Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    само опушти се и се ќе се среди ќе видиш не мисли на тоа истото и се случи и на сестра ми и сега ете има две срценца

2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    фала Oптимистка :inlove:

3. B-I-B-A

B-I-B-A Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    12
    Да прашам,пијам фолна киселина и дали освен тоа пожелно е да пијам и Б-комплекс или нема потреба ?

4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Слободно и двете можеш :) И двете можат да се земаат независно или заедно пред или за време на бременост, нема гајле од нив :)

5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Другарка ми 2пати помина низ таа болка, можам само да претпоставам каква е, а сега е веке во поодмината бременост (ако ваквите примери те тешат воопшто) :) позз :hai:

6. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    devojki denes sonuvav kako baba mi mi rekla deka ke bidi najsrekna ako sum bremena i posle toa sum pravela Test za bremenost i odma islegla i vtorata crticka ama bila mnogu tenka i sum se izraduvala bese tolku realno i posle toa sum go videla mm kako drsi bebe toa bilo moeto bebe bilo zensko i sum rekla ke se vika dzanina i odma se razbudev ( dzanina uvek sum go sakala toa ime) i koga stanav se razocarav mnogu, sonot bese mnogu realen sigurno sto posakuvam da sum bremena Pa pocnav i da sonuvam ;( se molam da ne mi dojdi na 14 :(

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    И јас се молам да не ми дојде на 15-ти! :?:
    Да се надеваме дека ќе се израдуваме со две цртички, јас веќе како да си пронаоѓам некои симптоми.
    Ама знам дека се е плод на мојата фантазија бидејќи е многу рано за било какви симптоми.
    Фантазирам, се смешкам, си го допирам мешето.. Мене месецов ми е прв обид да добијам бебенце, се надевам дека ќе биде успешен. Толку многи мислам на тоа што ако на 15-ти видам крв ќе плачам знам, ептен се опседнав. :(

На TSS му/ѝ се допаѓа ова.
  8. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56

9. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    ne misli na toa zatoa sonuvas ajde ke ti drzam sreka a i ti na mene jas cekam da ne dobijam na 13ti SREKNO :inlove:

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Слушај ти Лори да ти кажам јас тебе нешто... Сега ќе те карам убаво, знаеш дека и за тоа ме бива. :lol: Никогаш ама буквално никогаш немој да помислуваш дека нема шанси, сигурно не овој месец, и незнам што се не. Баш затоа што си резервирана со сваштарии, затоа и шансите да успееш ти се поголеми. Истото важи и за Ецапереца, и неа ќе ја карам! Ми касни, ама гарантирам дека нема ништо. Абре имало или не, глава горе во вис и позитивно!!! Нема малодушност кога се води битка за бебе! Цела година плачев и се смеев тука со вас, и ви ја давам на сите десната рака во залог дека само позитивните мисли се лек за секоја болест, па и за оваа ситуација. Не сега да искочи оваа си заврши работа, па сега ќе држи предавања. Имав и јас и те какви моменти на малодушност, нормално живи луѓе сме, ама мора да се врти на смешки! Ве мислам секој ден, и ве читам најмногу што можам. Сериозно скокам кај и да сум кога некоја ќе забремени, и многу често плачам со разочарувањата, затоа што знам колку болат... Оваа тема ми била матична цела година, неможам да ја заборавам. Ели 25 исто, храбра си женска главо, колку може и неможе!!! Најсилните жени што ги знам се на овој форум, на овие теми! Ви се восхитувам, ви пуштам безброј позитивни моменти, и искрено би дакала да ве изгушкам еден ден, онака од срце ко да ве знам 100 години. Трнлив е патот, ама се успева! Само главата горе, и ура напред! :* :inlove:

На lale24, Sweetheart87, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    Јагода немој да се разочаруваш уште на првиот обид, иако знам дека ќе се израдуваш со две цртки :) ќе видиш прво па мушко :lol: мислам дека нареднава недела можеш да си направиш тест и да видиш :)
    Елена е во право... најмногу треба да сте опуштени и да не мислите на тоа...
    Знам не е лесно :worried: Мене, после спонтаниот кога ми се уврти во глава дека никогаш нема да останам трудна :sweat: аееее само на тоа мислев... но секогаш кога ќе си легневме не мислев апсолутно на тоа... си се препуштав на љубовта :$ Сега пак сум бремена :inlove:
    Затоа немојте да бидете опседнати со тоа... Ќе дојде бебето :*

На TSS и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  12. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    :D fala se nadevam deka dvete ke se raduvame i Jas ti drsam sreka :*

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Абе ко имате секс со мажето имате секс, не правите бебе :D.
    Само уживате во моментот ништо друго, после нозете нагоре, јастуче под газ тортата со 2 јајца е готовааааааа :D :D :D

14. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    девојки и јас сум со вас. И јас Чекам да не ми дојде до 12, тука некаде сме сите три. Ај со срека па можеби ке се радуваме :) :) А за сониванје иЧ не кажувај и јас сонував како правам тест кој излезе позитивен за после да ја снема едната линија :( Се гледа дека психата го прави своето но сепак да се надеваме надежта последна умира. Поздрав девојки ви дрзам срека на вас и сите др.кои се во исЧекуванје :* :* :*

На dzanina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    исто и јас чекам да не ми дојди на 18 па можеби ке си се радуваме и ке си имаме врсничиња :) ... само денеска се осеќам некако чудно, вчера започнав да пијам Тифол, и сега осеќам болки во стомакот како да треба да ми дојди ама рано ми е, можно е да е од фолната киселина или од она другото :) ...
    Поздрав до сите и посакувам да не НИ дојди :*

16. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    исто и јас чекам да не ми дојди на 18 па можеби ке си се радуваме и ке си имаме врсничиња :) ... само денеска се осеќам некако чудно, вчера започнав да пијам Тифол, и сега осеќам болки во стомакот како да треба да ми дојди ама рано ми е, можно е да е од фолната киселина или од она другото :) ...
    Поздрав до сите и посакувам да не НИ дојди :*[/quote] :D znaci mora edna od NAS da bidi bremena ako ne Site :D samo treba trpenie ama mnogu dolgi mi se denovite :( Ajde belkim ke dojdi brzo 14 :( ti posakuvam da si bremena ;)

17. optimistka23

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    ne mozev da izdrzam pa proveriv denes i...................samo edna :( mozebi i e rano :^)

18. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    премногу е рано, почекај да ти задоцни барем 2-3 дена и ке видиш дека ке покажи 2 цртички :*
    а дотогаш ти држам среќа... позз

19. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    не знам колку ти доцни ако ти доцни ама не губи надеж.

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Ми касни 1 ден, пред 3 дена имав некој симптоми надобивање, но не добив. Имам само мала болка во долниот дел на стомакот. Не можам да препознаам симптоми на добивање бидејќи ретко кога ги имам :D . Се надевам дека овој месец ќе биде. Дај боже Господи!
    Ќе почекам до понделеник, ако не ќе правам тест. Се надевам дека сум имала овој месец овулација.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.