Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Во упатството на моите тестови за овулација стои дека, тестот никогаш не се прави со првата урина, и најубаво е да се прави помеѓу 10 часот утрото до 20 часот навечер,и секогаш во исто време. И секогаш пред да се прави тестот,треба претходно да не се оди во тоалет два саати. Кај мене,секогаш кога сум имала овулација, втората линија била појака од контролната. Во твојов случај, не дека е негативен,како што кажаа погоре,штом ти се појавува веќе втората црта,треба да бидеш повеќе сексуално активна. И штом е волку јака втората линија,очекувај другиот тест што ќе го правиш, да биде позитивен. Со лесно

На Martka и 0ли им се допаѓа ова.
  2. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    @Nane26 изгледа истиот тест за овулација го правиме :) Само не знаев дека треба секој ден во исто време да се прави . Читав , тестот кога покажува дека е позитивен во наредните 24-48 часа треба да има овулација.Вториот ќе го правам утре па ќе видиме. И онака има 5 па да ги искористам :)
    Како и да е ние имаме редовни односи ,секој 2 ден.
    Се надевам дека ке има позитивни резултати месецов кај сите што чекаме (fingers)
    Фала ви на сите за одговорите.
    @1RedLipss прочитав си пишала дека пиеш некој елова прашок за цисти ? Дали може да ми кажеш каков е тој прашок и дали ти е препорака од доктор ? Прв пат слушам .

На Nane26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Ние се обидуваме за бебе веќе неколку месеци, читам цело време дека е добро да се пие фолна киселина, можам ли и јас да почнам да ја пијам? Која е цената?

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Секако дека може да ја пиеш, тоа е Б витамин.

5. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Правам 2, некогаш и 3 пати, бидејќи кај мене порастот на хормонот трае кратко време. Ако видам вака обоена црта во 15 часот, повтарам во 19 и најчесто е потемна од контролната, т.е станува позитивен и кај мене овулацијата настапува следниот ден. Е, овој месец се обои вака поручекта, очекував вечерта да е потемна, ама кога го направив вториот тест скоро и да немаше линија. Исто и наредните два дена и најпосле имав овулација на 17 ден од циклус, што е покасно од мојот просек. Значи, не се базирај многу на тестовите, може и да не го "фатиш" порастот на хормонот, односно да имаш се негативни тестови, а всушност да имаш овулација. Најпаметно, прати си ги физичките знаци на овулација, редовни односи и тоа е. Со среќа!

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Поздрав и од мене се враќам :*
    Денес 2 ден од циклус само менувам што е ова далј е нормално многу крварам се чист матката од лапероскопујата можи и кај 7 одам на контрола па се фаќам за работа :dance::dance::dance:

На fina erika, dunika, eli25 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Еллова кесичките содржат фолна киселина и мио-инозитол, и се користат пред се за полицистични јајници. Јас ги земав и почнав да ги пијам. Нови се кај нас на пазарот,680 ден се во аптека,само што јас пијам по една кесичка,за да не го надминам дневниоѕ внес на фолна киселина затоа што пијам и фемибион 1. Види прашај го докторот дали можеш да ги пиеш. Јас си го прашав ми дозволи.

Слободно можеш да пиеш фолна киселина. Ја има како чиста фолна на алкалоид,ама моја препорака ти е да земеш од таблетите што се во комбинација со други витамини. Јас на пример пијам Фемибион 1, веќе 1 година, тој го пијат сите што сакаат да забременат,и трудници во првото тромесечие.

Последна измена од модератор: 20 октомври 2018
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Ајде Ларче, исчисти се убаво и со успех да ни се пофалиш што побрзо! :*
    Колку време после лапаро ти рекоа дека може да си продолжите со обиди?

9. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    @Saba08 кај мене некогаш може да сетам кога сум во плодни денови .Но некогаш не . Имам не баш редовен циклус. Некогаш добивам на 30 ден ,некогаш 33 . Секогаш е различно . Ќе пробам овој месец со тестовите баш да видам како ќе биде. Утре ќе го правам вториот.
    @Nane26 и јас имам полицистични јајници. Ќе го прашам др. Ако не е страшно може да ги земам и јас да ги пијам . Само ми е страв да не предизвикаат поголеми проблеми.

На Nane26 и Saba08 им се допаѓа ова.
  10. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    @Polis и јас исто така ги пијам прашаците од Еллова, затоа што имам полицистичен јајник, но со препорака од гинеколог и да, два пати на ден ги пијам едно сабајле едно на вечер. Три месеци се пијат и немам никаков проблем до сега .

На Polis и Nane26 им се допаѓа ова.
  11. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    374
    @Polis да мила по препорака од мојот матичен гинеколог ги пијам по две на ден, едно насабајле и едно навечер. Се препорачува најмалку 3 месеци да се пијат.
    Еве повели линкче прочитај што се содржат
    http://www.bionikapharm.com/592/ELOVA.aspx

На Polis и Nane26 им се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.430
    Допаѓања:
    18.126
    Бев на гинеколог. докторката рече супер е вака како што гледам . не би требалоо да има нешто ќе видиме папот и брисевите што ќе покажат. А за испитувања на трансфузиологија ја прашав рече прво да стасаат резултатите од папот и микробиолошките брисеви па после ќе видиме за трансфузиологија дали да испитувам или не. Ме страв сега што ќе покажат резултатите мисла ми е само тоа. :whew: Се надевам се ќе биде во ред.

На Polis и dunika им се допаѓа ова.
  13. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Па ништо не ми кажа ми рече контрола по 40 дена и послем што побрзо да забремениш за да не се пофторат израстоции на матката :)

На 0ли, dunika и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  14. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Денес на тестов за овулација 2 исти црвени линии:dance: Вечер не биде весело :rofl:
    До кај сте женски ? Никој нема да пише :) ЈАс како падобранец улетав во групава :)

На Kris80, tincemajmunce, Turna и 2 други им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Ајде па весело и за 9 месеци :rock:

На Martka и Andonia им се допаѓа ова.
  16. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Женички здраво. Сакам нешто да прашам сега знам дека никој не може со сигурност да ми каже ама сакам да знам дали имам шанса за бременост. Значи јас имав спонтан и сега сакаме пак да се обидеме за бебе, но проблемот е што маж ми е во странство и здравје ке си дојде сега на 25. Последна менструација ми беше на 3 ти и ми трае по 7 дена и да напоменам имам редовна менструација ми доаѓа од 28 до 30 дена. Навистина би сакала овој пат да успее.

17. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Секако дека имаш шанси. Еднаш веќе си била бремена, што значи дека си плодна. Кога ќе ти заврши менструацијата, работете на случајот, но мој совет е да се консултираш со гинекологот уште еднаш бидејќи спонтаниот ти бил многу скоро...(да не треба уште малку да почекаш).
    Јас чекам да направам испитување на хормоните, да се решам од уреаплазмата и ќе ви се придружам тука.

Последна измена: 22 октомври 2018
  18. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Здраво девојки. Некој да ми одговори? Незнам дали е за тука прашањево ама ајде, што може да значи да чуствуваш пулсирање кај јајник (кратко и безболно) еве два пати денес тоа го почуствував кај едниот јајник.

19. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Докторката што ми ја правеше киретажата ми рече чекај си 2 менструацииа и работи на случчајот. Со матичниот баш тоа го спомнав тој ми рече ние по книгите сме учеле дека од 4 до 6 месеци да се чека, но неморада значи. Мене зборот ми беше дека маж ми ке седи само 4 дена, ама до тогаш можеби нема да сум веќе во плодни денови. Сепак ти благодарам

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Кој ден ти е од циклус?