Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.423
    Допаѓања:
    18.122
    Леле женички два дена до резултатите од микробиолошките.. неможаам да дочекам aко ви се верува.

2. Fontana

Fontana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2018
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    596
    Се разбира дека ги поддржувам таквите совети, како што кажав погоре заради темава се зачленив. И јас сум во групава, во исчекување на двете црти како и повеќето, се ми е јасно, мн од советите се добри МЕЃУТОА се претера малце, не е работата да се пишуваат реферати кога може и во лп да се дискутира детално. Исто така има и теми посебно за некои од прашањата. Не мислам да се фаќам за врат, го кажувам ова зошто почна да ми смета, немора да ме разбере никој

3. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    213
    Da na site 4transferi nemav nikogas vo terapijata nity kleksan nity progesteron ima nekoi na sekoi 4 dena se bockaat progesteron jas ne I nikoj pat nemase bremenos a se e vo red I se utepav od jadejki proteinska hrana I tecnosti I mirivanje sekoj pat bev disciplinirana no dzabe :( a aspirinot mi smetase dobivav srcebieenje od nego

4. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Оф леле,не разбирам како можат така, значи побарај второ,трето мислење од друг доктор. Отиди на трансфузиологија,испитај хемостаза,разговарај со трансфузиологот, моја препорака ти е ако можеш да ти дадат упат за во државна за кај др. Јани,многу добар и стручен доктор е,и ја разбира нашата проблематика,објасни му ја ситуацијата твоја, и ќе видиш што ќе ти каже. Колку што знам,со новиве протоколи за ИВФ, обавезно даваат клексане после трансфер. Те молам побарај си и друго мислење и смени доктор. Ти посакувам успех.

На DakaBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    @Lavica2016 @Maleno @Nane26 @princess5 @*Sara* ви благодарам многу на деталните мислења. Утре одам за мерење фокули па ќе видиме што ќе каже др.
    Јас сметам дека овде треба да си помагаме и разменуваме мислења, затоа што докторите не секогаш кажуваат се што треба во моментот, не секогаш ти оставаат простор да прашаш нешто и како капак на се друго што ти се случува на тема бременост, уште да се јадеш во себе со неодговорени прашања...:?:

На Lara 27, princess5, Lavica2016 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    За канали запушени мн помага обична винска киселина...после менструација сварете киселина и парете ја вагината или чичнете над тенџерчето(старо некое)...мн е ефикасно...Може на некој ќе му е смешно ама мн помага...и општо за вагината е топ

На Peperutka10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Ова еднаш или повеќе пати?

8. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    После секоја менструација...Вистина помага...јас си практикував пред бременост...нит кандида нит нишо..сите брисеви лепота

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    1.508
    Denes e den za (ne) dobivanje...osven bolka vo gradi sto e voobicaeno i za pms i zgolemen sekret dr ne osekam. Se nadevam ke ja nema vesterkata

На L*G, Sandrin4, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.423
    Допаѓања:
    18.122
    Ги добив резултатите и уреаплазма е позитивна пак.
    Се разорачарав многуу :worried:;(

11. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ајдеее без разочарување... досадна е уреоплазмата за лечење за жал:| но издржи те молам.
    Јас исто вака како тебе ајде ајде кога да почнеме со обиди,5 месеци пауза со испитувања,еден месец почнавме на вториот ми кажаа мора операција хистероскопија|(. Мислам ми се сруши се. Но незнаеш колку брзо минува времето. Ќе бидеш мајка за брзо верувај плодна нива повторно рајѓа. Само трпение искоренете ја уреоплазмата(fingers)

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.423
    Допаѓања:
    18.122
    Знам дека се ќе помине ај шо го изгубив бебето добро тоа го пребродив некако си реков ќе испитам се да биде се во ред ќе одам на чисто. И сега со сета надеж дека ќе добијам чисти брисеви пак позитивна . Ќе пукнам верувајте ми многу ми е тешко многу се разочарав имав толку многу позитивнно размислување и енергија.

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Те разбирам но мора да мислиш дека мора се да биде чисто од брисеви затоа што и најчесто овие бактерии го напаѓаат плодот. Уште една доза антибиотик и вагиналети и имааа да ја светнеш госпожата има да биде чиста и спремна за нова бременост па што сака нека биде.:lol:(fingers)

На dunika и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  14. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    Уф бре душо, точно знам како ти е, истата мака си ја имам и јас.
    Мене после спонтаниот во микробиолошките брисеви ми ја најдоа streptococcus agalactiae, и еве уште си ја лечам и никако да ја излечам. Се отрув од пиење антибиотици и ставање вагиналети.
    Многу упорни овие бактерии ;(

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.423
    Допаѓања:
    18.122
    Докторката ми рече да ставам вагилакт вагиналети две недели.
    А јас на своја рака ќе си земам карваксил 30 капсули има ќе ги поделиме со сопругот по 15 ќе ги испиеме, овие читав биле многу ефикасни и природен антибиотик. друго ништо нема да пијам од типот - еритромицин, вибрамицин азитромицин и сл.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Мене многу ми помогнаа neo penotran forte вагиналетите. Покрај лековите земи ги и нив баш убаво ја чистат не се јаки

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.214
    @Veki4kaa жал ми е мила,ама ајде издржи уште малце.
    За нео пенотран форте потврдувам,ми имаат доста помогнато,и имаат широк спектар на дејствување за разлика од канестен на пр,само за кандида се.

Друго,начин на исхрана запази,рафинирани шеќери не,процесирана храна избегнувај,премногу емулгатори содржи и го наружува балансот на телото.Јади многу зеленчук,овошје сезонско,поготово портокали и мандарини ради Ц витаминот.Пиј многу вода,држи го телото хидрирано.Суплементи знам дека пиеш Фемибион.И да,стапалата чувај ги топли,преладите на матката идат од таму.Издржи уште малце,блиску си:hug:

На fana, Lara 27 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  18. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    13.554
    А да ме послушаш да си направиш брисеви на приватно.
    Верувај во хигенски испаѓаат лажно позитивни, на 2 познанички во бременост им испаднаа позитивни арно што го повторија на приватно немаше ништо инаку ќе ги отруја со лекови, а бебе во стомак.

19. DakaBaby

DakaBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    213
    Dali.nekoj ima ispityvano.homocistein I za sto go ispituvate toa ( nesto za vitamini li e) I dali igra uloga za pozitivno in vitro ?

20. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Мила, ке се излечи, само треба да се погоди точна терапија.
    Јас ја имав и ја излечив на тој начин што пиев и јас и маж ми доксицилин капсули и сумамед капсули, ставав вагиналетки еритромицин и се пазевме многу со заштитен однос, може еден од партнерите да ја има без никакви симптоми и се пренесува еден на друг во круг

На Lara 27 и srekice им се допаѓа ова.