Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Не сум бремена кажав дека од прва се фати пред 2,5 години сега се борам уште ама никако да бидни ќе биди нема откажвање кај сите ќе биди :*

На curlyhair, Veki4kaa, chocolade и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Мој совет е сите шо мислат дека имаат проблем,најбрзо ХСГ да си направат,ќе си пукнам од мака шо чекав година и пол за него,запушени ми беа каналите,цело време џабе се фокусираш на друго ако каналите не се во ред,кај мене ги пробија при постапката,се отворија,рекоа сега сигурно ќе бидит,5 месеци поминаа,ништо...

3. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И мене на хсг правено 2013 ми беа двата запушени па лани при лапароскопија испадна дека бе е точно двата проодни.

На Stressed Out и Martka им се допаѓа ова.
  4. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    1.508
    Pod 30 sme ☺

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    18.124
    Чим еднаш биднало ќе бидее кај сите и овој пат ќе биде со резултат - убави здрави бебенца дебелки :lol::clap: [​IMG]

На Flower123123, Lara 27, L*G и 7 други им се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ќе биде и кај тие кај коишто никогаш не биднало, не не' заборавајте и нас :lol:

На Flower123123, bela.m, Lara 27 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    18.124
    Ќе биде секако! Мора кај сите да биде! Сите да ја доживееме таа радост , :inlove:

На abc1234, Lara 27, Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Peperutka10

Peperutka10 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Здраво Девојки. Ајде дај боже кај сите да биде !
    На терапија сме за уреплазмата до недела ,предходно имавме односи , утре ми е денот кога треба да добијам или да не добијам , незнам....па сакам да ве прашам доколку добијам сакам на 3 ден да испитам хормони....(прв пат) , дали би имало проблем ради тарапијата околу резултатите или апсолутно нема никаква врска?
    Ви благодарам

9. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    Додека се беше таман со мене освен што секој месец ми иде а несакам. Пред малку ми се јавија од ординација нешто не е во ред со Пап тестот па дури у вторник на преглед за брисеви и евентуално терапија.
    а еве денес имав мн јаки болки и добив ...

10. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Позитивни се? Многу се бледи,ама па уште ми е рано. За 3 дена би требало да добијам. Ама вчера многу ми се слоши па реков ај да видам,и сабајле со прва мокрача ова го видов.

Прикачени фајлови:

На Turna, malecko87, TutiFuti и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.319
    Допаѓања:
    104.166
    Честитки!!!И лесна школска бременост

На Lara 27, Мариаа. и Martka им се допаѓа ова.
  12. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Фала ти! Уште не ми се верува:party: За неколку дена ќе направам уште еден тест,само да видам потемна линија:lol:

На malecko87, Veki4kaa, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302
    @Мариаа. Честитки,имај лесна и школска бременост.

На Lara 27 и Мариаа. им се допаѓа ова.
  14. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Јас добив позитивен тест истиот циклус кога ми го правеа хсг-то после година ипол обиди. Наодот беше 1 запушен канал и 1 делумно запушен. Сега сум 12+3.
    Доколку безуспешно се обидувате повеќе од 1 година, вреди да се направи хсг.

На Lara 27, L*G, eta и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Zekicka

Zekicka Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Здраво дали некој знае каде можам да најдам чај или капки од вркута?Фала однапред :)

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.336
    Допаѓања:
    18.507
    Каде правеше хсг и колку е болна процедурата(знам дека е индивидуално кај секого)?
    Прашувам каде затоа што слушам муабети од типот на државно катастрофа, во систина супер поминале (иако не верувам дека болката е заради болницата:|)
    Исто така ме интересира колку чини, во кој период од циклусот се прави и после колку време откако е направен може да се прави бебе? :) и дали ако има некој проблем со каналите се средува веднаш или треба неколку третмани?
    Малку сум нападна со прашањава,ама после 9 месеци обиди,освен мала промена во хормоните која само што ја средивме во нормала,ако и овој месец не успееме во јануари дефинитивно ќе правам хсг...:x
    И дали е паметно да направам ехо во деновите кои треба да се плодни за да се осигурам околу големината на фоликулите? Дали би било потребно да земам нешто како поддршка за забременување, во смисла на таблети или некоја инекција во плодни денови(ова што сум читала на форумов)
    Поздрав девојки:hai:

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Dosta prasanja si iznapishala vo sabota navecher :) ke se obidam na site da ti odgovoram se nadevam deka nema da zaboravam nisto.
    1. HSG bolka e individualno vo zavisnost od stepen na izdrzlivost no i toa dali ti se zapusheni kanalite celosno, delumno ili voopsto. Mojot bese delumno zapusen eden kanal i me bolese...mnogu..
    2.Drzavno jas licno na nikoj ne preporachuvam zaradi losho iskustvo na koleska. Jas pravev kaj Toloski, rendgen ordinacija ima i plativ 4200 denari.
    3. Se pravi od 7mi do 10ti den od ciklus, so toa sto treba da proveris sedimentacija pred da zakazes bidejki ne smee.da.ti e nad 10 ili 15 ne mi teknuva tocno, za da ti zakazat procedura
    4. Posle kolku vreme.od HSG se pravi bebe e individualno i zavisi od situacijata, toa nikoj ne moze da.ti.kaze
    5. Dokolku imas malo zapusuvanje oni na lice mesto go.sreduvaat toa. Dokolku celosno se zapushsni misam se.prai laparaskopija/histeroskopija (ne sum.upatena skroz)
    6. Jas bi ti.preporacala da sledis folikuli.nekoj.mesec, so propratno ispituvanje na hormoni koi.ke ti kaze lekarot na koj den tocno, za da vidite dali ovuliras, kolku rastat i koj den si plodna.

Pozdrav. So sreka. :)

На malecko87, Sofi.ja и Nane26 им се допаѓа ова.
  18. Maleno

Maleno Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    98
    Jas pravev na drzavno i ne bese do tolku bolno se izdrzuva i super pominav

На Lady Leona и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  19. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Јас правев ХСГ во приватна ординација,кај др. Толовски,и мислам дека околу 5000 ден.,платив. ХСГ се прави одма после циклус,пред да ти почнат плодните денови,со тоа што освен што правев лабараторија пред да правам ХСГ, и микробиолошки брисеви испитав.
    За тоа дали боли,мене лично не ме болеше, чуството е малку нелагодно,али ништо страшно. Болки колку што знам,имаат оние кои имаат запушени канали.
    За тоа колку брзо се останува бремена после ХСГ, се е индивидуално,кај мене ништо не се случи,моментално сум во исчекување на bHCG,после трансфер,но мои блиски имаат останато бремени после 2-3 месеци после ХСГ. Доколу не зимаш никакви суплементи,моја препорака ти е да почнаш да зимаш Фемибион 1,ги има сите потребни витамини,и слободно можеш да одиш на фоликуметрија,да видиш кога ти се плодни денови,и како ти се развиваат фоликулите. Со лесно

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    370
    Девојки утре треба да испитам хормони, нели се прават од 3ти до 5ти ден од циклусот. Утре ми е 5ти ден, но лошава тетка ми завршува денеска. Дали би имало тоа некаква улога утре или? :^) :D