Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ...Cvet...

...Cvet... Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Zdravo devojki!
    I nie se borime so sterilitet ivf neuspesni i seto toa pa ovaj mesec mi kasnese 10 dena i i imav nekakva nades meguto 11 den misleki deka mi dojde imav samo kafeavko pri brisenje eden ipol den napraviv test bese negativrn i sega neznam dali sum dobila ili ne sto bi mozelo da bide zagrizena sum dali imal nekoj vakov problem

2. mila 15

mila 15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    106
    Можеби е инплантациско,почекај уште некој ден и пак повтори го тестот или направи тест преку крв-поздрав

На ...Cvet... му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Девојки незнам дали да правам испитување хормони и брис гинекологот ми вели нема потреба папа тест превев и е уреден ме гледа на ехо и ми рече дека е се во рет ама ете јас и овој месец пак добив ваш совет?

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А имаш ли до сега испитувано хормони ? И што друго имаш освен пап тест и што те гледал на ехо

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Не знам зошто матичниве ги мрзи да дадат упат за хормони и да земат брисеви :headbang:

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Немам испитани хормони никогаш сега ми зема брис за папа тес излезе се во рет ми гледасе јајници и они биле добри менструален циклус ми е нормален као демек затоа немало потреба од испитување хормони ама јас незнам што да правам 5ти месец јас никако да останам бремена

7. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Бидна и мојот трансфер денес девојки, цел процес помина добро и безболно, сега следува најтешките two week's wait

На Alishan30, chocolade, Acka22 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Види реално 5 месеци не се воопшто долг период за да бидеш загрижена.Луѓе се обидуваат со години јас на пример цели 6 години.
    Но твојот гинеколог треба да ти испита и хормони и брисеви и некои други испитувања кои што пред се се битни за твое здравје и утре здрава бременост ,овие нешта не се само поврзани со стерилитет а доколку гледаш дека несака онда смени го и најди некој што ќе те упати подобро.Прочитај погоре и по трмава и по други теми поврзани со бременост ќе видиш што се уствари е потребно.Ти посакувам среќа и тука сме за се што те интересира

На Beatris и Mecence <3 им се допаѓа ова.
  9. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Фала ти многу на одвоеното време ☺знам дека не е долг периот ама ете чекаш се си во неизвесност фати или не на сите ви посакувам две цртки ☺

10. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Докторите најчесто не преземат ништо до една година и во право се. Нема потреба да се замараш, ја скоро сите што ги знам, мои блиски, неколку месеци пробувале, па добиле здрави бебиња после тоа. Не познавам уште некоја што од прв месец останала бремена, освен оние што лажат.

На Mecence <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    Јас познавам многу што останале уште првиот месец бремени. Не пробуваат до свадба за да убаво им стои фустанот и да си се опуштени, и потоа прв месец после свадба објавуваат бременост.
    Блазе си им

12. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Со лесно и со успех, ти посакувам да вроди со плод. А за времето што се чека,најди си занимација некоја која те опушта и ќе помине. Јас правев во вторникот трансфер со замрзнати, и првите два дена ми беа мачни,сега си се навикнав. Со лесно само и со две цртки да се јавиме.

На L*G му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Мене само една пријателка ми има продавано ваква приказна, ама после испадна дека уште пред да се верат пробувале. Но тоа не е но важно. Мене стариот доктор што ми беше, сега е пензиониран, ми рече една година не може само да се прилагодиш на новиот начин на живот, во наше време се чекаше по две години, сега како и за се вие младите многу брзате. И кога ќе размислиш во право е човекот.

На Bjanka82 и eta им се допаѓа ова.
  14. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Бев денес за да дадам крв за испитување на хормони, резултатите во вторник ќе ги земам, и мажето за рака, па ќе почнеме со испитувања заедно... Некако овој ден ми даде надеж, надеж за нешто подобро... Се надевам дека со резултатите од хормоните ќе увидам зошто не се фаќа... ако е до мене.. Нема да се нервирам веќе, и нема напната да бидам... И вие само опуштено терајте девојки..:hug::hug::hug:

На gicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Нане фала на советот, и се надевам дека и ти лесно ќе го поминеш периодов до целта за две најубави цртки:*

На Nane26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Да и докторката така ми рече ама нели пуста желба за две цртки а и може да кажам дека не сум баш упатена во овие брисеви испитувања па затоа побарав мислење од вас. Фала на советите малку од малки ми олесна

17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Имам 33 години,AMH 4.42 FSH 6.70 на 3 ден од циклус... Таман е така?

18. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    Здраво девојки. Еве ме и мене после некое време пак.
    Во октомври требеше да добијам на, 7,8 ми каснеше и добив на 16.сега овој месец требеше исто 15,16,17 немам сеуште добиено. На 21 октомври имавме однос со сврш внатре. На 4 и 5 октомври исто така. И сега на 19. Плодни денови според календарот од 29 октомври до 4 ноември. Од симптоми имам повремено благи болки доле во стомакот, и градите многу ме болат,немам апетит а ми се јаде.Правев два теста до сега негативни. Еден на 5 дена доцнење, и еден вчера. Некое мислење или слична ситуација?! :?:

19. ...Cvet...

...Cvet... Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Da super ti se !

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    18.126
    Девојки требаше да добијам денес а од менструацијава ни м. имав деновиве само слаби менструални болки и многу половината доле грбот ме боли.Односи со сопругот имавме само еднаш пред 10-ина дена откако го испивме еритромицинот и тоа со кондом на дурекс некој танки сензитив, Се си мислам да не се пукнал па да сум бремена ]:) го прашав сопругот он вика нема шанси. Сега незнам шо да мислам :o:tmi:
    Лелее ако сум - хахаха :lol: ама најверојатно не , нема шанси.
    Инаку уште малку ќе правам брисевиии пак ако се чистиии почнуваме со обидии пак :wasntme: едвај чекам. сакам бебенце и сопругот многу сака :inlove:
    Вие како сте ми? Има ли некоја што очекува да не добиеее?
    ајде изненадете со две цртки израдувајте ја темава! :clap::party:

На flower55555, tincemajmunce, curlyhair и 2 други им се допаѓа ова.