1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. SLATKA23

SLATKA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    41
    ти благодарам , инаку најмногу на свет поскакувам да е грешен тестот, т.е. да сум бремена, бидејќи 3 години се обидуваме и ништо:( имаше ли некои симптоми, јас ништо не осеќам , ни дека треба да добијам ни дека сум трудна....

фала

2. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    децки дали циклуст дога бас на денолт кога е вообицаено или обавезно поранува два деназасо еве ни го нема а пијам достинекс веке едно апце испиву тре го поцнувам второто писете несо опрајте мее аа ме фака паника :?: :?:

3. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    aiiii milicka bez placki te molam iako e za placenje ama ke ni dai gospo na site nas bebuvcinja....ne se sekiraj

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Cestitki Kaja....Stefani....vi posakuvam lesna bremenost :)

На kkaajjaa и Lori-30 им се допаѓа ова.
  5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Не бе Ецапереца, не сум бремена сигурна сум, не ни помислувам на тоа:)во овој период воопсто ниту планирам, ниту помислувам, ниту несто во врска со тоа правам, скроз сум резервирана со други работи :$ а на тебе и на сите други сто чекаат од срце ви посакувам побргу да се израдувате и да писете тука за позитивен тест :inlove:

6. kkaajjaa

kkaajjaa Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Честитки Стефаани,да си имаме лесни бремености....сигурно сме отприлика и исто....а на сите други сто сте во очекување ви ја пуштам целата среќааааа

7. kkaajjaa

kkaajjaa Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Можно е да е лажно негативен,доколку не можеш да чекаш,провери со тестот SELF CLEAR,го има во зегин,и најрано може да го улови ХЦГ,па чекаме убави вести

8. kkaajjaa

kkaajjaa Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    лори мила,мене првиот симптом ми беше боли во долниот дел од стомакот и половината,па после кафеаво црвен исцедок 10 дена пред оцекуваната менстроација....ти посакувам да се израдуваш :)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ккаајјаа и Стефаани честитки за бременоста и на двете,ви посакувам лесно и безгрижно да си ги поминете овие 9 месеци... :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki dali ciklusot ponekogas znae dojde bas na istiot den kako i sekogas ili znae da zadocni pojke od dva dena zaso mene mi go nema iccc a pijam dostineks eve denes go pocnuvam vtoroto apce oprajte me....

11. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    ден-два не менува ништо, тоа го пиеш за пролактинот?
    консултирај се со лекарот кој те води, за тие апчиња незнам ништо и неможам да помогнам, :)

12. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    da dostineksot go pijam za prolaktinot inaku ako mi veruvas onoj mesec nemoze da mi tekne bas na koj datum mi dojde hehe od nemarlivost inaku znam deka bese 1 ili 2 maj i zatoa bas mi cudno neam coment i zatoa mi e cudno dali dostineksot deluva tolku brgu zar e moguce da sum bremena a cistos e somnevam deka sum .. :?: :?:

13. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Епа вака, од пред 2 недели со сопругот имаме незаштитен сексуален однос бидејќи сакаме бебувчиња,(бебуфчињА пишам оти сакаме близначиња, мајками е близначка па ако оди тоа по некоја наследност би требало или јас или брат ми да имаме близнчиња )Скоро секогаш имам нередовен циклус и поради таа причина сакав да одам на гинеколог да си проверам дали е се во ред со мене, и така денес си бев направив некои испитувања ми рекоја дека резултатите ке бидат готови за 15 дена, а исто така лекарот ми рече дека забележал некоја сива течност и ми препиша neo - penotran forte, но јас немам никакви симптоми на инфекција, досега немам користено вагиналети и ме интересира дали секоја вечер пред да ги ставам можам да имам односи, бидејќи баш сега ми се плодни денови.... позз

14. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мој предлог е најпрво кога се работи на бебе да се одбери добар гинеколог, денес да не се жалиме-ги има и после тоа да ги слушаш неговите-нејзините совети, :)
    вагиналетите земај си ги за инфекцијата( сите инфекции немаат симптоми) од нив нема гајле а за однос дали дури ги примаш -незнам
    Чекај си ги резултатите и јас чекам да кажеш дека е се во ред :) се надевам тие вклучуваат пап, брисеви, ако ви е овој прв обид од друго и нема потреба чекам добри вести ;)

15. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    направи домашен тест за бременост и ке се расчисти дилемата ;)

16. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    cestitki

17. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    cestitki

18. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    jas zemav vaginalni genikologot mi rece deka ne treba da imam odnosi dodeka gi koristam niv podobro konsultiraj se so tvojot doktor SREKNO ;)

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.820
    Мене утре требаше да ми биде терминот за првото,со второто сега ќе знаев дали е машко ил женско,итн....се измачувам цела недела и воопшто не бев добро,не сум ни сега,али тоа е.Да сменам нешто нема,само се прашувам со што ја заслужив ваквата лекција,не еднаш туку двапати.Како ги земам резултатите од испитувањата на секое по некоја ситница,ама сите ми дадоа одговор дека тоа не била причината.И на крај ќе испадне нема причина така требало да биде.Абе :headbang:

20. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Епа значи кога сакаш да забремениш чекањето на денот кога НЕ треба да се добие е најтешко...Јас овој месец мислам дека се опуштив максимално за разлика од минатиот во кој бев ептен напната и само на тоа мислев...овој пат не дека не мислам...но се трудам да ги потиснам мислите на бременост...на исчекување денот и резултат...уште наредниве 2-3 дена ми се плодни потоа пак ќе го чекам денот...треба да не добијам на 17...Уффффф само воздишки и ништо друго :doh: |(