Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Леле женички два дена до резултатите од микробиолошките.. неможаам да дочекам aко ви се верува.

2. Fontana

Fontana Истакнат член

Се разбира дека ги поддржувам таквите совети, како што кажав погоре заради темава се зачленив. И јас сум во групава, во исчекување на двете црти како и повеќето, се ми е јасно, мн од советите се добри МЕЃУТОА се претера малце, не е работата да се пишуваат реферати кога може и во лп да се дискутира детално. Исто така има и теми посебно за некои од прашањата. Не мислам да се фаќам за врат, го кажувам ова зошто почна да ми смета, немора да ме разбере никој

3. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Da na site 4transferi nemav nikogas vo terapijata nity kleksan nity progesteron ima nekoi na sekoi 4 dena se bockaat progesteron jas ne I nikoj pat nemase bremenos a se e vo red I se utepav od jadejki proteinska hrana I tecnosti I mirivanje sekoj pat bev disciplinirana no dzabe :( a aspirinot mi smetase dobivav srcebieenje od nego

4. Nane26

Nane26 Истакнат член

Оф леле,не разбирам како можат така, значи побарај второ,трето мислење од друг доктор. Отиди на трансфузиологија,испитај хемостаза,разговарај со трансфузиологот, моја препорака ти е ако можеш да ти дадат упат за во државна за кај др. Јани,многу добар и стручен доктор е,и ја разбира нашата проблематика,објасни му ја ситуацијата твоја, и ќе видиш што ќе ти каже. Колку што знам,со новиве протоколи за ИВФ, обавезно даваат клексане после трансфер. Те молам побарај си и друго мислење и смени доктор. Ти посакувам успех.

DakaBaby likes this.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

@Lavica2016 @Maleno @Nane26 @princess5 @*Sara* ви благодарам многу на деталните мислења. Утре одам за мерење фокули па ќе видиме што ќе каже др.
    Јас сметам дека овде треба да си помагаме и разменуваме мислења, затоа што докторите не секогаш кажуваат се што треба во моментот, не секогаш ти оставаат простор да прашаш нешто и како капак на се друго што ти се случува на тема бременост, уште да се јадеш во себе со неодговорени прашања...:?:

6. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

За канали запушени мн помага обична винска киселина...после менструација сварете киселина и парете ја вагината или чичнете над тенџерчето(старо некое)...мн е ефикасно...Може на некој ќе му е смешно ама мн помага...и општо за вагината е топ

Peperutka10 likes this.
  7. matilda258

matilda258 Истакнат член

Ова еднаш или повеќе пати?

8. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

После секоја менструација...Вистина помага...јас си практикував пред бременост...нит кандида нит нишо..сите брисеви лепота

matilda258 likes this.
  9. An4e24

An4e24 Популарен член

Denes e den za (ne) dobivanje...osven bolka vo gradi sto e voobicaeno i za pms i zgolemen sekret dr ne osekam. Se nadevam ke ja nema vesterkata

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Ги добив резултатите и уреаплазма е позитивна пак.
    Се разорачарав многуу :worried:;(

11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ајдеее без разочарување... досадна е уреоплазмата за лечење за жал:| но издржи те молам.
    Јас исто вака како тебе ајде ајде кога да почнеме со обиди,5 месеци пауза со испитувања,еден месец почнавме на вториот ми кажаа мора операција хистероскопија|(. Мислам ми се сруши се. Но незнаеш колку брзо минува времето. Ќе бидеш мајка за брзо верувај плодна нива повторно рајѓа. Само трпение искоренете ја уреоплазмата(fingers)

Veki4kaa likes this.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Знам дека се ќе помине ај шо го изгубив бебето добро тоа го пребродив некако си реков ќе испитам се да биде се во ред ќе одам на чисто. И сега со сета надеж дека ќе добијам чисти брисеви пак позитивна . Ќе пукнам верувајте ми многу ми е тешко многу се разочарав имав толку многу позитивнно размислување и енергија.

Happyinlove likes this.
  13. Happyinlove

Те разбирам но мора да мислиш дека мора се да биде чисто од брисеви затоа што и најчесто овие бактерии го напаѓаат плодот. Уште една доза антибиотик и вагиналети и имааа да ја светнеш госпожата има да биде чиста и спремна за нова бременост па што сака нека биде.:lol:(fingers)

dunika and Veki4kaa like this.
  14. eta

eta Популарен член

Уф бре душо, точно знам како ти е, истата мака си ја имам и јас.
    Мене после спонтаниот во микробиолошките брисеви ми ја најдоа streptococcus agalactiae, и еве уште си ја лечам и никако да ја излечам. Се отрув од пиење антибиотици и ставање вагиналети.
    Многу упорни овие бактерии ;(

Veki4kaa likes this.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Докторката ми рече да ставам вагилакт вагиналети две недели.
    А јас на своја рака ќе си земам карваксил 30 капсули има ќе ги поделиме со сопругот по 15 ќе ги испиеме, овие читав биле многу ефикасни и природен антибиотик. друго ништо нема да пијам од типот - еритромицин, вибрамицин азитромицин и сл.

eta likes this.
  16. Happyinlove

Мене многу ми помогнаа neo penotran forte вагиналетите. Покрај лековите земи ги и нив баш убаво ја чистат не се јаки

dunika likes this.
  17. dunika

dunika Форумски идол

@Veki4kaa жал ми е мила,ама ајде издржи уште малце.
    За нео пенотран форте потврдувам,ми имаат доста помогнато,и имаат широк спектар на дејствување за разлика од канестен на пр,само за кандида се.

Друго,начин на исхрана запази,рафинирани шеќери не,процесирана храна избегнувај,премногу емулгатори содржи и го наружува балансот на телото.Јади многу зеленчук,овошје сезонско,поготово портокали и мандарини ради Ц витаминот.Пиј многу вода,држи го телото хидрирано.Суплементи знам дека пиеш Фемибион.И да,стапалата чувај ги топли,преладите на матката идат од таму.Издржи уште малце,блиску си:hug:

fana, Lara 27 and Veki4kaa like this.
  18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

А да ме послушаш да си направиш брисеви на приватно.
    Верувај во хигенски испаѓаат лажно позитивни, на 2 познанички во бременост им испаднаа позитивни арно што го повторија на приватно немаше ништо инаку ќе ги отруја со лекови, а бебе во стомак.

Veki4kaa likes this.
  19. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Dali.nekoj ima ispityvano.homocistein I za sto go ispituvate toa ( nesto za vitamini li e) I dali igra uloga za pozitivno in vitro ?

20. L*G

L*G Популарен член

Мила, ке се излечи, само треба да се погоди точна терапија.
    Јас ја имав и ја излечив на тој начин што пиев и јас и маж ми доксицилин капсули и сумамед капсули, ставав вагиналетки еритромицин и се пазевме многу со заштитен однос, може еден од партнерите да ја има без никакви симптоми и се пренесува еден на друг во круг

Lara 27 and srekice like this.