Од се срце ти посакувам овој пат да видиш две цртички, само позитивни мисли и се ке бидне кога најмалку очекуваме
А како се открива дека имаш висок инсулин? Има некои индикации кои покажуваат на тоа, или случајно си направи? Прашувам зошто и јас се мислам дали да испитам инсулин, гликемијата ми е во ред, проверив и скриен шекер и тоа е во ред.
Јас имав многу покачен инсулин го испитав преку крв приватно оди, пиев таблети 6 месеци.... Сега незнам како ми е но еве два месеци се обидуваме за бебе и ништо.. @Cuci muci
Зад себе имам веќе доста негативни тестови и страв пак да не се разочарам, ќе почекам уште некој ден доколку ја нема, тестот не ми бега
Преку крв ми открија, матичниот гениколог ми даде упат за да приверам хормони и успат да проверам се што е поврзано за полицистични јајници, дека јас имам полицистични јајници и случајно открив дека имам и висок инсулин што многу влијае на јајницте и додека не се регулира неможеш да останеш бремена
Јасно ми е сега, имаш полициситични јајници и затоа ти рекле да испиташ инсулин. Благодарам на советот
Е ај сега, што да мислам? Пред 2 недели правев ХСГ, наод десен запушен јајцевод и лев делумно запушен (непрооден) и остаток од септум кој лани ми беше отстранет и беше 4 см. За ноември закажавме хистеро/лапароскопија а денес позитивен тест за бременост. Тестот го направив не поради тоа што ми доцни туку поради некои симптоми и претчувство. 22 ден ми е од циклус, а 11 ден од овулација. Не можам да се изнарадувам бидејќи имав претходно биохемиски. Овој пат веднаш почнав со утрогестан па со Господ напред.
Честитки @*Sara* со лесно бременоста да си ја износиш дај боже до крај, уживај и гали мешко Господ е голем закаснува ама не заборава, за сите нас ќе има и ние дај боже ќе ги видеме еден ден кога-тогаш да се надеваме
Prvo izvinete za fond od telefon pisuvam. E sega,imam edno prasanje. Pocnuvame so planovi za bebence. Inace jas imam problem so tiroidna TSH mi e pokacen,pijam eutirox i bev na kontrola i kaj endokrinolog i kaj ginekolog se e ok,pa rekoa deka nema da ima problem za zacnuvanje.Prasanjevo mi e kolku pati za vreme na plodni denovi e potrebna ejakulacija ili e dovolno samo ednas? Nekade procitav ednas pred ovulacija,za vreme i po ovulacija. Pa nekako mi e mnogu Kako i da e ,fala ladys odnapred
Како многу???Многу жени и незнаат кога точно им се плодни денови освен на гинеколог ако не ги пратиш.Ако сте со намера за бебче пробајте имајте секој втор трет ден и уживајте си во сексот.
Od prilika znam koga mi se plodni denovi,megjutoa ne znaev dali e dovolno samo ednas za vreme na ovulacija ili treba povekje pati za sigurna bremenost. Fala ti
Па никој не знае кога ќе бидне со сигурност.Ете викаш отприлика знаеш што значи ни ти не си најсигурна кои денови.Јас мислам дека е ок да практикуваш почесто секс и ќе биде кога ќе биде Ти посакувам среќа