Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    dobro vecer devojki ,,malku kasnam ama ako vi se veruva denov mi bese najubav bev na exo da go vidime bebus4ko koj sega e kako gravce od 8 mm abe ne mi bese verno deka bebusot e vo moeto mese hehe inaku sum presrekna bremena sum 5 nedeli celi sega sum smirena ne se nerviram samo da e zdravo i zivo miloto toa malecko na,,MAMA.hehe posakuv :* am zlatna bogoroica da ve izraduva site vas i da se raduvame zaedno kis

На TSS, girl-miri, slimy и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Честитки :inlove: имај убава бременост :)

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.649
    Се сомневам дека и овој месец немав овулација, или пак имав доцна овулација. Ми доцни еве три- четири дена не знам колку точно во моментов. А имам симптоми како да треба да ми дојде.

4. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Mnogu mi e tesko... Se izvinuvam za latinicava, od mon pisuvam. Znaci pred nekolku nedeli pravrb pap i eho i mikrobiolosli. Denes otidov kaj maticnata, rezultatite bea uredni. Ama doktorkava koga me podbra, kako sum bila veke stara, dosega trebalo da realiziram bremenost, bioloskiot casovnik mi rabotel... Sto li ne mi kaza... Tolku li prestarev? Mnogu me natazi :(

5. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Цветина, а ти зошто нејзе не и се развика?
    Јас пак сум разочарана од сестрата на мојот матичен гинеколог.
    Отидов лани (после подолго време) да направам пап тест и ми се испоразвика.
    Како демек сега сум имала мака, па сум се нацртала - инаку со писма требале да ме канат да отидам. (Бидејќи ми испратија писмо да отидам да направам пап)
    Јас згрешив што не и возвратив, а требаше.
    Не отидов на гинеколог бидејќи имав проблем, туку за да си направам пап тест и сакав тоа да и го кажам.
    Требаше да и кажам и да си ја гледа својата работа, а не да ми приговара за моето здравје, бидејќи тоа е моја работа.
    После жива ќе се изедев што не и возвратив.
    Ај ова моево, ама твоево е претеризам.
    Одлуката кога ќе си останеш бремена е само твоја. Побара ли некој нејзино мислење?
    Си требала да најдеш начин и да и кажеш да си ја затне муцката.
    Заборави на нејзините зборови и не се нервирај, но нареден пат ако се обиде да ти попува пак, покажи и каде и е местото.
    На 25 години си била престарена? Уф, значи јас на мои 26 години ич да не планирам бременост тогаш! Мојот воз отишол. |(

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    Денес бев на гинеколог за рутински преглед и пап тест и се` беше уредно.
    Јас знам дека имам ретроградно свртена матка (превртена народски) уште пред некоја година и знам дека третина од жените имаат таков случај, па си родиле здрави и прави дечиња.
    Но, тоа што ме изненади е дека имам дворога матка (првпат денес го слушнав терминот), докторот ми рече да не дозволувам да ме мава на психа, дека можеби затруднувањето ќе ми оди побавно и малку потешко, но за се` има решение...
    И нормално, како и секоја друга разумна жена и јас прогуглав да видам што точно значи тоа... и нормално се ужаснав и успаничив, а не ни размислувам за деца.
    Дефинитивно не сакам да станам од тие што се опседнуваат со затруднување, зашто ЗНАМ дека така е многу потешко, едноставно психата те убива, таа немоќ и очај, и оставам работите да си течат по природен тек, верувам дека кога ќе дојде време се` ќе се среди, меѓутоа поразувачки е фактот што имам дури 2 вродени аномалии... да е моја вина, ајде некако, да се соочиш во проблемот... но ова, не е ничија вина.
    И така... :|

7. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Цветина незнам колку години имаш ама недозволувај тоа што го рекла докторката да те натажи, денес медицината е далеку отидена, ако е потребна малку потпомогната ќе си останиш бремена, успешни бремености јас имам околу себе и над 36тата и постари :) терај си твоите работи остави годините :*

8. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мене ми е во форма на Т :rofl: ич да не се загрижуваш, пола не ни занаат каква форма им е ако не правеле ХСГ или имале царски рез :) бебето внатре си прави место колку што му треба, не гледај на тоа како на аномалија, мене сестра од гинекологија ми кажа да не се замарам виделе и со по 3-4 рога матки при царски па раѓале најнормално, без грижи и само напред :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Сега прочитав погоре дека имаш 25, очигледно докторката има некој проблем а не ти :*

На cvetina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ете да сте во странство за ваква изјава слободно може да се тужи лекарот и да им се одземе дозволата за работа, да има такво нешто и во Мк ќе размислат 100 пати пред да тропаат глупости.
    Побогу ене ја Хали Бери на 46 години е трудна, напредна е многу медицината, на што личи на 25 години да се збори за биолошки часовник :fubar:

Инаку знам дека е малку неблагодарно да се дава утеха кога веќе си мајка, меѓутоа и јас сум била на ваше место, поради каша попара на репродуктивните органи бев убедена дека никогаш нема да станам мајка, едниот јајник ми е изваден на 20 години, фиброми на матката и тумор на другиот јајник ми се отстранети на 25 години па ете ме со едно што ми се плетка меѓу нозете и уште едно на пат и тоа на ехееехеее 32 години.
    Така да ако можам јас со вакви проблеми да останам бремена без проблем тогаш можете и сите вие што ги посакувате тие две црти :*

На ilipili, leo-n-tina, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Јас сум дете на постари родители ,не дека тие така сакале,така требало да биде,мајками имала едн спонтан абортус ,и после него неможела одма да забремени,се обидувале и не се откажале цели 12 години и се родив јас.
    Дури бев мала сите за мојот татко ми викаа дека ми е дедо ,одсекогаш имал бела коса таков и го познавам,растев со помисла дека сум посвоена иако сум копија на моите родители,но децкиот ум поинаку размислува,а и околината си го прави своето,така е тоа кај нас.
    Незнам зошто кога подпораснав почна да ме окупира прашањето,што ако и јас неможам да имам дете,па можеби е наследно и ред други црни мисли.
    На мои 22 години открив дека имам аденом на хипофиза ,поради зголемен пролактин хормон кој треба да е во граници на нормала за да можеш да останеш бремена,на терапија бев скоро две години,се здебелив,паднав во депресија но не се откажав го регулирав.

Дојде време и да се омажам ,и тоа бидна секогаш стравував дали ќе останам бремена ,свадбата помина и после само неколку месеци почнаа да се слушаат муабети како ете сум неможела да останам трудна како мајками ,сето она од што стравував ми дојде како флеш.
    Психичкиот момент е многу битен за остварување на семејство,посебно за жената.
    Во брак бев само 4 месеци а и ниту еднаш не се обидовме да правиме бебе,но мислата ме притискаше.
    Седнав и со мажотми разговаравме и му кажав дека сакам бебе,дека сум спремна и неможам да ги слушам муабетите,па и во случај да неможам да имам дете да си го бараме чарето.
    Следниот месец ,и покрај три негативни теста јас останав бремена ,од прва бидна бебе.
    Психата е најголем непријател,ослободете се од црни мисли и сценарија,ако имате некој проблем болест не се откажувајте борете се до последно што е ваше ке си дојде.
    На неколку наврати на мајками и викам па јас да сум била како тебе сигурно ќе сум се откажела,а она секогаш ми вика мене не ме водеше лоша мисла ниту еден момент и покрај толку лечење и лежење во болници ,и кога докторите ќе ми речеа веќе си стара (38 год ме родила),јас им викав јас дури не родам нема да умрам.
    Ете ви праќам само позитивна енергија ,и голема подршка на сите што побрзо да си забремените и да бидете среќни трудници и мајки.

На slimy, Jagoda123, Springy и 7 други им се допаѓа ова.
  12. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Да ти кажам најискрено, ептен ме фати неспремна...од работа излегов специјално за резултати... не ни очекував такви коментари, значи ме остави без зборови. Само ја прашав од колку е граница(нели да не се смета некоја жена за стара родилка) и ми кажа дека 23 години била границата :^) од кај испадна ова кој знае...
    и уште ми најде некоја историја во картонот, циста сум имала пред 5 години и ми вика: ете тоа знак од мајка природа дека треба побрзо да раѓаш. Што да се каже? Ахххх, само да ми каже пак нешто слично на следната контрола :devil:
    и дома сега му кажував на мм и ми вика а ти за некој месец kога ќе и отидеш со позитивен тест да и го фрлиш во лице и да и речеш: in your face bitch :D :D

13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Аууу безобразничка низаедна, како можела смотаницата такво нешто да ти каже. Па што би ми рекла мене, би ме нарекла зомби, гарант, јас со 35 години без ниедно дете, па ете се надевам дека еден ден и кај мене дома ќе ми вришти бебе на сред ноќ, едвај чекам јадна ја :lol:
    Јас ќе ја тужам ако несакаш ти, бесрамничка :envy:
    Воопшто ни да не идеш повеќе кај неа, има и други гинеколози, ауууу се изнервирав еј :@

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    406
    Жени по 9 месеци борба со маж ми во кревет и со ГОЛЕМОТО откажување во мај дека веќе не му се замарам, конечно видов II...ќе станам мама, бремена сум 6 недели...а се мислев дека утрогестанот ми пореметил и хормони. Го качував Водно 3 саати, сега чувствувам грев и што одев на концерти, пиев алкохол и пропушив после 3 месеци...чудна работа оваа откажувањето ;) Ви посакувам на сите вам кои ве читав на темава, да ве читам и во темата - Се породив! :angel: гушки до сите

На ilipili, slimy, TSS и 3 други им се допаѓа ова.
  15. instruktor

instruktor Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    38
    Bravo :) za pozitivnosta. Lesna bremenost <3

На Domakica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    se vika shure check

17. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Мене ме мачи едно прашање...
    Дали циста може да претставува проблем за забременување...???
    Мислам дека не сум доволно информирана околу ова прашање :^)

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Domakica cestitam imaj si lesna bremenost :*

19. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    правев тест сабајлево и конечноооооо || црти леле пресрекнааа сум девојки ви пуштам среќааа на сите вас да се израдувате сите вие што поскоро мвааааааааааааааааааааааа

На macenceee24, cocoa28, Domakica и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Има ли некој искуство со тестовиве за овулација, вреди ли да се зезам сега и со нив секој ден??? :emo:

Ajде ајде, полека ама сигурно се завлече нога, секој ден си имаме нова трудница, ајде дај Боже сите да чекаме да се израдуваме како вас :* ЧЕСТИТКИ ДО СИТЕ ОД СЕ' СРЦЕ :inlove: :inlove: :inlove: