Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Заврши со испитувањата?

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    18.126
    @monik55 Само пап и микробиолошки направив. Ја прашав докторката рече сега по вторите брисеви ако треба ќе направи и сопругот спермокултура и јас трансфузиолошки.

3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Се извинувам што ви се мешам во муабетов, но морам да прашам.
    Што значи тоа што рекла ако треба? На што мисли? Немаат врска брисевите со трансфузиолошките испитувања. Зошто додека се чистите од бактериите не ти даде да одиш на Трансфузиологија? Преку вена крв ти земаат, резултати ќе си земеш и тоа е тоа.

На dunika, malecko87 и PeachGirl им се допаѓа ова.
  4. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    370
    Сета среќа ти ја посакувам
    Ти ја пуштам цела среќа се да биде во ред и побрзо да си ги видиш посакуваните две цртички :*
    Ја сум за недобивање месецов, 33 ден од циклус ми е, знае да ми доцни па оставам уште некој ден простор. Ма да, на 27ми ден имав некаков бел исцедок кој траеше 2 дена, па незнам дали тоа беше овулација или симптом за нешто убаво :inlove:

На L*G, Stressed Out и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    18.126
    А каде се прават тие испитувања? јас никогаш не сум ги правела. и стопати ја прашав докторке треба ли да ги направиме , еднаш вика треба еднаш тие не се задолжителни може и во бременост да се прават , и јас незнам што да правам како да постапам. А ТОРЧ што какви испитувања се? и тие спаѓаат во трансфузиолошки? уствари ако има некоја да ми објасни што точно се трансфузиолошки испитувања? може лп да ми пише ?
    Веќе се изморив да ви кажам од се периодов после август. мака ми е , тешко ми е . еднаш си викам ќе испитам се , да сум на чисто, еднаш си викам ништо не правам што биде нека биде, Како господ никој не е . и јас самата сум збунета незнам како да постапам и ми е страв , се плашам - најискрена да бидам :worried:

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Немој да се плашиш, нема потреба. Се' ќе си биде добро, но навистина сметам дека е важно да си испиташ и да си раат, ти твоето направи си го. Трансфузиолошки на Трансфузиологија на Клиника ќе земеш упат и мн е едноставно, само преку крв е.
    Јас не би ја ни прашувала дали треба, би отишла и би рекла сакам да одам на Трансфузиологија, дајте ми упат. И ќе инсистирам ако нешто ме убедува дека не треба.
    Остави тоа како Господ никој не е. Ќе се види дали имаш мутации, дали времињата на коагулација се во ред или скратени и да не набројувам. Можеби треба Аспирин да пиеш, да пиеш метилирана фолна киселина и слични насоки што би ти дале доколку резултатите тоа ги бараат.
    ТОРЧ е друго, тоа на Микробиологија мислам дека се испитува и пак преку крв.
    А за тоа дека во бременост може да се прават така е, како и сите брисеви што и сега ги правиш, па не чекаше бременост за да ти даде упат да провериш. И се покажа дека со право си правела брисеви. Не велам дека и трансфузиолошки ќе се покаже, тоа не се знае. Но додека не се провери, не се знае ништо.
    Јас не би оставила на случајност, толку едноставна е проверката.
    Не се плаши, но не оставај така.
    А нека ти пише некој подетално ако нешто испуштив.
    Задржи си го убавото расположение, така продолжи, така треба!!! И што побрзо да си останеш бремена и да си биде се' во ред. :hug:

На Veki4kaa, dunika и srekice им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Не сум компетентна да ти одговорам, останав бремена не планирано, имав други планови за кариера и постдипломски студии.... Се додека имаш циклус, јајници и матка ќе станеш мајка:inlove:околу мене имаше многу жени со проблеми и реков ќе почнам да работам на случајот, за секој случај ако фати ќе фати ако не здравје нареден пат... Совет од гинеколог и од нутриционист, бебе не се планира и не се прави...матката сака љубов таму е душата на жените .. Имајте однос со љубов и позитивни мисли :* кога најмалку ќе очекуваш тогаш ќе се фати :inlove::inlove::inlove:само позитивно размислување и молитва. . Верувај во молитвата :inlove:се ќе биде во ред, немој да бидеш разочарана и со негативни мисли :*:*

На Sandrin4, fana, malecko87 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Уф, ова болеше!

9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Зошто?

10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Може затоа што има многу жени што забремениле од прва, а ти ги нарече "лажги" ? :?:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Мислам дека тоа се однесуваше на оние кои ги знае, кои што не останале бремени од прва, не за сите што останале.. И нема зашто да боли.. едноставно на некој начин тоа е мислење.. :)

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Не се оперетви воопшто чим све ти е во ред. Ќе си се наместет наместет коцките кога најмалце очеквиш. 5 месеци е краток период нема зашо да си редиш на срце. Опушти се. Уживај.

Ние од кога се земавме три години во мене сврш. ама не сум се оптертвела секој месец дал ќњ дојт или не. И ние имавме планови за кариера и напредок. И еден убав септемвриски ден се чудев зш ми каснит. Виша математика кога треба да добијам бла бла. Земав тест од 35 денари и оп 2 црти, во несвест ќе паднев. Одма измешани чувства што и како зошто...
    Немојте да губите надеж све ќе си дојдит. Кај некој порано кј некој покасно.

Последна измена од модератор: 26 ноември 2018
    На Beatris, Mecence <3, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.336
    Допаѓања:
    18.508
    И јас правев 3 теста, еден 5 дена пред добивање,другите два на 4 и 5 ден каснење сисите три негативни...ми каснеше 8 дена, сабајлето во 7 ми земаат крв за да проверам бременост,истиот ден во 12 добив...претпоставувам дека телото се опуштило од стресот дали ќе дојде или не...
    Искрено ти посакувам две цртки..

На Allwayshappygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не знам за кој се однесуваше коментарот, дали за тие што ги познаваш или општо, не ја разбирам потребата на луѓето, особено тие блиски до нас да лажат за ова. Но, кога прочитав во моментот некако лично ме погоди, затоа што сум била бремена четири пати, првите три од прв циклус, последната од трите, кога бев 42 години. Некогаш ете, се случува веднаш.

15. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Девојки сета среќе вам ви ја посакувам јас се откажав веќе од 2цртки очигледно нетреба да се надевам напразно.... секое добро!

16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Зошто напразно? Зошто ваков песимизам? Имате нерешлив проблем? Колку време се обидувате?

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Јас отанав бремена од прв месец,никогаш предхоно не сме пробувале но за жал го изгубив во 8 недела.

18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.793
    Допаѓања:
    94.222
    Девојки,не е битно која од кој обид останала,таа што лаже-сама се лаже.
    И тоа со психата нема врска.Има,дека стресот влијае на хормоните,но не е дека ако се опуштиш па баш тогаш ке се фати.
    Знаете статистички низ историјата кога се родени најмногу деца?
    За време на војни.Демек опуштени биле тогаш.
    Може да е опуштен парот во првите месеци,ама после одредено време си се понапнат зошто не фаќа.Е тек кога ке се најде(ако постои) медицинска пречка,се “опушта” човек па бара чаре од медицината.

@princess5 што е ова сега?
    Ке те карам.Знам дека чекавте ваучер за Ивф,што бидна.Нема откажување,ако ти е тешко исплачи се и тагувај еден ден,ама од утре пак храбро:hug:

На Alishan30, malecko87, paleska3 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Сакаш да кажеш дека само тој месец кога си останувала бремена сте имале незаштитени односи?
    П.с. Секако дека мислењето се однесуваше на тие што ги познавам лично.

Еве јас не познавам многу такви. Не дека имаат сите проблеми со тоа да останат бремени, но сигурно се потребни 2-3 месеци или повеќе, едноставно за да се поклопат коцките.

Жалам за загубата. Но нема потреба од загриженост, штом од прв месец незаштитени односи си останала бремена, наредниот пат ќе биде се во ред.

Последна измена од модератор: 26 ноември 2018
  20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Нема многу може, но сепак ги има. Моја познаничка со двете остана од прва. И во двата случаи не се надеваше, си направиле кеиф и као “ај како да не од прва ќе фати“ и оп, се фати :)
    Друг случај. Со првото се намачија да забремени може цела година, второто се фати од прва :)
    Секоја жена, секоја бременост приказна за себе...
    Јас се обидуваме скоро година ипол за второ и нејќе :)
    Здравје, тоа што е наше ќе си дојде..