Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Вака другарка на приватно околу 4500плати после некој месец правев и јас но на гак чисто пошо во моментот ми излегоа др проблеми и не бев во можност да платам НО воопшто не жалам и не беше ништо поинаку од нејзинпто и мпето освен што таа ги имаше резултатите веднаш а јас на гак после недела дена мислам беа а платив 700ден... за болка Непријатно е но мислам ако има прпблем може и да боли но не трае повеќе од 5мин цел процес и приватно и државно.. а се прави на 5 дена или 7 не ме факај за збор по менструација со седиментација на крв под 12 ...
    За витамини мислам не е лошо да си земаш но сепак направи си консултација и со др. Пс. А по хсг пиеш 5до 7 дена антибиотик ради да нема нешто пробл и нормално можеш да правиш по неколку дена од процедурата... со лесно и дајбоже 2цртки пред да направиш хсг

2. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Јас правев инсеминација кај Поповиќ, супер доктор, многу е внимателен и темелен. Втората инсеминација кај него ми беше успешна.

На Martka и Lady Leona им се допаѓа ова.
  3. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Капки има кај билна аптека мислам
    :*Честитки мила од :l:

Ги има капките во билна аптека Стојанови јас ги имам користено 200 ден шише добри се ќе ти пуштат и по карго од кај и да си мила има бројче

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    18.123
    и јас така правев , многу ми беше мерак и убаво да правам тестови и ги направив 4-5 само да видам убава црвенка линија. :D честитки и од мене , имај убава бременост до крај и лесен пораѓај.

Јас девојки утре сум на брисеви, посакајте ми среќа да се чисти (fingers)

На tincemajmunce, dunika, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Денес започнувам со фостимон , 4 ампули во петок пак контрола...некоја феминка со искуства ..? Се надевав дека брзо ќе завршам , но како што се изначитав , долга процедура е кај некои девојки .

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  6. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    @dunika mi stigna denes izvestuvanjeto za inf i mislam ko da se preporodiv pomina onaa depresija

На dunika, Lara 27 и Milobebence им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.214
    Те прочитав(fingers)Остави ја депресијата зад себе,сега те чека најубавата борба.Тоа ти било шок,и јас го доживеав,среќа само 2 дена ме држеше.
    Сега направи си термин,настапи најпозитивно што можеш,празници идат,убаво е на душата,гледај убави филмови,лесни книгички читај,музика..
    Ке ти се придружам за месец,два,заедно сме посилни:hug:

На Alishan30, Lara 27, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Хсг правев во систина, ме чинеше 5600 ден. и кај мене беше болно но бидејќи е кратко се издржува.
    Хсг правев на 13.09.2018, на 06.09.2018 ми беше 1 ден од циклус, значи хсг на 8 ден од циклус. На 11 ден од циклус имав овулација (ја следев со тестови за овулација преку урина) и тогаш сум останала трудна иако наодот од хсг ми беше еден запушен и еден делумно запушен канал. Значи, еднаш правев хсг, а после хсг-то закажав лапароскопија за утврдување дали се запушени каналите и за евентуална можност да се средат ама ете, останав трудна фала му на господ па го избегнав сето тоа.
    Јас со хормоните немав никогаш проблем, но сепак д-р Ивановски кај кој и почнав да одам пред да го правам хсг-то ми препорача да ги пијам витамините овунорм и профертил за жени, а за сопругот профертил за мажи.
    Направи си хсг бидејќи иако е пред се дијагностичка процедура, некогаш делува и терапевтски.

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Ти благодарам ivanshe , од големо значење ми е оваа подршка што ја добив од тебе. Веќе неколку дена чекав , и еве те тебе. Искрено ми требаше совет за докторов.
    Некако многу се измеша форумов ...

Последна измена од модератор: 4 декември 2018
    На Fontana и ivanshe им се допаѓа ова.
  10. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Ти благодарам... ајде во новата нека докдат бебушките кај сире што ги чекаме

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    213
    Zosto se prima Kleksan ,a zasto Progesteron na sekoi 4 dena posle transfer,vo site 4 transferi sto mi bea napraveni nemam ni Kleksan nity Progesteron vobterapijata?

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.424
    Допаѓања:
    18.123
    Бев денеска ми зема брисеви докторката,
    а трансфузиолошки на 26 во 10 ќе правам.
    Тоа е само земање крв така?
    Треба да бидам гладна? Резултатите кога стасуваат од трансфузиолошки?
    Ова е тоа ? image.jpg
    Нека стаса резултатот од брисевите да се чисти и се фрламе во акција :D:rofl:

На Lara 27, dunika и eta им се допаѓа ова.
  13. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Клексането се дава за подобра циркулација мислам дека,јас пијам насабајле аспирин од 100 а попладне се боцкам со клексане,почнсв пред трансферот и уште терам со истата терапија. А прогестеронот е подршка за прифаќање на ембрионите,исто овој пат почнав со 3x1 утрогестан вагиналети пред трансфер,и уште ги ставам, а од вчера по позитивна бета и се боцнав со прогестерон инекција,и ќе ја примам еднаш неделно. Премини во групата Вештачко оплодување,имаш повеќе информации. А зошто на тебе не ти дале никаква поддршка не знам,види прашај си го докторот најубаво. Со лесно

На DakaBaby и Lara 27 им се допаѓа ова.
  14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Димитар Калчовски гинекологот од Медикаликс некоја задоволна да е,или да има искуство? Се наоѓа после Промедика ,прва бременост ми е ,и ќе си полудам значи :lol: Или Емилија Трајковска? Во близина на К. Вода ми треба. Фала ви женски

15. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    За трансфузиолошки испитувања, не мора да си гладна.
    Резултатите ги дават отприлика после две недели.

16. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Нема проблем, баш ми е мило ако успеав да ти помогнам, ако имаш и други дилеми слободно пиши ми. Ти посакувам успешна инсеминација.

На Lady Leona и Lara 27 им се допаѓа ова.
  17. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Престанав да ја посетувам темава од што ептен се измеша, многу прашања се за во труднички муабети. Темата се вика ПОДДРШКА .. значи како што си правеле муабет членките до пред година,две. Ти дојде,не ти дојде,ај нема да ти дојде...тоа е веќе поддршка. Додека за во труднички муабети и бескрајно други теми може да се разговара за доктори, инсеминации итн итн. Никој да не ме сфати погрешно, ама мене искрено ми одмиле темава а омилена ми беше...

На Lady Leona му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady Leona

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.499
    Сѐ и сешто се пиши , дури има и псохогени проблеми , брачни дилеми итн итн .... како што ми беше опсесија темава, скрос ме испоразочара

На Fontana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Да да, баш тоа велам, не се познава што тема е, а заради темава профил направив ептен интересна ми беше. Конечно некој да ме разбери

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Зар не мислиш дека многу поголема ПОДДРШКА е да советуваш некој кој има дилеми и кој го оди истиот пат кој ти си го изодел, и може ќе успее во целта многу побрзо од што тебе ти успеало затоа што ти си му решил некои дилеми и си дал совети, отколку ПОДДРШКАТА од типот ај нема да ти дојде. Мене многу луѓе ми решија многу дилеми со кој се соочував на патот до остварување на целта, како медицински така и духовно. Јас мислам дека целта на оваа тема е баш тоа, ако грешам тогаш слободно може админ да го избрише мојот коментар или да го пренасочи во друга група.

На Мариаа., Lara 27, dunika и 8 други им се допаѓа ова.