Дај Боже драга, како Господ никој не е, само трпение. А и ти сега ми влеа надеж преголема, знам дека слични бевме со терапија и досадните цисти па се надевам дека и јас ќе се израдувам во блиска иднина. Уживај си сега и гали меше, преубав период те очекува
Да јас сум со еден полицистичен јајник и со препорака од гинекологот пиев Елова прашок и фолна киселина точно три месеци од кои веќе третиот месец не добив и ете двете цртки веќе една година ги очекував и на крај ги видов Господ е голем. Е сега читав дека се пиеле до вториот триместар од бременост па ќе видам што ќе каже кога ќе појдам на преглед .
Здраво на сите, прв пат пишувам но ја имам прочитано скоро секоја порака пратена низ годиниве... Фала ви што постоите, сите сте многу храбри и ви го посакувам најдоброто. Имам едно многу сериозно прашање за кое не добивам одговор лесно бидејќи не живеам во мк. Веќе втора година се обидуваме да зачнеме но не успева. Успеав да направам хормонално испитување на 3ден од циклус во август и се покажа дека естрадиолот е 212 pg/ml на референтни вредности oд 20-160 pg/ml. Испитувањетое правено во поликлиника идадија. Fsh e 5.79 mlU/ml. Дали високиот естрадиол покажува намалени оваријални резерви? Не сум во можност повторно да го испитам во догледно време. Би била благодарна ако некоја од вас сподели слично искуство
Јас сум со иста мака вчера имав една капка кафеавко и од тоа ништо повеќе, а не ме боли стомак како за доаѓање, имам нередовен циклус веќе два месеци се обидуваме за бебе минатиот месец и пред минатиот ми дојде на 26ти ист датум а овој месец ми доцни веќе 10 дена незнам и јас на што сум за првата бременост ми беше вака со кафеавко и после тоа тестот позитивен беше а сега ќе видиме да почекаме уште два дена и правам тест
Јас имав спонтан во 7недела, ми кажаа да мќнаправам 4микробиолошки брисеви и торч, пап и тест за генетска тромбофилија Воопшто никакви испитувања не направи?
Никој ти нема одговорено, а јас немам искуство со ова, ама најдов нешто доста информативно да го прочиташ, ако го немаш веќе прочитано http://www.obgyn.net/polycystic-ova...ian-reserve-review-tools-tests-and-techniques
Почни, дури и е препорачливо три месеци пред планирана бременост да се пијат витамини и минерали, особено фолна киселина. Само ако го пиеш еритромоцинот уште, не ги земај заедно.
@Veki4kaa да да,земи ги Фемибион 1,тие ке ги пиеш до крај на 1во тромесечје на бременост,до 12та недела.Викаат и дека се најдобри заради метилираната фолна во нив.
Денес на 5-тиот ден од циклус , бев на ехо , демек ќе се подготвував за инсеминација. А излезе да пијам "Микрогинон.Рана овулација сум имала денес ми беше измерен фоликул од 17мм. Да се смиреле јајниците.Не биле.квалитетни тие фоликули !! Го разбрав докторот дека денес треба да го почнам, а читам дека се пијат на трет ден од цилкус. Искуство да ми кажете , ве молам .
Штом ти рекол да ги почнеш денес, така треба да постапиш Слушај си го докторот. Понекогаш индивидуално се тераат работите, надвор од сите правила. Не се сеќавам на кој ден сум почнувала со Микрогинон.
Да . Ете не било во ред тоа . Знаев дека имам овулација на 11,12 ден од цуклус . И со овулационите тестови и на фоликулометрија одам . Ама овој месец , незнам што ми се случува .
Така ми рече , но знаеш бев во шок кога слушнав дека ќе пијам контрацептиви . И цела се збунив. Овој месец сум на пауза .Ги почнав веќе. Фала Оли секогаш излагаш прравилни совети . Ти посакувам успех во твојата борба !
Да, од трет ден на циклус се пијат.. јас така ги пиев од истата причина. Ако ти треба плус совет слободно