Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Denes mi e 30 den od ciklus. Obicno mi doaga na 28 i bas se izraduvav koga ne mi djde pred dva dena. Vcera pravev test, negativen. Denes koga bev vo wc imav malku rozenikavo koga se izbrisav. Ili ke mi dojde denes ili da se nadevam deka e implantacisko krvarenje. Ke vidime...... Ako ne, naredniot mesec ke probuvame pak.

На gicka и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  2. VAGA91

VAGA91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    21
    Дали раничка на матката може да биде причина да не може да се забремени?

3. ZenaMajka

ZenaMajka Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2018
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Јас имав раничка пола година пред да забременам, а во недоразбирање со гинекологот, никако не ми беше третирана. Забременив за месец редовен однос.

4. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Не е проблем мила да забремениш

5. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Дали некоја од вас има искуство или познава некоја што имала непроодни туби или туба, на која и е правено лапараскопија и истите биле проодни после интервенцијата и забременила по природен пат или со инсеминации?

6. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.375
    Ти од hsg сниманје доби дијагноза непроодни јајцеводи?
    Прашувам затоа што мене после hsg, ми рекоа сто посто запушени јајцеводи и мора ин витро.
    Имав три неуспешни ин витра за после тоа останам два пати природно бремена, со тие сто посто два запушани јајцеводи.
    Имав спонтани абортуси и се уште немам родено, но тоа си е друга приказна. Јас си имам години, и проблеми со генетски мутации.
    Зборот ми беше дека останав природно бремена. Кога го прашав докторот како така со запушени јајцеводи, одговорот беше дека сум се стегнала за време на сниманјето.

7. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Да, правев хсг и според снимката докторот се сомнева дека едниот ми е непрооден а другиот делумно. Ми предложи лапароскопија и исто ми спомна дека хсг не секогаш дава точна претстава за тубите. Јас два пати во последниве 9 месеци имав биохемиска бременост и некако тоа не ми се поклопува со запушени туби. Како и да е, би направила лапароскопија за да видиме дали стварно има запушување.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.375
    Добро е да си направиш лапараскопија за секој случај, за да си бидеш сигурна дека се е во ред . Штом си имала биохемијска бременост, значи добри се јајцеводите и доага до оплодување.

На Martka и *Sara* им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    94.322
    Другарка ми остана природно бремена со таква дијагноза,100% запушени канали,а мислам и дека едниот и е отстранет,не сум сигурна.Ова за 2ро дете,не можеше 4/5 год да забремени,па следеше една биохемиска бременост,за да после некој месец остане природно бремена.Ставот на д-рите беше дека и со ифв и се мали шансите,ама ете чуда се случуваат:angel:

На eta, malecko87, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.562
    Ми доцнеше 5 дена, тест негативен, и ете ја дојде :(

11. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    153
    Блиска особа на која левиот јајник не работеше толку добро колку десниот, терапии, инекции, обиди за ифв, доктори кои по изразот на лицето кажуваа колку тешка е таа борба..борба која траеше подолго од една година. Велам траеше, затоа што таа блиска особа е бремена ( природно) , а јас пресреќна !!! Сакам да ви кажам да не престанете да верувате, бидејќи навистина чуда се случуваат.
    Добра ноќ :l:

На L*G, dunika, Autumn_ и 4 други им се допаѓа ова.
  12. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.375
    Ако може да ми одговори некој што подобро ја разбира оваа проблематика. Хормоните на тироидна жлезда tsh и th4 се прават исклучиво на трет ден од менструалниот циклус или може било кој ден. Прашувам затоа што на ендокринолог ми закажаа термин за 12 октомври и тогаш немам циклус. Дали да си ги направам на приватно на трет ден или да чекам на ендокринологија да ми ги испитаат ???

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    На втор или трет ден од менструален циклус за почеток.
    Потоа ако добиеш терапија не е битно кога одиш.

14. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Тие не се полови хормони, може било кога, јас 100 пати сум ги проверувала во било кој период на циклус. Е сега незнам ако ти се за некој проблем врзан и за полови хормони па можда да има ппврзаност.
    Јас прв пат така комплет ги испитав сите хормони на 3 ден поради лоша состојба со лицето па случајно открив дека е повишено тсх.

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Ти помина лицето од кога го среди тсх?

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.434
    Допаѓања:
    18.138
    Во саботата бев на манастир Острог, толку преубаво место. Мирно и спокојно, Свети Василиј да не благослови сите до една со убава успешна бременост и здраво бебенце.

А вчера бев систина и докторката ме прегледа рече супер е се, чисто е дури сум имала и фоликулче 17 мм, а ендометриум 9 мм, за три месеци може да си пробуваме пак за нова бременост само пред тоа рече да испитам пап и микробиолошки. Пресреќна сум девојки што се е во ред а три месеци ене каде се ќе дојдат бргу, ќе се топлиме под ќебе со мажулето зимово и во акција :P(fingers):wasntme:

На Lavica2016, dipsidipsidipsi, matilda258 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Само тоа од испитувања ќе правиш?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.434
    Допаѓања:
    18.138
    @monik55 па ја прашав дали треба да се прават испитувања и какви рече пап и микробиолошки ти се доволни не ти требаат други испитувања. :^)

19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Напрај си и трансфузиологија не се оставај само со тие.

На Autumn_ и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.786
    Допаѓања:
    34.108
    И пак нема бебе .... а толку се надевав дека овој пат синко ќе стане поголемо братче .. но за жал пак добив.... наредниот пат повеќе среќа.