Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Можеби си "шета" :D
    Мене така понекогаш ми е и кога ќе се погоди да ме гледаат на ехо, не може докторот да го најде јајникот, се качил погоре :wasntme:
    Или па некој мускул ти пулсира, а мислиш дека е јајникот. Не се грижи, не е страшно.

На Lara 27 и Turna им се допаѓа ова.
  3. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    @0ли дај боже (fingers)
    @S.o.F.i не гледам причина зошто да не можеш да останеш бремена.Киретажата не значи дека пак нема да останеш бремена. Ако е се ок со вас терајте си работа. Еднаш си останала бремена значи пак ќе биде.Штом маж ти не е нон стоп тука ,кога ќе дојде можеш да одиш да мериш фоликули на гинеколог за да бидеш посигурна за плодни денови . Со среќа (fingers)

4. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Искрено, некако се разочарувам од мојот матичен гинеколог. На секое одење ми вели дека треба што побрзо да забременам бидејќи само така ќе ми се стабилизираат хормоните. Кај мене нема да е така лесно, пред се заради вонматеричната пред 4 години, еден јајовод, хормонски пореметувања за кои верувам нема да се екстремни и плус уреаплазма на последниот брис...Наместо да рече да се испита све прво, а посебно проодноста на едниот канал, тој ми вика - 'ајде дете да родиш што побрзо'. Јас сега сум во период на испитувања ама некако јас све го потсетувам...Да не му реков јас за хормоните немаше ни упат да ми даде...Дури не испитаат проодност на јајцеводот не доаѓа во обзир да забременувам па колку и да имам години...

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.430
    Допаѓања:
    18.126
    Бог знае што е за мене. И ќе ми го даде.
    Ве поздравувам девојки кај сите што поскоро господ да ни даде едно точкиче или две да видиме на ехо и срценце да слушнеме, да расте во нас и да испадне надвор на свет живо и здраво.
    Едвај чекам пак да почнеме со обиди , сигурно ќе ни биде многу тешко :?::rofl::$
    чекам уште една менструација , повеќе не чекам затоа што не можам да дочекам :lol::!:
    Ве гушкам сите ,, имајте убав ден :hug:

На duffi, VedaG10, irenna и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.847
    Оф оф душичка и повеќето се такви па и мојава(нема да ја спомнам да не разочарам некој што е кај неа).Еве се бафтам три години кај неа и немам резултат.Знае дека со мм сме за бременост и ниеднаш не рече ај да ти следам фоликули,за боледување во бременост да и спомнеш мислиш очи и вадиш и ред други работи.Не си единствена и ние со мм све САМИ,освен пап и брис и хормони чат пат.Све друго сами свои гиниколози проодност,лапаро,ифв,инсеминации.....Но повеќето се такви матичните гиниколози и уште сум кај неа....

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Prvo Za da zabremenis I da ja odrzis bremenosta do kraj ti trebaat stabilni hormoni.
    Ne mi se veruva gluosta sto ja kazal.doktor so diploma, nnie izgleda ulavi sme.sto gtame apcinja za normaliziranje na.hormoni.

На Vojdana и Andonia им се допаѓа ова.
  8. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Јас го толерирам бидејќи ни е како семеен гинеколог на мене и на многу мои братучетки и тетки итн...И имале успешни приказни со бременост и деца...Да ги направам сега испитувањата па во иднина и второ мислење ќе побарам...Не може он да ме тера на бременост без хсг на едниот и единствен јајцевод што го имам...

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    28.321
    @Vojdana @Martka ако не ви одговараат гинеколозите сменете ги.
    Најдете некој што стварно ќе ви посветува внимание и ќе ве однесе по вистинскиот пат.
    Јас од мојата претходна матична ,наводно според неа имав школска бременот,завршив во операциона сала на хитен царски рез.
    Со лаккуни,презреана постелка и плацента первиа.
    Сега одам кај друга,ми посветува максимално внимание.И зафоволна сум.

Моментално 36 ден од последен циклус,денес не успеав да купам тест.Ако утре не ме изненади црвената вештерка ќе купувам еден тест.Да видам што ќе покаже.

@Veki4kaa ми мириса ка тебе дека ќе има новогодишно изненадување.

На duffi, Veki4kaa, Vojdana и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Повторно обиди за две црти.. Последна менструација ми беше на 31.09 до 4.10
    Односи имавме на 4,6,7,19,22.. не мислев многу на тоа само нозе нагоре :lol:
    Почна денес малку да ми се врти. И сега додека седам ме занесува малку во главата.. незнам дали сум бремена, тест нема да правам ќе чекам до следна менструација. Вода не пијам во многу количини, ама често одам во тоалет.. Доле од двете страни ме боцка одвреме навреме, посебно кога лежам.. и градите на допир ептееен малку ме болат.. Знам дека е рано за симптони ама ете да кажам..:D

На Ygritte, Polis, Turna и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    149
    Моето совет е дека што поскоро треба да направиш ХСГ. Кај мене имаше успех.Вонматеричната бременост решена со лапараскопска операција и вадење на левата туба во јануари 2017.Во мај 2017 направив ХСГ и нареден циклус веќе не добив.Нека не те плаши фактот дека имас една туба секако и со таа може да забремениш.

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Ете значи има и како мојот случај...Ти благодарам многу мила. Чекам да добијам и да ги испитам хормоните и после ќе барам упат за хсг...
    @tincemajmunce чекаме позитивни вести од тебе. Остави тестови, оди крв да дадеш..

Последна измена: 24 октомври 2018
    На Snowbell и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.430
    Допаѓања:
    18.126
    Дали некоја од вас се разбира за штиклираните подоле што поточно значат?
    B2C85DEE-B406-42AA-82A5-E7EE7AC97D8F.jpeg

14. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Зошто не смениш матичен ? Без разлика дали е семеен др.Не може да одговара на секој .

Со среќа (fingers) Заедно да се радуваме .

Ти ја пуштам цела среќа(fingers) За бебе бр.2 се обидувате ? :)

На tincemajmunce и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Бактерии имаш,ништо опасно многу често на пап тест излегуваат. Нарушување на вагинална флора и со вагиналетки ако твојот гинеколог мисли дека има потреба се решава. Не му ја мисли,опушти се и те чекам со две црти што поскоро:hug:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    28.321
    @Polis да за второ.
    Првото ми е скоро 4 години.
    И него го правевме околу една година,претходно еден спонтан.
    И сега еве година и повеќе како се обидуваме за второ.Ама денес тестот негативен.
    Ќе видиме утрешниот што ќе ми донесе.

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.336
    Допаѓања:
    18.508
    Идни мами...уште колку ќе се бориме ние безнадежните;(
    7 месеци неуспешни обиди, 3-4 негативни тестови... кога конечно се решивме да одиме на преглед, гинекологот прво што кажа за мене хормони за него спермограм. Неговиот резултат одличен, мојот покачен Пролактин и покачен ТСХ (за кој пијам 4 год терапија и кој пред да почнеме да правиме бебе секогаш беше околу 2). Втор доооолг месец како интернистот ми покачува терапија за од 7.7 да дојде до 2.
    Читам различни мислења и искуства, некоја вели и со 20 ТСХ останала бремена..почнав да се јадам во себе, па да не не е ТСХ проблемот кај мене...
    Денес бев на гинеколог, ме гледаше на ехо, на 12ти ден и фоликул од 9мм. Значи јас до сега бев во заблуда дека овулација ми е од 12 до 15ти ден... ќе да ми била на 21ви ден, по неа најплодни 31.10, 01.11, 02.11..
    За да го "бутнеме" пролактинот ми даде Достинекс една таблета, една половина да испијам утре, другата после 7 дена... искуства со Достинекс?
    Следно било снимање канали,некој со искуство?
    А нешто за "подигнување" на психава нема ли(facepalm)

Се извинувам за долгото мислење,ми требаше рамо за плачење:|

18. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    И мене ми беше ТСХ 4,5 пијам веќе 7 месеци еутирокс, но ништо. И јас слушам многу примери каде тсх-то не им било проблем. Во однос на ХСГ или проодност на канали, немој да се плашиш воопшто не е болно и трае 1 минута. Благи менструални болки кои се издржливи, а прегледот е многу важен за понатамошно постапување.
    Со лесно,

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.727
    @Sofi.ja не знам колку ти е покачен пролактинот ама нема некоја шема за подолго пиење? Јас го пиев 3 месеци по еднаш неделно, прво по 1/2 апче, после по 1/4. Сигурно докторот знае повеќе од мене :)
    Пиј го апчето навечер зашто ќе бидеш поспана :)

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Скоро слична приказна имаме. И ние за второ се обидуваме, но сега почнавме пред еден месец. Првото ми е 3 години . За него една година ни требаше. Па овој пат ќе видиме :)
    Негативен тест? колку ти доцни ?

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.