Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти посакувам од срце да не добиес, и да ти следат радосни денови:)))стискаме палци и чекаме заедно со тебе :inlove:

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Дај Боже Лори и ние веќе еднаш да ја напуштиме темава, по толку години лелекање . ќе ја посетуваме само за подршка

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    се надевам дека нема да добиес :!: ама онака ти посакувам да не добиес и 9 месеци да си одмораш од менс............. :) :) па потоа да си имаш бебушка :)

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Точно една недела до датумот кога треба да добијам!
    Веќе ги имам првите симптоми за добивање. :( Почнаа да ме болат градите, не многу но почнаа да стануваат чувствителни а и апетитот ми е зголемен.
    Изгледа нема да се израдувам месецов, искрено така чувствувам. :(
    Пред неколку дена почна да ме сецка половината, да ми се згрчуваат на чуден начин јајниците ама се мислам дека ми беше психата во прашање.
    Ќе почекам да дојде 15-ти, ако не добијам ќе чекам барем уште 2 дена да ми доцни па да правам тест.
    Пред тоа не сакам, зошто се плашам дека ќе се разочарам.
    До вчера се надевав, а од денеска (поради чувствителноста на градите) почнав да се подготвувам психички дека на 15-ти сепак ќе си добијам.
    Колку и да пробувам да не мислам на ова, џабе е!

5. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    фала ти мири :* од твои усни во Божји уши!

6. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Епа здраво на сите :hai: мене малку некое време ме снема бидејќи одев на контроли за бебушот :D да ви казам јас сум останала бремена во не плодни денови и докторот ми кажа дека плодните денови немале никаква врска зашто тоа се фаќало баш кога не ни помислуваш дека е можно затоа не се преоптеретувајте со плодни денови и ви посакувам најголема среќа сите што сте во исчекување да се израдувате овој или другиот месец немој да губите надеж :* :* :* :* :* до сите!

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  7. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    THUMBS UP!!! ох ох ох дај Боже ќе јадеме благооооооооооооооо :D

8. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    здраво девојки :hai: веќе некое време ве читам, па решив и да ви се придружам :)
    од овој месец јас и мм почнуваме да се обидуваме за бебушка... се надевам дека јас, а и сите други набрзо ќе видиме две цртки :) и ќе се преселиме во темата труднички муабети :)
    ви посакувам убава вечер!

9. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    цветина добре ни дојде на форумот и те чекаме што побрзо во труднички муабети :D

10. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    devojki treba da ne mi dojdi Do petok Ali mislam deka ne sum bremena oti nemam bas nikakvi. znaci na bremenost normalno bi trebalo da imam blagi bolki vo stomakot ili pak bolki vo gradi kako sto citav a Jas nemam bas nikakvi :( Ali sepak nadesta posledna umira a me interesira mora da gi imas ovie znaci za da Znajs deka mozno e da si bremena ili pak ne mora da znaci?

11. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Јас мислам дека симптомите за бременост не се појавуваат веднаш. Најубаво ќе ти биде да видиш дали ќе добиеш во петок, па ако ти касни направи си тест. :)

12. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Ех мене баш симптомите ме загрижуваат. Речиси сигурна сум дека во сабота ќе добијам. :(
    Чувствителни гради и грчеви во јајниците.. Симптоми пред секоја менструација. Дај Боже да се лажам, но изгубив надеж.

13. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Дај боже да се лажеш затоа што мене првите симптоми ми беа како за добивање па еве сега го тераме четвртиот месец. Ти ја пуштам цела среќа на светов да не добиеш. :*

На Jagoda123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    и мене требаше да ми дојди на 18, овие денови бев многу нервозна и веќе 3 дена главата премногу ме боли, пред 1час имавме односи со мм, и сега одам во вц и гледам неколку капки крв, додека не ми доаѓаше редовно не ми доаѓаше а сега кога се надевав дека нема да ми дојди ми дојде 8 дена порано :(...

15. Zaljubena111

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Мојот тест е негативен.... ;(

16. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Заљубена не очајувај ајде, да се надеваме дека следниот месец ке добиеме позитивен тест, јас добив пред малку, ама не ни очекував овој месец, зал ми е за тебе, но има многу девојки на форумов сто се пример, чекаа и дочекаа! Види Дјул колку се боресе успеа, Елена исто и усте други, така да ке успееме сите, верувам во тоа!Главата горе и насмевка на лицето, само тоа заедно со позитивна мисла најбрзо ке не однесат до целта :inlove:

17. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Не очајувај! Ти доцни ли? Причекај уште два дена и повторно направи тест.
    Може да покаже тестот лажно негативен, додека не добиеш менструација немој да очајуваш.
    :!: Имаш ли некакви симптоми?

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    заљубена-не се растажувај ке биде :) верувај дека ке биде и ке се случи набаргу да имаш позитивен резултат.
    со позитивност во себеси и се ке се случи како што треба :) верувај во тоа :)

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    38
    Здраво
    Тестот за бременост после колку дена покажува?Дали може да биде точен и по една недела после однос? Дали воопшто има симптоми за толку кратко време?Ме болат градите,малку главата,малку грчеви во стомак ,чуствителност,од се по малце.......поздрав и ви благодарам

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Прашај во аптека има еден тест (не знам како се викаше) покажува "точен" резултат и по 5 дена од ризичниот однос.
    Само запомни, колку порано го правиш - толку поголеми се шансите тестот да излезе лажно негативен.
    Ако одлучиш да правиш тест, прави го со првата утринска мокрача.
    Ти доцни ли тебе?
    Ако имаш време до датумот за добивање - јас би ти рекла да почекаш до тогаш.
    Ако ти доцни, најубаво направи си испитување на крвта, тука нема шанси да добиеш погрешен резултат.
    Тестовите не се баш сигурни, поготово не во толку (можна) рана бременост.
    А во однос на симптомите, уште е рано за било какви симптоми во случај на бременост.