Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dusa:hug: bidi silna. kako resil Bog taka ke bide.A Mnogu se raduvav.
    @Veki4kaa ke bides srekna mila.Bidi silna.Otkazuvanje nema.
    Kaj site ke ogree sonce veruvajte.Znam kolku boli,znam.iscekuvanjeto kolku e tesko.Sekoj den si vikav zosto Gospode,sto sum zgresila tolku,vakva taka ne zasluzUva nikoj.
    Sonce ne ogrea i nas,moeto najmilo sonce si go guskam.Samo bidete silni se ke se zaborAvi.Se sozivuvam so site vas koga ve citam i pretesko mi e:(

На Paka, dunika, Martka и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.436
    Допаѓања:
    18.150
    Јас мислам и 10 деца да родам цел живот душата ќе ме боли за првата бременост, првото бебе, и вие сте сведоци како со љубов направив се и на сопругот од срце му подготвив изненадување баш и слика закачив тукаа. Е неможам веќе да сватам зошто прееска ја слушам мама воли бебу и душата ме боли криво ми е , многу ми е криво... ве гушкам сите и ветувам ова е последно како пишувам на оваа тема .и самата реков дека ќе рамислувам позитивно и ќе бидам таква.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne zapagaj vo depresija.Ti si silna.Moeto dete ke bese sega 10 godinki.Nemozam da zaboravam kolku i da se trudam.
    No fala na Bog so mi ja dade Daria posle 10 godisna borba,i da mi e ziva i zdrava.Toa so bilo nemozeme da smenime nisto.Sigurna sum deka vo skoro vreme ke ni pises ubava vest.Te guskam

На dunika, elimkd, Lady Leona и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.436
    Допаѓања:
    18.150
    @stevemila највеќе ми е криво што на местото кај што живеам па и сегде пошироко има девојчиња/ жени од растурени по растурени останаа бремени родија живи и здрави и дај Боже да им бидат живи здрави успешни во животот не сум таква да му мислам лошо на некој само зборот ми беше јас цел живот сум со мажот ми он ми е прв во се, не сакам да се правам светица ама поштена сум и ми се случува ова шок едноставно кошмар. Највеќе ми е тоа криво што не заслужив вакво нешто, никоја друга не заслужила и не заслужува . Душата ме боли ама морам да бидам силна знам и верувајте голема поддршка сте за се! Едвај чекам да ги видам двете цртки, сите да ги видиме затоа што во животот нема поубава радост а сигурно уште поголема е кога ќе го земеме бебето првпат во раце, што поскоро сите да го осетиме тоа!!!

На eci85, flower55555, Martka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Isto mislev ko tebe.Prv decko,prvo se.Ama sega,na 31 god ne mislam taka.Sekoja zena zasluzuva majka da e.Postojano vikam,ne d
    daj Boze nikoj da go minuva patot koj go minav jas.Site od prva da ostanat bremeni

На bela.m, eci85, elimkd и 6 други им се допаѓа ова.
  6. gicka

gicka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    149
    Женички, со маж ми имавме односи при крај на август сврши во мене но по една недела добив... Сега пак работиме на случај ке видиме дали ке се израдуваме со едно малечко бебенце

На SnowWhite8, Danncee и elimkd им се допаѓа ова.
  7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    28.322
    @Veki4kaa сите имаме над нас по една ѕвезда која сјаје.
    Сите сме под исто небо ама имаме различни ѕвезди.Некому повеќе му сјаје некому помалку.
    Што е твое ќе си дојде.Господ ни дава товар колку што можеме да издржиме.
    Сите тука во темава што сме сме поминале по тој пат.Мене за првото ми се фати после неколку месеци ама имав спонтан,па после уште неколку пак останав бремена и родив здраво право детенце.
    Еве сакавме и второ ама има една година никако да се фати.Не мислам дека нешто сум погрешила или не сум заслужила да имам детенце.Знам дека порано или покасно ќе дојде.Мое е да го чекам.
    Не ми е сеедно кога секој месец ќе добијам,првиот ден тешко после веќе кревам глава и чекам да ми заврши да почнеме со обиди.
    Сестра ми првото им е фатено од еден обид во неплодни денови,за второ 1 година им требаше,па спонтан имаше па следна успешна бременост дури после 2 години.
    Верувам дека при наредниот обид ќе си се израдуваш.:* :hug:

На Ava.84, МилеПаника, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    @Veki4kaa мила истиот муабет му го правев на маж ми вчера, исто мислење имаме ама на крај пак останува како што ќе каже Господ, мора да бидеме силни и да издржиме се за бебе.

На Andonia, elimkd, Martka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Lima24

Lima24 Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2014
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    3.088
    Немој мила да се споредуваш со никој, едноставно бог така сакал, ќе биде и тој ден ќе дојде кога пак ќе ги видиш тие две црти и ке го имаш во прегратка бебушот. Секоја врата која што се затвора, се отвара нешто подобро, поубаво, се сè случува со причина. Опушти се и немој да запаѓаш во депресија, имај позитивни мисли :*:hug:

На dunika, Andonia, mamaJana и 4 други им се допаѓа ова.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Еве јас не сум "поштена" мм не мие прв па си имав мака.
    Најлошо е споредбата со некој од улица,тешко е знам но шѕо побрзо се кренете тоа е подобро за вас и вашата психа.
    Ќерката моја сега ќе имаше две ипол годинки,си ја изгубив во 6 месец од бременоста,близнаците ќе ми беа сега неколку месеци но и нив си ги изгубив и среќа што се случи многу рано бидејки што покасно тоа потешко.
    Сега едно малечко човече ми клоцка во мешето и фака богу е се во ред.
    Девојки главата горе господ никој не заборава.
    @Veki4kaa почни одма со испитувања и за нова година ќе си ги видиш двете цртки.
    Мој совет до сите без испитувања следна бременост не планирајте,не оставајте на она така сакал Господ.
    @fina erika Многу мие жал.

На bela.m, @Verba, LoveHope и 18 други им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    @Veki4kaa се согласувам со @monik55 дека е добро да си направиш испитувања. Таман додека минува времево до следните обиди, направи проверки.
    Ти посакувам веднаш уште на прв следен обид пак да си се израдуваш.
    Батали црни мисли, така требало да биде. Да не се повтори никогаш повеќе!

На dunika, Lima24, Veki4kaa и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.436
    Допаѓања:
    18.150
    @0ли А какви испитувања треба да се направат?
    јас верувај те ми поим немам за никакви испитувања .
    докторката ми рече минатиот пат кога бев на контрола дека треба да се дочистам да чекам да добијам менструација и пак да одам да ме види, ваљда тогаш она ќе ми каже какви испитувања да направам :?:

и простете ако навредив некого со постот погоре , се извинувам ако е така,не мислев ништо лошо, само пак ќе кажам тешко ми е оти ми се случи такво нешто. а првите денови после киретажата ми беше претешко. @monik55 извини мила ако те навредив, навистина се извинувам. :worried:

понекогаш помислувам глупости тогаш кога ми е најтешко и после се каам викам Божее простими шо мислам се и сешто ама болката тагата па и гневот се ќе го натераат човек да помисли.
    Верувајте ми сега сум многу подобро и попозитивно размислувам. сакаам пак што поскоро да бидам бремена, преубаво е чуството да носиш живот во тебе, да знаеш дека расте во тебе од една мала семка до преубаво бебенце,едвај чекам пак да бидам трудничка и во благословена состојба. :angel:

Последна измена: 6 септември 2018
    На Andonia, lackygirl, tincemajmunce и 3 други им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Инсистирај на тоа да ти даде да направиш испитувања.
    Би ти препорачала да ја прочиташ темата за испитувања после спонтан, нема многу страни, но женички имаат пишувано од искуство. Еве го линкот:
    https://forum.femina.mk/threads/Испитувања-после-спонтан-абортус.28140/

Последна измена: 6 септември 2018
    На dunika и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Здраво,
    сакам да прашам кога го пиете метформин от, оние што пијат - сабајле, навечер, по оброк? Треба да пијам едно на ден и не знам кога е најдобро

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.922
    Допаѓања:
    23.901
    Боли секогаш за изгубеното бебе, но како што поминуваат неделиве, месециве, како што си го осеќам бебенцето во мешето се помалку ме боли. Деновиве мислам малку повеќе бидејки минатиот септември останав прв пат бремена, една година помина...а душава во мене треба да се роди во декември и ми ја потисна болката, среќна сум.
    Верувај ќе биде се во ред, ќе си останеш пак бремена и се ќе биде во ред :):hug:

На Martka, dunika, curlyhair и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Метформинот се пие секогаш после јадење. Јас го пијам насабајле и попладне по јадење,затоа што неговата примарна функција е да ги исфрли вишокот внесени шеќери. Поздрав се надевам ти помогнав.

17. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Да, фала на одговорот :)
    Јас треба да го пијам за почеток еднаш дневно, па не знам дали е подобро сабајле или со ручек на пример. Колку што читав, не сретнав поспаност или нешто слично како нуспојава, а тоа ми е многу битно за да можам да функционирам на работа.
    Има врска во кој дел од денот се пие?

18. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Па искрено,моја препорака би ти била да го пиеш насабајле,после доручек, за да во текот на денот,ги обработи шеќерите. А за нус појава како поспаност не сум имала ниеднаш до сега, ниту било каква друга нус појава сум имала, а го пијам година ипол веќе. И не знам дали ти кажа докторот кој ти ги препиша,дека на почетокот дур ги пиеш,можно е да намалиш на килажа. Се што не ти е јасно,слободно прашај.

19. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    Да, ми кажа за килажата. Во моментов тоа не би ми штетело :) Фала уште еднаш :)

20. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Јас повторно со биохемиска бременост. Тоа е, наредна недела ќе правам хсг па ќе видиме што ќе каже докторот.