Kapki ili caj od divo origano za sekakvi infekcii jas duri dosadnata eserihija so toa ja srediv probajte
Јас го испитував. Испитував тромбофилија, па таму имаше некои мутации и во други испитувања кои требаше да ги правам влезе и хомоцистинот. Мене фала му на бог уреден ми беше. Околу мутациите е врзан ми се чини.
За што точно се тие нео пенотран форте? Колку пари се знаете? А дали има вагиналети за уреаплазма конкретно? @dunika @Happyinlove
За бактериски и габични инфекции се неопенотран и се околу 500 денари. Инаку најконкретно се за трихомонијази, но делуваат и на поширок спектар на бактерии. За уреаплазма има вагиналети - се викаат еритромицин, јас ги купував од аптеките Виола во Скопје.
Да околу 500 и нешто ден беа и мене ми ги даде гин баш за уреаплазма покрај антибиотик и се сејќавам ми рече баш се безбедни што и трудници можат да ги користат,а се ефикасни 7 вагиналети беа. А дека се наменети стрикно за уреаплазма не верувам пишуваше и за вирусни промени и сл.
Сега што ме советувате кои да ги земам еритромицин вагиналети или тие нео пенотран? Докторката ми ги препорача вагилакт некои со млечни киселини .
Dali pokacen prolaktin.igra uloga za invitro I dali so ICSI metod potesko doagja do uspesno invitro,dali.ima nekoja clenka sto pravele inf so.vakov metod?
Драга,помини во групата Вештачко оплодување, имаш најразлични искуства од членки со многу големи искуства што ги поминале во процесот на ИВФ,и сигурна сум дека ќе добиеш одговор.Следи ја таа група повеќе,ако си веќе во постапка за ИВФ. Поздрав и ти посакувам успех во твојата постапка.
А каде ги има овие еритромицин вагиналети??? Мене ми рекоа дека веке не се произведуваат, последно "фитофарм" ги произведувал, но повеке не.
Во март 2017та јас ги најдов во аптеките Виола во Скопје. Сега дали имаат би можела да ве известам дури во понеделник.
Треба да ги има во аптеката на Промедика. Јас ги зимав од една приватна аптека, увозник, но името не ми текнува како беше, да побарам по дома имав визит карта, таму сто посто ги има.
Земи пробај ги neo penotran полошо неможе никако да ти биде. И нема да има следен пат следните брисеви чисти да се и јакни имунитет
За пролактин ке ти дадат терапија,се регулира,и не смее да е покачен за ин витро мислам,а за icsi ке правам за некој месец,уште немам лично искуство.Инаку овде кај што живеам 80% од ифв оплодувањата одат со icsi како понапреден метод.Разликата е во начинот на оплодувањето,кај класичното оставаат сперматозоидите сами да се спојат со ј.клетката и ја оплодат,а кај икси ембриологот одбира најдобар сперматозоид и го вбризгува директно во ј.клетката.
Imam.pieno dostineks po edna cetvrtina na 4 ti den no toa bese pred 5 meseci pred da pocnam so inf postapka mi rece doktorot ke sum bezbedna 6 meseci novete pak se pokacil 37, a pred da pocnam da go pijam dostineks mi bese 34
@DakaBaby обиди се да избегнуваш стресни ситуации,барем колку можеш,факт е дека секојдневието ни е стресно,но стресот лачи допамин,а тој пак го покачува и пролактинот.И земај Б6 и Е витамини,суплементи како и храна богата со нив.Поздрав
Nema spas,od stresot I rabotata za toa ja ostaviv no ideme ponatamu se do uspesno inf,sepak blagodaram za podrskata.Pozdrav