Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ...Cvet...

...Cvet... Активен член

Zdravo devojki!
    I nie se borime so sterilitet ivf neuspesni i seto toa pa ovaj mesec mi kasnese 10 dena i i imav nekakva nades meguto 11 den misleki deka mi dojde imav samo kafeavko pri brisenje eden ipol den napraviv test bese negativrn i sega neznam dali sum dobila ili ne sto bi mozelo da bide zagrizena sum dali imal nekoj vakov problem

2. mila 15

mila 15 Истакнат член

Можеби е инплантациско,почекај уште некој ден и пак повтори го тестот или направи тест преку крв-поздрав

...Cvet... likes this.
  3. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Девојки незнам дали да правам испитување хормони и брис гинекологот ми вели нема потреба папа тест превев и е уреден ме гледа на ехо и ми рече дека е се во рет ама ете јас и овој месец пак добив ваш совет?

4. srekice

srekice Популарен член

А имаш ли до сега испитувано хормони ? И што друго имаш освен пап тест и што те гледал на ехо

5. 0ли

0ли Форумски идол

Не знам зошто матичниве ги мрзи да дадат упат за хормони и да земат брисеви :headbang:

dunika likes this.
  6. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Немам испитани хормони никогаш сега ми зема брис за папа тес излезе се во рет ми гледасе јајници и они биле добри менструален циклус ми е нормален као демек затоа немало потреба од испитување хормони ама јас незнам што да правам 5ти месец јас никако да останам бремена

7. L*G

L*G Популарен член

Бидна и мојот трансфер денес девојки, цел процес помина добро и безболно, сега следува најтешките two week's wait

Alishan30, chocolade, Acka22 and 12 others like this.
  8. srekice

srekice Популарен член

Види реално 5 месеци не се воопшто долг период за да бидеш загрижена.Луѓе се обидуваат со години јас на пример цели 6 години.
    Но твојот гинеколог треба да ти испита и хормони и брисеви и некои други испитувања кои што пред се се битни за твое здравје и утре здрава бременост ,овие нешта не се само поврзани со стерилитет а доколку гледаш дека несака онда смени го и најди некој што ќе те упати подобро.Прочитај погоре и по трмава и по други теми поврзани со бременост ќе видиш што се уствари е потребно.Ти посакувам среќа и тука сме за се што те интересира

Beatris and Mecence <3 like this.
  9. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Фала ти многу на одвоеното време ☺знам дека не е долг периот ама ете чекаш се си во неизвесност фати или не на сите ви посакувам две цртки ☺

10. Beatris

Beatris Популарен член

Докторите најчесто не преземат ништо до една година и во право се. Нема потреба да се замараш, ја скоро сите што ги знам, мои блиски, неколку месеци пробувале, па добиле здрави бебиња после тоа. Не познавам уште некоја што од прв месец останала бремена, освен оние што лажат.

Mecence <3 likes this.
  11. eta

eta Популарен член

Јас познавам многу што останале уште првиот месец бремени. Не пробуваат до свадба за да убаво им стои фустанот и да си се опуштени, и потоа прв месец после свадба објавуваат бременост.
    Блазе си им

12. Nane26

Nane26 Истакнат член

Со лесно и со успех, ти посакувам да вроди со плод. А за времето што се чека,најди си занимација некоја која те опушта и ќе помине. Јас правев во вторникот трансфер со замрзнати, и првите два дена ми беа мачни,сега си се навикнав. Со лесно само и со две цртки да се јавиме.

L*G likes this.
  13. Beatris

Beatris Популарен член

Мене само една пријателка ми има продавано ваква приказна, ама после испадна дека уште пред да се верат пробувале. Но тоа не е но важно. Мене стариот доктор што ми беше, сега е пензиониран, ми рече една година не може само да се прилагодиш на новиот начин на живот, во наше време се чекаше по две години, сега како и за се вие младите многу брзате. И кога ќе размислиш во право е човекот.

Bjanka82 and eta like this.
  14. Starlič

Starlič Популарен член

Бев денес за да дадам крв за испитување на хормони, резултатите во вторник ќе ги земам, и мажето за рака, па ќе почнеме со испитувања заедно... Некако овој ден ми даде надеж, надеж за нешто подобро... Се надевам дека со резултатите од хормоните ќе увидам зошто не се фаќа... ако е до мене.. Нема да се нервирам веќе, и нема напната да бидам... И вие само опуштено терајте девојки..:hug::hug::hug:

gicka likes this.
  15. L*G

L*G Популарен член

Нане фала на советот, и се надевам дека и ти лесно ќе го поминеш периодов до целта за две најубави цртки:*

Nane26 likes this.
  16. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Да и докторката така ми рече ама нели пуста желба за две цртки а и може да кажам дека не сум баш упатена во овие брисеви испитувања па затоа побарав мислење од вас. Фала на советите малку од малки ми олесна

17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Имам 33 години,AMH 4.42 FSH 6.70 на 3 ден од циклус... Таман е така?

18. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Здраво девојки. Еве ме и мене после некое време пак.
    Во октомври требеше да добијам на, 7,8 ми каснеше и добив на 16.сега овој месец требеше исто 15,16,17 немам сеуште добиено. На 21 октомври имавме однос со сврш внатре. На 4 и 5 октомври исто така. И сега на 19. Плодни денови според календарот од 29 октомври до 4 ноември. Од симптоми имам повремено благи болки доле во стомакот, и градите многу ме болат,немам апетит а ми се јаде.Правев два теста до сега негативни. Еден на 5 дена доцнење, и еден вчера. Некое мислење или слична ситуација?! :?:

19. ...Cvet...

...Cvet... Активен член

Da super ti se !

Stressed Out likes this.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Девојки требаше да добијам денес а од менструацијава ни м. имав деновиве само слаби менструални болки и многу половината доле грбот ме боли.Односи со сопругот имавме само еднаш пред 10-ина дена откако го испивме еритромицинот и тоа со кондом на дурекс некој танки сензитив, Се си мислам да не се пукнал па да сум бремена ]:) го прашав сопругот он вика нема шанси. Сега незнам шо да мислам :o:tmi:
    Лелее ако сум - хахаха :lol: ама најверојатно не , нема шанси.
    Инаку уште малку ќе правам брисевиии пак ако се чистиии почнуваме со обидии пак :wasntme: едвај чекам. сакам бебенце и сопругот многу сака :inlove:
    Вие како сте ми? Има ли некоја што очекува да не добиеее?
    ајде изненадете со две цртки израдувајте ја темава! :clap::party: