Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Ги земав резултатите од хормоните, ми изгледаат нормални ама би сакала и ваше мислење да видам... 20181030_152402.jpg 20181030_152415.jpg

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.039
    Допаѓања:
    135.938
    На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    И јас мислам така , а и се прашувам дали и прогестерон да проверам...

4. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Zdravo devojki, jas si dojdov malku vo sebe posle izgubenata premenost vo 5ta nedela. Sega pozitivno i poleka prodolzuvame ponatamu. Koga mi se sluci toa prokrvarev i se iscistiv sama, bez problemi. Posle nedela dena pravev test za bremenost po sovet na doktorkata i izleze negativen sto znaci se pominalo kako sto treba i e iscisteno.
    Ovoj mesec si dobiv na vreme bez zadocnuvanje. Planiram da probame za bebce povtorno ovoj mesec.

Vo meguvreme bev na kontrola i pravev pap test, rezultatite bea super. Doktorkata mi rece deka nemaat objasnuvanje zosto se slucilo spontan, deka cesto se slucuva i nisto strasno. Najverojatno plodot ne e bil dobar, imalo nesto ne vo red so hromozomi i ednostavno teloto go isfrla.

Ova mene psihicki me ubi predhodniot mesec. Veke imam edno petgodisno dete i predhodnata bremenost mi bese skolska bremenost.

Ima li nekoj pozitivni iskustva da spodeli posle spontan? Mnogu mi e strav zatoa od toa deka nema da mozam kompetno da se izraduvam duri i da ostanam bremena, deka non stop ke sum pod stres i ke mislam dali e se ok;(

На Polis му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Дали го имаш проверено прогестеронот? Ако ти е низок, тоа можно е да е една од причините за спонтан абортус. Овој хормон мисалм дека е најлесно да се покачи со таблети.

6. ArmaniCode

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163

Ne nemam nisto od hormoni provereno. Doktorkata ne mi ni preporaca da proveruvam hormoni, ednostavno rece deka ova e cesta pojava, se slucuva i nisto strasno. Mislam deka ne pravat ispituvanja ako navistina nema potreba. I veruvam na doktorkata pa ke vidime. Se nadevam ke imam poveke sreka sledniot pat.

7. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Не се согласувам со тебе воопшто. Ама сепак си е твое право...

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    18.126
    Лелее значи ќе спобудалам матичната ми даде вибрамицин да пијам и пробиотик. Ја прашав за еритомицин мислење да даде рече вибрамицинот се подобри.У меѓувреме и пишав на Гордана Петровска од систина и ги пратив резултатите рече да земам еритромицин пробиотик и полигинакс вагиналети. Незнам што да правам, која докторка да ја послушам?

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    13.564
    Ne treba posle spontan da ostavas nisto "na sreka".
    Stom imalo spontan ima nekoj problem moze Tsh, prolaktin, inuslin da ti e visoko koi se potrebni da bidat vo normala.za odrzuvanje na bremenost.
    Moze da e bilo koj hormon.
    Najdobronameren sovet ti e da si proverish pa pisi tuka kako se rezultatite.

10. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.590
    Допаѓања:
    114.532
    За уреплазма?

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.442
    Допаѓања:
    172.232
    Што ќе лечиш?
    Немаш антибиограм ?

За уреаплазма ако ти е , послушај ја Гпрдана

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    18.126
    За уреаплазма е и кандида

13. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Пред првата временост имав спонтан т.е биохемиска бременост .Многу рано после 1 недела откако дознав дека сум бремена. Исто сама се исчистив .Психички многу негативно влијаеше на мене . Немав никаков проблем ,едноставно се случи а објаснување немаа зошто .Само ми рекоа дека штом еднаш сум останала бремена нема да има проблем за следен пат . По една година останав бремена .

На malecko87 и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  14. ArmaniCode

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163

Daleku od toa deka ostavam na sreka. Jas mesec dena pred da ostanam bremena si bev na godisen pregled i mi gi napravija site testovi i se bese uredno. Posle spontaniot kako sto rekov bev na ginekolog me pregleda, mi napravi pap, pak se bese vo red. Nemase nisto sto bi ja pottiknalo doktorkata da pravi dopolnitelni ispituvanja.
    Mi kaza deka koga abortusot se slucuva tolku rano (ova bese 4 dena posle pozitiven test), znaci plodot ne bil dobar i vo najgolem broj od slucaite e poradi hromozomski anomalii. Nemaat objasnuvanje za vakvi nesta, ednostavno se slucuva, prirodna selekcija. Ako ne sum go sledela tolku detalno ciklusot, i ne pravev testovi za bremenost, nemase ni da znam deka sum ostanala bremena i sum abortirala. Jas dobiv menstruacija posle 4 dena od pozitiven test.

Ne znam kako e vo Makedonija no tuka jas ne mozam na svoja raka da idam bilo kade ispituvanja da pravam, Toa se naracuva od doktor. Jas i pisav email na doktorkata za pak da ja prasam za mislenje i dali bi trebalo da ispituvam nesto pred da probuvame pak pa ke vidime sto ke mi pise pa ke vi kazam.

Blagodaram na poddrskata:hug:

На Kris80 и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  15. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Здраво од мене,јас сум нова.
    Имав спонтан пред година и пол во 11 недела,како и обичо објаснувањето беше природна селекција.После 3мес направив пап и микробилошки беа во ред. После 10 месеци обиди (во кој последниве 4месеци и циклусот ми се поремети)решив да испитам се детално.Чекав да ми дојде направив повторно пап и мик.б.(повторно беа уредни) и на трет ден планирав да испитам хормони,ноо добив позитивен тест и сега сакам да знам кој подетални испитувања можам да ги направам и покрај бременоста

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.590
    Допаѓања:
    114.532
    Гордана да ја слушаш. Гордана ти дава и антимикотик (во вагиналетите полигинакс има антимикотик) за кандидата, а матичната не ти дала ништо за тоа.

17. ArmaniCode

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Eve go odgovorov od mojata doktorka.

Thank you for your message. There is no reason at this time to do any further testing before you try to conceive again. Sometimes miscarriages happen for reasons unknown and just because it happens once, does not mean it will happen again. Please continue taking your prenatal vitamin with the Vitamin D is fine. When you get a positive HPT then we can bring you in for an early OB visit around 6 weeks for reassurance. Before that time we generally do not see anything on ultrasound. I hope that this helps and if you have any other questions, please do not hesitate to contact us.

На Kris80, Floresita7, malecko87 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    18.126
    Ама не ми е мене за вагиналетите ќе ги земам јас посекако нив незнам дали вибрамицин да земам или еритромицин? Двете раЗлично кажуваат.

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.534
    Минатата недела кога барав Вибрамицин, го немаше, никаде не можев да го најдам, а ни замената за него (Доксициклин) ја немаше, дефицитарни биле. Така што, види прво по аптекиве дали почнале да го носат бидејќи не знаеја да ми кажат кога ќе го има.

20. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @Veki4kaa пред години имав уреаплазма и доктор ми даде тетапија според антибиограм,тоа е ти на кој антибиотик реагираш најдобро не секој организам реагира исто на секој антибиотик и зависи од количеството кое ја имаш. Пишува 4 на вибрамицин 5 на еритромицин лупам,така се дава терапија а не од око,а сигурно виделе докторките. И совет ми дадоа за да за заштитиш следно,после мала нужда ке се бришиш према анусот,ако до сега си се бришела обратно. Ке се среди без нервоза:hug:

На dunika и Veki4kaa им се допаѓа ова.