да е ќе прсне фоликулот.

На eci85, orhideea, Veki4kaa и 21 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Честитки од срце,за 10 дена ке си слушнете срценце:inlove:
    И кај мене беше тенок ендометриумот и плус некое разлевање имаше ама утрогестанот и прогестеронот депо си завршија работа.
    Дури докторката немаше надеж ама после се изненади и она.
    Одмарај колку можеш и со позитивна мисла до исполнување на целта.
    Јас од почеток си викам ова дете ќе биде мое и точка.

На Veki4kaa, baby 5, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  7. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Cestitki eli.So sreka mila i so lesno.
    Vleci gi site zenicki za nose...pa i mene:!: hihi Te :hug:

На curlyhair, elimkd, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.323
    @elimkd колку убави две линии:inlove:
    Честитки,лесна и школска бременост имај си,и најубаво бебче за 9 месеци:hug:

На Veki4kaa, curlyhair, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    1.128
    Честитки од срце на сите кои наредните 9 месеци ќе добијат бебче

Со сопругот се обидуваме за бебе последниве три месеци, но безуспешно. Лекарот вели дејка уште е рано да почнеме со испитување но јас се плашам заради операцијата на левиот јајник од циста
    Никако да се опуштам се тоа ми е во мислите
    После свадбата сите напнуваат уште повеќе, бремена си ? Кога бебе ? Ајде што чекате ?

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.608
    Допаѓања:
    114.697
    Прерано е. Обично после една година неуспешни обиди се почнува со испитувања.
    На тие што прашуваат кога бебе речи им дека заминал штркот да ти донесе ;)

На Veki4kaa, H.VAGA, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Честитки , имај си лесна бременост ...тргна месецов машаллааа ..се радувам за сите !!! Кажи ни како бидна природно, со инсеминација,....:l:

На Veki4kaa, curlyhair, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.941
    Допаѓања:
    48.129
    Ви благодарам на сите дај боже за сите да повлечам нога

Долга 10годишна врска и точно денес 20.08 годишнина од брак. Пред два месеци отидов во Ремедика на преглед ми диагностицира полицистични два јајници затоа цел живот ми доцнела менструацијата, ми препиша Глукофаж. Ми доцнеше 20 дена и ете вчера случајно направив тест и ми покажа две линии, веднаш поручекта отидов во Ремедика ми кажа дека 7ма недела бремена и има срцеви отчукувања

Пред да забременам некако се откажав и му кажав на сопругот што ако не можам да забременам? Ми вика нема врска биди ми здрава и жива ама ете бидна.

Не се откажувајте, имајте редовни односи, сакајте се и слушајте ги докторите.

Од се срце ви посакувам меше полно челад

На Dust, Kris80, tina-63 и 29 други им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Браво за сите што успеавте што се боревте и не се откажавте,затоа што до успех се постигнува само со борба:clap:Нека ви е лесно и без многу размислувања и споредувања околу бремрноста,овој е најубав период кој може една жена да го доживее,нека ве размазуваат,заслуживте:)
    Спомнав дека јули е најпогоден месец за забременување,така испадна:) јас останува да се надевам дека август ќе делува врз мене,а и врз сите кои сте вредни месецов. :hug:

На Veki4kaa, malecko87, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Со лесно и честитки срцка од :l: гали меше :*

На curlyhair и elimkd им се допаѓа ова.
  15. Maarijanaa

Maarijanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    51
    Здраво сегашни и идни мамички. Јас веќе некој месец ве читам, ама сега прв пат пишувам, не сум баш нова на форумот :) Веќе шест месеци со партнерот се обидуваме за бебенце и еве до денеска залудно. Секој месец, ново разоарување. Минатиот месец ми дојде на 31 и ми траеше до 3 август. Веднаш после тоа се фативме во акција, ги фативме и плодните денови. По некое правило, НЕ би требало да добијам на 27 август. Градите не знаете колку многу ме болат и ми се отечени. И стомакот исто, јајниците, значи исто како пред добивање. Кичмата исто така. Имам вртоглавица, а и апетитот ми е доста големен. Еве овие неколку деа само во вц одам, мислам ќе се измочам, на секои 15 минути... Значи се, на се, многу исти симптоми пред добивање, ама колку не сакам да добијам... Почнав да се нервирам многу, ако и сега добијам, ќе барам помош од гинеколог. Мислам дека не е рано шест месеци...

16. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    ДОбредојде и што побрзо да си се повлечеш во другата тема ,6 месеци и не е некој голем период ама ако те фаќа паника како мене јас на 6 месеци ги проверив основните како што се пап тест ,микробиолошки брисеви и хормони .Од искуство те молам без разочарување ,само позитивно и се во свое време ќе си дојде на бебенце кај сите.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Maarijanaa

Maarijanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    51
    Ти благодарам за поддршката. Па како изминуваат некако месеците, се повеќе почнува да ме фаќа паника. Ќе чекам сега со крај на месец, да видам како ќе се одвиваат работите ( се надевам нема да бобијам) па тогаш ќе видам со лекар.

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    21.679
    Јас купив тестови за следење на овулација , од Зегин мислам дека беа , не се сеќавам , и на нив пишуваше дека двете линии треба да бидат еднакво обоени и тогаш се очекува во наредните 48 часа да настапи овулација.
    Претпоставував дека овулацијата ми е на 14 ден , па почнав од 12 ден.Негативен беше па сметав дека во наредните 48 часа нема да имам овулација.Направив нареден на 14ти ден.Исто негативен.Па и другите 3 ги направив наредните денови и баш се разочарав, си реков има некој проблем.
    Токму тој месец останав бремена.

Мислам дека психата е најголемиот проблем кај 90% од сите што мака мачат за бебенце.Штознам , такво ни е времето , стресно.

На L*G, elimkd, Andonia и 3 други им се допаѓа ова.
  19. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Мои феминки, само да ви дадам поддршка, после 7 години врска со дечкото се земавме, и почнавме да не се пазиме, минуваа месеците ништо, почнав да се разочарувам и си реков ако не бидне нешто до година го фаќам патот за испитувања (7-8 месеци се обидувавме). На гинеколог си одев еднаш до два пати годишно, уредно ехо, чисти брисеви, само да се работи на случајот. Во април беше свадбата, во март ми доцнеше 20 дена, направив 3 теста негативни сите. Се разочарав многу зошто ги имав сите симптоми, отечени гради, поспаност, грчеви, зголемен апетит, дури и повремена главоболка и умор.После свадбата на работа турбо нервози, останував подолго на работа, уморна, капната, заборавав и кога сум имала односи, дури и си мислев ај да помине стресниов период, да завршам сите обврски да појдеме на одмор и таму ќе си правиме бебенце. Чекав да ми дојде за да си закажам депилација на интима кога ќе ми заврши а таман пред одмор. Не дојде, ми каснеше 10 дена и почнав да се нервирам пак ми касни, ќе ми дојде баш на одмор, градите ми се отечени и ме болат, грчеви во стомакот. Што му текна на мм ме праша а тебе уште не ти дојде и му викам не, го чека одморот тетката. Утредента во аптека купувам влошки за да имам на одмор нели и и викам на аптекарката дај и еден тест за бременост. Си дојдов дома попладнето одма го направив и две цртки скокам во купатило му сликам на мм му праќам и му викам купи уште еден за утре со утринска мокрача да проверам пак. И тој испадна позитивен и сега си следам редовно труднички муабети и си галам меше, 14 недела :inlove:
    И не, не бев опуштена кога се фатило, бев под стрес ама не поради бебче туку поради работа. А според календарчето за односи испаѓа дека месецот сум имала и доцна овулација. Така што мој совет е да си ги преусмерите мислите на друга тема и да си продолжите со активно работење на случајот со партнерот.
    П.С. а на сите што ме прашуваа до кај сте со бебе, што чекате и слично им одговарав, ние нашата работа си ја завршуваме а другото е на Господ.

На Autumn_, tina-63, L*G и 35 други им се допаѓа ова.
  20. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    @elimkd и @fina erika честитки до новите мешиња,здравје,среќа и лесна бременост ви посакувам :f::f:

На stevemila, fina erika, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.