Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Истата работа два пати ми се случи. Докторката од Систина ми велеше дека нема одговор. Лоша среќа било. Ај после првиот пат си помислив дека е лоша среќа ама после вториот и тоа како убаво си се замислив и не и препишав на „среќата“. Мислејќи дека таму се постручни ќе го најдат проблемот, а мене всушност матичната моја ме тераше да ја испитам работата бидејќи инсистирав кај неа на упати за некаде кадешто ќе може да се открие проблемот. Првично бев во МАНУ и таму испитував тромбофилија (честа причина за рани спонтани), потоа испитував Lupus (цел систем или незнам уште како да го наречам, а да не звучам лаички иглупо) и антитела и хомоцистинот..... Излезе се океј, само едно антитело Anti Beta2 Glicoprotein ми бепе покачео за 1,5 и баш тоа ми правело проблем бидејќи истото придонесува рано да се исфрла плодот. Истото се решава со безглутенска исхрана, редуциран внес на шеќер и компир и од суплементи витамин д3 и к2 но, НАПОМЕНУВАМ дека е макотрпен процес. Јас 4+ месеци сум на таа исхрана, станав 50 кила, дисциплиниран пациент до максимум, една трошка не сум пробала од тоа што не треба да го внесувам и антителото одвај од мртва точка мрднало. Треба многу, многу време. Среќа што има решение за антителово при ин витро постапка преку примање на интралипидни инфузии што ние во меѓувреме ги поднесувме документите и си чекаме.
    извинете за долгиов и исцрпен пост, муабетот ми беше да не сме рамнодушни на зборовите на докторите. Јас да не инсистирав да испитувам се живо и диво поврзано со мојата ситуација можеби уште ќе се вртев во круг, ќе ја идеализирав Систина како болница со стручњаци која на кратко ми го овозможи да го почувствувам чувството на трудница (и двата пати забременив преку инсеминации) и ќе си велев дека имам лош к‘смет. Затоа, секој нека оде до крај за се. Овој пат е тежок и трнлив. Ние лично 4 години ја миниме голготава. Сепак, чувствувам како да и се ближи крајот.... :*

На Lady Leona, dunika, *Лорена* и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Moже ли да ми кажете каде правевте инсеминации кај кој доктор ако може во лична порака да ми кажете подетална околу таа процедура ?

3. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    18.126
    Па незнам да ти кажам немам прашано по аптеките , а инаку после киретажата др Гордана ми препиша вибрамицин тоа беше крајот на август.

Еве ќе ти го поставам одговорот од др Гордана што ми одговори- 080847CB-C36A-4E71-9AAE-3DF969A0349D.jpeg
    А еве го резултатот 80B83662-A8B1-4069-99BC-14E9E2ED59E6.png
    А еве го одговорот од матичната кога ја прашав за мислење за еритромицинот- 79C9EFDA-2648-48A6-BD25-337521C5E776.jpeg

4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Послушај ја докторката од систина земи еритромицин и вагиналетите. Ако е потребно и две дози ке земете ништо страшно,но чим си земала вибрамицин по абортусот и излегува дека ја имаш уреоплазма значи ти треба друг антибиотик.

5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    @Veki4kaa зами Еритромицин. И јас сум да ја послушаш Гоца. Го разгледала антибиограмот и по нив ти дава терапија.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Во март годинава истото и мене ми се случи, позитивен тест и утредента прокрварев и имав спонтан, не живеам во мк и тука не ми дадоа ништо за поддршка на плодот со објаснување дека нешто не било во ред хромозомски и дека самото тело го исфрла.. бев скршена и не можев да си дојдам на себе, сакав да ми направат испитувања да се види дали нешто не е во ред и освен пап кој беше уреден не ми дозволија друго и дури ми рекоа дека не треба да чекам неколку циклуси зашто сум се исчистила сама. Во мај останав пак бремена и фала Богу тераме 25та недела :) Само позитивно и ќе биде:* извинете на долг пост

На јolene, dunika и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  7. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    @Veki4kaa Моите брисеви се исти како твоите- кандида и уреоплазма позитивни, пап тест уреден. Утре попладне сум кај докторот и ќе ти пренесам што терапија ќе ми даде. Меѓувремено 12 дена користев Полигинакс вагиналети и ми рече до Нова Година по една Гинодактарин, еднаш неделно...

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163

Zalam za se niz sto si pominala, navistina e tesko. Jas veke imam ragano i prvata bremenost mi bese epten po kniga, Nikogas ne sum imala ginekoloski ili drugi zdravstveni problemi. Ne znam mozebi zaradi toa ne mi kazaa deka treba da ispituvam. Ako ne sum bila bremena porano a imam spontani togas mozebi ke bese drugo.

Vo ordinacijata kade sto odam se 5 ginekolozi. Trojca od niv mi go dadoa istoto mislenje. So Gospod napred i se nadevam ke se raduvame so bebenca site nie sto so netrpenie gi ocekuvame.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Имаш антибиограм, бактеријата е осетлива на еритромицин, пијте ги и ич не се мисли.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Девојки веке 4три месеци се обидуваме за бебе но никако не бидува. Бев на гинеколог се е добро. Кажете некое ваше искуство

11. gicka

gicka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    149
    Три дена ми доцни, вообичаено градите ме болат пред да добијам сега нема само имам понекогаш болки во стомакот како да ми е подуван, да чекам ли уште или да направам тест?

12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.589
    Допаѓања:
    114.530
    Направи.

На gicka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Здраво девојки ! Ми закажаа преглед со ехо на петти ден од циклус , овој месец ќе правам инсеминација. Е сега мм нема да можи да дојди со мене. Дали има потреба и него да го проверуваат или ..? Некоја од поискусните феминки да ми кажи ... фала

14. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Докторов мој не верува на брисевите од Клиника ..Сабајле на приватно ќе носам брисеви...Дупло малтретирање и трошок...
    Вика: да не давам антибиотици дури не сум сигурен...:^)

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.589
    Допаѓања:
    114.530
    Што ти открија на клиника?
    Прашај го дали ќе ти ги плати тој трошоците за тие брисеви:^)

На 0ли, Lady Leona и Vojdana им се допаѓа ова.
  16. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Уреоплазма и кандида.

17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Земањето брисеви и резултатите не се базирани на вера, туку на факти, пораснале габи и бактерии и ти треба терапија. Имаш ли антибиограм?

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.429
    Допаѓања:
    18.126
    Девојки мои убави. од денес почнавме да го пиеме еритромицинот и пробиотикот.
    Вагиналетите ќе почекааат уште утре пошто имам веќе трета менструација ;)
    Здравје од декември ако биде се како што треба можеме да почнеме со обиди за нова бременост. :!:
    после бурата и дождот и мене да ме огрее сонце со едно убаво виножито - виножито бебе.[​IMG]
    Идни мамички што поскоро да си ги видиме [​IMG] и да галиме мешко [​IMG]

На L*G, Lara 27, Floresita7 и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ајде со Господ напред и ние ти посакуваме тебе и на сите нас овде истото.

На Veki4kaa и princess5 им се допаѓа ова.
  20. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    94.236
    Нема потреба од м.т мила,тој само на денот на инсеминацијата треба да даде/однесе проба,инаку не.Со среќа:hug:

@Veki4kaa ке биде уште малку,само трпение:l:

На Andonia, Veki4kaa и Lady Leona им се допаѓа ова.