Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Turna

Turna Популарен член

2. 0ли

0ли Форумски идол

Можеби си "шета" :D
    Мене така понекогаш ми е и кога ќе се погоди да ме гледаат на ехо, не може докторот да го најде јајникот, се качил погоре :wasntme:
    Или па некој мускул ти пулсира, а мислиш дека е јајникот. Не се грижи, не е страшно.

Lara 27 and Turna like this.
  3. Polis

Polis Истакнат член

@0ли дај боже (fingers)
    @S.o.F.i не гледам причина зошто да не можеш да останеш бремена.Киретажата не значи дека пак нема да останеш бремена. Ако е се ок со вас терајте си работа. Еднаш си останала бремена значи пак ќе биде.Штом маж ти не е нон стоп тука ,кога ќе дојде можеш да одиш да мериш фоликули на гинеколог за да бидеш посигурна за плодни денови . Со среќа (fingers)

4. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Искрено, некако се разочарувам од мојот матичен гинеколог. На секое одење ми вели дека треба што побрзо да забременам бидејќи само така ќе ми се стабилизираат хормоните. Кај мене нема да е така лесно, пред се заради вонматеричната пред 4 години, еден јајовод, хормонски пореметувања за кои верувам нема да се екстремни и плус уреаплазма на последниот брис...Наместо да рече да се испита све прво, а посебно проодноста на едниот канал, тој ми вика - 'ајде дете да родиш што побрзо'. Јас сега сум во период на испитувања ама некако јас све го потсетувам...Да не му реков јас за хормоните немаше ни упат да ми даде...Дури не испитаат проодност на јајцеводот не доаѓа во обзир да забременувам па колку и да имам години...

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Бог знае што е за мене. И ќе ми го даде.
    Ве поздравувам девојки кај сите што поскоро господ да ни даде едно точкиче или две да видиме на ехо и срценце да слушнеме, да расте во нас и да испадне надвор на свет живо и здраво.
    Едвај чекам пак да почнеме со обиди , сигурно ќе ни биде многу тешко :?::rofl::$
    чекам уште една менструација , повеќе не чекам затоа што не можам да дочекам :lol::!:
    Ве гушкам сите ,, имајте убав ден :hug:

duffi, VedaG10, irenna and 9 others like this.
  6. Martka

Martka Популарен член

Оф оф душичка и повеќето се такви па и мојава(нема да ја спомнам да не разочарам некој што е кај неа).Еве се бафтам три години кај неа и немам резултат.Знае дека со мм сме за бременост и ниеднаш не рече ај да ти следам фоликули,за боледување во бременост да и спомнеш мислиш очи и вадиш и ред други работи.Не си единствена и ние со мм све САМИ,освен пап и брис и хормони чат пат.Све друго сами свои гиниколози проодност,лапаро,ифв,инсеминации.....Но повеќето се такви матичните гиниколози и уште сум кај неа....

eta likes this.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Prvo Za da zabremenis I da ja odrzis bremenosta do kraj ti trebaat stabilni hormoni.
    Ne mi se veruva gluosta sto ja kazal.doktor so diploma, nnie izgleda ulavi sme.sto gtame apcinja za normaliziranje na.hormoni.

Vojdana and Andonia like this.
  8. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Јас го толерирам бидејќи ни е како семеен гинеколог на мене и на многу мои братучетки и тетки итн...И имале успешни приказни со бременост и деца...Да ги направам сега испитувањата па во иднина и второ мислење ќе побарам...Не може он да ме тера на бременост без хсг на едниот и единствен јајцевод што го имам...

Martka likes this.
  9. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

@Vojdana @Martka ако не ви одговараат гинеколозите сменете ги.
    Најдете некој што стварно ќе ви посветува внимание и ќе ве однесе по вистинскиот пат.
    Јас од мојата претходна матична ,наводно според неа имав школска бременот,завршив во операциона сала на хитен царски рез.
    Со лаккуни,презреана постелка и плацента первиа.
    Сега одам кај друга,ми посветува максимално внимание.И зафоволна сум.

Моментално 36 ден од последен циклус,денес не успеав да купам тест.Ако утре не ме изненади црвената вештерка ќе купувам еден тест.Да видам што ќе покаже.

@Veki4kaa ми мириса ка тебе дека ќе има новогодишно изненадување.

duffi, Veki4kaa, Vojdana and 4 others like this.
  10. Starlič

Starlič Популарен член

Повторно обиди за две црти.. Последна менструација ми беше на 31.09 до 4.10
    Односи имавме на 4,6,7,19,22.. не мислев многу на тоа само нозе нагоре :lol:
    Почна денес малку да ми се врти. И сега додека седам ме занесува малку во главата.. незнам дали сум бремена, тест нема да правам ќе чекам до следна менструација. Вода не пијам во многу количини, ама често одам во тоалет.. Доле од двете страни ме боцка одвреме навреме, посебно кога лежам.. и градите на допир ептееен малку ме болат.. Знам дека е рано за симптони ама ете да кажам..:D

Ygritte, Polis, Turna and 4 others like this.
  11. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Моето совет е дека што поскоро треба да направиш ХСГ. Кај мене имаше успех.Вонматеричната бременост решена со лапараскопска операција и вадење на левата туба во јануари 2017.Во мај 2017 направив ХСГ и нареден циклус веќе не добив.Нека не те плаши фактот дека имас една туба секако и со таа може да забремениш.

Vojdana likes this.
  12. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Ете значи има и како мојот случај...Ти благодарам многу мила. Чекам да добијам и да ги испитам хормоните и после ќе барам упат за хсг...
    @tincemajmunce чекаме позитивни вести од тебе. Остави тестови, оди крв да дадеш..

Last edited: Oct 24, 2018
    Snowbell and tincemajmunce like this.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Дали некоја од вас се разбира за штиклираните подоле што поточно значат?
    B2C85DEE-B406-42AA-82A5-E7EE7AC97D8F.jpeg

14. Polis

Polis Истакнат член

Зошто не смениш матичен ? Без разлика дали е семеен др.Не може да одговара на секој .

Со среќа (fingers) Заедно да се радуваме .

Ти ја пуштам цела среќа(fingers) За бебе бр.2 се обидувате ? :)

tincemajmunce and Veki4kaa like this.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Бактерии имаш,ништо опасно многу често на пап тест излегуваат. Нарушување на вагинална флора и со вагиналетки ако твојот гинеколог мисли дека има потреба се решава. Не му ја мисли,опушти се и те чекам со две црти што поскоро:hug:

Veki4kaa likes this.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

@Polis да за второ.
    Првото ми е скоро 4 години.
    И него го правевме околу една година,претходно еден спонтан.
    И сега еве година и повеќе како се обидуваме за второ.Ама денес тестот негативен.
    Ќе видиме утрешниот што ќе ми донесе.

Polis likes this.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Идни мами...уште колку ќе се бориме ние безнадежните;(
    7 месеци неуспешни обиди, 3-4 негативни тестови... кога конечно се решивме да одиме на преглед, гинекологот прво што кажа за мене хормони за него спермограм. Неговиот резултат одличен, мојот покачен Пролактин и покачен ТСХ (за кој пијам 4 год терапија и кој пред да почнеме да правиме бебе секогаш беше околу 2). Втор доооолг месец како интернистот ми покачува терапија за од 7.7 да дојде до 2.
    Читам различни мислења и искуства, некоја вели и со 20 ТСХ останала бремена..почнав да се јадам во себе, па да не не е ТСХ проблемот кај мене...
    Денес бев на гинеколог, ме гледаше на ехо, на 12ти ден и фоликул од 9мм. Значи јас до сега бев во заблуда дека овулација ми е од 12 до 15ти ден... ќе да ми била на 21ви ден, по неа најплодни 31.10, 01.11, 02.11..
    За да го "бутнеме" пролактинот ми даде Достинекс една таблета, една половина да испијам утре, другата после 7 дена... искуства со Достинекс?
    Следно било снимање канали,некој со искуство?
    А нешто за "подигнување" на психава нема ли(facepalm)

Се извинувам за долгото мислење,ми требаше рамо за плачење:|

18. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

И мене ми беше ТСХ 4,5 пијам веќе 7 месеци еутирокс, но ништо. И јас слушам многу примери каде тсх-то не им било проблем. Во однос на ХСГ или проодност на канали, немој да се плашиш воопшто не е болно и трае 1 минута. Благи менструални болки кои се издржливи, а прегледот е многу важен за понатамошно постапување.
    Со лесно,

Sofi.ja likes this.
  19. BearMe

BearMe Популарен член

@Sofi.ja не знам колку ти е покачен пролактинот ама нема некоја шема за подолго пиење? Јас го пиев 3 месеци по еднаш неделно, прво по 1/2 апче, после по 1/4. Сигурно докторот знае повеќе од мене :)
    Пиј го апчето навечер зашто ќе бидеш поспана :)

eta likes this.
  20. Polis

Polis Истакнат член

Скоро слична приказна имаме. И ние за второ се обидуваме, но сега почнавме пред еден месец. Првото ми е 3 години . За него една година ни требаше. Па овој пат ќе видиме :)
    Негативен тест? колку ти доцни ?

tincemajmunce likes this.