Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Нема врска кој ден ти е, туку кој ден по овулација ти е. Ако била овулацијата на 20 ден од циклус, тогаш треба да добиеш околу 35-ти ден. Во право е @chocolade :)
    Рано ти е, уште не ти ни доцни. Се работи за подолг циклус, со доцна овулација. Лутеинската фаза (деновите по овулација) трае 13-14 дена, па добиваш.

На Lara 27 и chocolade им се допаѓа ова.
  2. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.619
    Девојки, дали некоја од вас до сега користела од Life влошките и фиточајот од Tiande? Какво искуство имате?
    Читам доста пофалби на фб од жени и девојки кои после користењето на производиве останале бремени ...

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас ги користев пред 2 години и ништо не ми помогнаа.Само фрлање пари мила сигурно 6000 истошив ,ама пустиот очај не тера се и сешто да пробаме.Оди на лекар само и верба во Бога.Магична напивка за нашиов проблем не постои.
    Со среќа и што побрзо и ти и сите ние да се израдуваме :hug:

На irenna, meggle и Andonia им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.436
    Допаѓања:
    18.154
    Денеска стомак ме боли како да се спрема телово за да добијам . Денеска ми е 21 ден од киретажата, и имам кафеав исцедок и симптоми за добивање, и едвај чекам да добијам да ми се регулира циклусот па 3-4 циклуси да поминат и да пробуваме за нова бременост. (fingers)Сега ќе се радувам кога ќе добијам а после 4 -5 месеци да се радувам ако не добијам :D

На elimkd, chocolade, @Verba и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Ќе биде мила, дај боже да ги видиш двете цртки :*

На Lara 27 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  6. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Денес ми е 14 ден од овулација. Бев на преглед, докторот ми кажа се е ок, да направам за 2 дена тест и преку урина и преку крв. Можно е причината за подолг циклус да е доцна овулација или бременост, друга причина нема. Доколку добијам, ќе правам хсг од 5 до 11 ден од циклус па инсеминација доколку се е ок со тубите.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Ќе се радуваш мила :*
    Сите ќе се радуваме поздрав до сите :*:*:*
    И големи :hug::hug::hug:
    А јас утре одам во Гак кај др Тофоски и тоа со прироритетен упут па Господ со мене и да завршам работа да ме прими и закажи за лаперо/хисториа (facepalm)

На dunika, 0ли, Andonia и 5 други им се допаѓа ова.
  8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Со лесно мила моја се ќе биде во ред сигурна сум:hug::l:

@Veki4kaa мила сега опушти се максимално нека дојди исчисти се убаво и со нови сили да си ги видиш пак најубавите црти. :inlove::*

На Lara 27 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  9. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Со среќа @Lara 27 :hug:

Денес бев на преглед за прв пат кај др. Филип Исјановски во Ултра медика, на 12ти ден од менс имаше фоликул кој ми рече за два дена ќе настапи овулација, ми збореше опширно за ендометриозата, дека пред 2 год имав операција, проблем е она бидејки прави упала во матката и тоа не дозволува ништо да се задржи во неа, покрај пролактинот кој не доаѓа до овулација ама тој е под контрола од достинексот сеуште. Ми даде да испитам на 3ти ден од менс. LH, FSH и Estradiol и на 5ти ден пак ехо за да види ендометриумот и останато. Hsg снимката ја погледна и виде дека и матката е во одлична форма и проодни туби, единствено замери на спермограмот, ми рече дека не е толку добар за мојата ситуација и проблем, и му препиша Astaxsantina 5mg да пие мм 2-3 месеци. Ќе видиме како стојат работите и дали ке се одлучи за инвитро, отом потом

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Денес 15 ден од овулација, 35 ден од циклус, знаци за добивање нема. Утре ќе правам тест повторно па ќе видиме.

На Starlič и bearrr им се допаѓа ова.
  11. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    добро утро, денес е денот за Не добивање. јаки симптоми нема само тапа болка доле и на моменти пецкање, гради болат веќе недела дена. иначе имам мн болни симптоми па се надеваме сега нема да има. Ноќеска сонував како на работа пациентка ми вика дека сум трудна а јас ја убедувам дека не сум (појма немам што значи тоа) сигурно е од психата

На *Sara* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fabija

fabija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    и јас сум иста но мене полека ми ги снемува болките чекам уште два дена ако не добијам правам тест

13. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    ајдее па да има ll и кај двете

14. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Не беше на гинеколог?

15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Ларче, што направи денес?

16. Makeup12

Makeup12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2017
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    344
    здраво девојки. Бев на лекар за резултатите од контролните брисеви и докторот ми кажа дека имам Gardenella Vaginalis , ми даде антибиотик да пиеме и јас и мојот сопруг. Му кажав дека 2 години не можам да забременам и ми рече до крајот на оваа година да работиме на случајот и ако до јануари не забременам тогаш да почнеме со испитувања. Прашањето ми е следно дали е можно од оваа бактерија да не може да фати. Инаку и циклусот ми е редовен и фоликули имам следено се е супер. Извинете за долгиот пост

17. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Бев вчера, на 14 ден, споделив во темава

18. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Почекај уште малку па направи тест, ако и тогаш е негативен ти доцни од нешто друго(стрес, промена на клима)

19. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Дали некоја од вас и вашите партнери ги пиеле profertil female i profertil male? Доста се скапи па затоа прашувам дали вреди или дали како поефтина варијанта да се купат посебно сите тие суплементи кои ги содржат профертил?

20. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Скапи а и ништо особено не содржат освен фолна ,селен,омега 3масни киселини, коензим Q10,вит.Е. сите можеш одделно да си ги набавиш со таа милиграмажа...е сеа тие екстрактите од зелен чај и глициризин ми се непознати.