Да но може да се случи некогаш и порано да имаш овулација .Внимавај утре задутре ќе осетиш може овој месец ќе биде порано.И јас според циклусот од 30 дена според докторот треба да имам овулација на 16ти ден а јас имав на 9ти и баш тогаш забременив.Утре и задутре повеќе гушкање и од сабајле и навечер
Не е ништо страшно, не се секирај. Јас првпат во животов контрацептив пиев годинава пред хистероскопијата. Ќе ти ги смири малку јајниците. Ајде одмори и следниот месец мешко да си
Ајде ве влечам сите за носе и дај боже што поскоро и вие да ги видите и да им се радувате на двете цртки
Па ги пиев преку еден месец, пример: - Еден месец Микрогинон, следен месец стимулација со Кломифен, повторно месец со Микрогинон.. Не пукаше ни тој фоликул ако се направеше од кломифенот, па мораше контрацепција..
Турна искрени честитки мила. со лесно да си ја износиш бременоста и да уживаш во секој миг од бременоста. и ние поскоро да си видиме 2 цртки сите што ги посакуваме. Јас имам прашања две - ги завршив еритромицинот и вагиналетите - е сега - Колку време треба да чекам за нови брисеви? Матичната ми рече после три недели да направам а Гордана 6 недели - ама многу се нели 6 недели .. некако не ми се чека до тогаш. Јас мислам ни 3 ни 6 , на 4 да ги направам? Што е до мене уште одма би тргнале во акција ама тоа е мора да чекаме , остај тоа па и односи не смееме да имаме а ми фали мажулето
Најубаво е после пиењето на Еритромицин да чекаш една две менструации па после пак брисеви тогаш покажувале најточно
Со човекот со којшто сум е веќе готово...Дознав од други за неговиот подвоен живот и на крај све призна..Нема простор веќе тука за поправање на работите и премостување на проблемите. Не сакав по секоја цена да имам дете, туку стриктно сакав да сум со него и него да му родам дете. Не би сакала повеќе да ве замарам со моите проблеми. Ви посакувам на сите среќа , многу среќа за што побрзо да си добиете дечиња. Јас единствено што можам да направам е да се борам да не ми се врати депресијата и анксиозноста бидејќи се лекував со години претходно... Немам сила ни енергија, а ни желба за нов партнер, а камоли бременост. Така требало да биде можеби...
Ништо не се случува без причина ! И верувај во "Секое зло за подобро е " . Секогаш си велам , што и да ми се случи да сум силна да не паднам психички. Сум била изневерена од дечко во петгодишна врска и страдав во душата. Но уште повеќе се дружев шетав излегував... секој можи без секого .... па што сака нека биди . И во брак да се деси истото , ќе го заборавам како никогаш да не постоел . Ма какви депресиии..не си дозволувај таков луксуз !
Чекам да добијам, но сеуште нема ништо... Ме болат доста јајниците, стомакот и половината ама мислам дека е од прелада... Очајна за две цртии.. На гинеколог не ми се оди, срам ми е, ќе рече оваа друга работа нема па само кај мене оди хахах. Седиме така со вереникот и досадно ни е, викам би сакала сега да имаме едно бебуле и со него да се занимаваме, да ни плаче да го милуваме, сака и тој.. Ама ништо..
си ги листав темите кај што сум почнала да пишувам од самиот старт на форумов... знам дека се зачленив највеќе за темава бременост и еве гледам сум се пофалила дека од прва се фати беба кај нас... гледам ти си коментирала нервозно хахаха...ама ЕТЕЕЕЕЕ јас ти донесов среќа *
Како сте ми идни мамички ? - Викам идни мамички затоа што сигурна сум дека сите ќе бидеме во блиска иднина Јас сум супер. утре ќе одам на гинеколог да видиме со докорката дали треба да продолжам со испитувања и дали треба сопругот да прави испитувања. До сега направив пап и микобиолошки. Нели испадна уреаплазма позитивна - и пиевме еритромицин и јас ставав плус вагиналети за кандида. и сега треба да чекаме 3-4 недели за нови брисеви. Односи не смееме да имаме , само со кондом. И бидна со кондом не издржавме ама сега имам друга мака малце глупаво е ама ќе си прашам, Пошто од две години скоро кондомот го исфрливме од употреба и сега повторно односи со кондом и имав болка при односот мала и навлажнивме со плунка уствари секогаш сме навлажнувале со плунка .Ама сега дека се лечиме од уреаплазма - дали би штетело тоа што навлажнувавме со плунка на лечењето? Да не ни биде за џабе пиењето анибиотик и вагиналети ? после ми беше криво ама бидна
Здраво поддршко. Бев денес на гинеколог. Последен циклус 19 септември.Сега една недела и више имам кафеав исцедок мислев се мачи да пробие,ама слабо нешто. Јас се мачев повеќе. Стомак надуен,боли,главоболки,гасови.... Денес на ехо десен јајник супер,на лев циста 31 мм Си добив за старт примулт нор и клиндамицин. Па да се пазиме месецов,од 5 ден на добиено да почнам со цикло прогинова и да ги пијам минимум 3-4 месеци. Ако во тие 3-4 месеци не сме постигнеле бременост ќе сме виделе кој ќе ни биде следен чекор. @Veki4kaa не би знаела да ти одговорам. Ако има некој поупатен нека каже. Додека имам време да редактирам. @Lara 27 да пише. Ја немам прочитано некое време
@tincemajmunce со апчињава ќе ти се регулира, нема да се мачиш вака, јас би рекла со долг и продолжен пмс, лудило да те фати од симптоми. Тие цистите ја мешаат целата работа, пореметуваат хормони. Јас мислам дека во овие 3-4 месеци ќе си останеш бремена, дека само ти треба регулирање на циклусот.