Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    @FreeMind јас колку што знам и двете се за да се воспостави базна pH вагинално, исто винската киселина е богата со корисни бактерии, исто како и јаболковата. А за содата прв пат читам дека го уништува семето, ако е така треба да се уништи со самото влегување во вагиналниот канал и матката каде што pH e базна...

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.438
    Допаѓања:
    172.158
    Ти потврди некој дека од киселинава ги исчисти вагиналните инфекции /бактерии?

На кој ден од циклусот се пареше над кислелина за да се отпушат каналите ? За колку време ти се отпушија ?

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.455
    Допаѓања:
    76.608
    Мене на државни брисеви во бременост позитивна уреаплазма без никакви симптоми, приватно направив и негативни беа (facepalm) Толку често слушам секоја втора уреаплазма, што е чудно... како кадидата ли стана бактеријава. Дури и на познаничка трудна без симптоми скоро и ја открија. Јас не пиев антибиотик, а после сите следни брисеви ми беа чисти... чудно.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nane26

Nane26 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2018
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    596
    Прво,и ја сакам топло да ја препорачам др. Ина,феномемална е. Е сега вака: Се надевам дека терапијата која што ја примаш ти е ординирана од доктор. Не знам нс колку дена ти е овулацијата,ама за 14 ти ден, плус поткрепена со естрофем,ендометриумот ти е тенок,јас од мое искуство и следења и мерења и се, ендометриумот треба да ти е барем 7мм, па нагоре. И не е само битна дебелината на ендометриумот,туку се гледа и следи неговата морфологија, тоа е нешто што си го знаат докторите. Друга работа, пак ќе кажам дека не зимаш лекови,а особено кломифен на своја рака, и дека те следат на гинеколог, затоа што ми е чудно твоето прашање дека "Не било убаво да се забремени истиот циклус кога се пие кломифен"???? Која е тогаш поентата да пиеш кломифен,да имаш одличен фоликул од 26мм,и да го баталиш овој циклус затоа што не требало да се забремни додека се пие кломифен???? Не те разбирам, и те како треба да го искористиш фоликулот и максимално да се фрлиш на работа на случајот бебе. Инаку,кломифенот е најслаба стимулација за создавање на фоликули, ама мислам дека тоа го знаеш, прашањево твое доагаѓа исто како кога те стимулираат за пункција при ИВФ, со фостимон,или било која друга стимулација, пред пункција и да имаш супер фоликули, да ти извадат супер јајце клетки, и да ти речат, а не месецов нема трансфер затоа што беше под стимулации???? Нема поента. Со лесно во постапката,и фрли се на работа.

5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302
    @0ли метлите :rofl: :rofl::rofl:
    Сум ги заборавила,ама слатко се изнасмеав.

Иначе јас си кркам фолна и циклопрогинова,и работиме на случајот :$ па ќе видиме резултат пред нова година.

На Bebulleee, Lady Leona, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Девојки сакав нешто да ве прашам,мм правеше денес хормонски статус се е во ред освен тестостеронот.Границата е од 3-10.6 а кај него е 1.80.....?Некој со слична ситуација?

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Добро е, не сум сама, новите членки сигурно се чудат што лупам :D
    Ја поздравувам @Bebulleee ако ме прочита, а и останатите друшки од тоа далечно време :f:

Едит: кркај таму Цикло и фолна, те чекам со || :!:

На Lara 27, dunika, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Не ја раскажа за метлите те чекав. Дали треба барем 2 квадрата да изметиш прво па потоа да и клекнеш или поинаку беше прочистувањето?:)

На Lara 27, Bebulleee и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ние од темава дојдовме до заклучок дека надобри за оваа работа се метлите од комуналец. Колку постара и покористена, толку подобро. :!:

На Lara 27, dunika, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  10. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302
    @FreeMind малку е 2 квадрата.
    Најдобри беа тие од комунална хигена.Максимално искористени :!:

На Lara 27, Bebulleee, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Искрено очекував да најдам пост подоле се заебавам луѓе какво парење на вински оцет само составот видете му го со шеќери и хемии, ама јок. Мртви озбилни си ги парат гениталиите за да си ги прочистат каналите.
    Они нобел за медицина доделуваат, што си ги трошат парите не знам.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    Да пробам јас за мојата streptococcus agalactiae ??? Можеби ке ми помогне :lol::lol:

На Lara 27 и FreeMind им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    13.552
    Затоа и и пишав на членката.
    Секој си знае за себе, на некој му е полесно апови да си г'та некои ќе си повторат нан приватно и мирна глава :)

На Lara 27, Veki4kaa и mariz им се допаѓа ова.
  14. Sofi9

Sofi9 Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    78
    многу сакам да забременам ,само на тоа мислам, сакам само да се деси..
    . 4 мес. пробуваме, уште ништо. имам редовен циклус на 28 дена, и кога се плодните едно 7,8 дена секој ден пробуваме... сега се мислам дали да одам на гинеко. да видам дали е се ок? досега се ми било добро,не сум имала гинеколошки проблем.

15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.127
    Ма веднаш се сетив. Кога прочитав за винската киселина ми дојдоа на ум метлите. :D

На Lara 27, Bebulleee и 0ли им се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еј пробај и пиши ми и јас ја имам .И обавезно да ми кажеш од која фирма ќе земеш :rofl:
    Како незнаев порано немаше да давам толку пари за лапаро-хистероскопија да ми ги средат каналите.Може и докторите ја применуваат оваа метода од кај знаеме кога сме под анестезија :tmi::drunk::headbang:
    А за метлата мислам дека ручката ќе заврши работа само немојте цела да ја користите ,еј а и може да ја дезинфицирате со киселина предходно.That makes sense :?:

На Emma2, eta и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Не знам зошто се потсмевате за киселината,погоре спомнал некој хемии,сте слушнале за природна винска киселина,знаете како се добива? Жената кажа дека и помогнало,ако сакате пробајте,ако не не морате,смешно е да се споредува со тоа со метлата,и да,има природни начини за отпушување на каналите,порано на времето,се пареле на вода со масло и слично,нормално зависи какво е запушувањето.

На Sandrin4, Lara 27, Floresita7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Аиии лелее.... Абе каци ти :*

На Lara 27, 0ли и Lady Leona им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.438
    Допаѓања:
    172.158
    Жената не кажа ниту дека има запушени канали и после парењето над киселина и се отпушиле ,ниту пак кажа дека имала бактерија и ја излечила со гореспоменатиот метод .
    Само кажа дека се парила над винска киселина и брисевите и биле чисти .
    Најверојатно и пред употребата на кислелина и биле чисти .

На Emma2, eta, ocicka2014 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Не и се подсмеваме но овде има членки кои што се обидуваат да забременат и бараат совети.И мене една моја блиска не метли да варам ми викаше,не киселини,не да сум одела кај некоја што подврзувала,па некоја баба имала што местела матка брцајќи раце доле :x и што уште не.Ова го практикувале жените одамна многу кога немало лекари и кога за немање деца секогаш виновна била жената (facepalm)
    Секој што е сексуално активен мора да прави брисеви на секои 6 месеци без разлика дали е само со еден партнер нели.Од нелекување на инфекции доаѓа до создавање на прираслици во каналите и тие го отежнуваат процесот на оплодување.Недај боже да се запушени каналите тоа е речиси невозможно да се санира.Ова е од лично искуство и овака ми е објаснето од специјалист за ова др.Димитров.
    Од овие бабини деветини во август на другарка ми и најдоа цин 1 и ХПВ вирус и пошто она многу слуша муабети зема природно да се лечи и си ставаше тампони со јогурт и бело лукче (facepalm) и сега има цин 3 и чека операција.
    Сватете ме како сакате но не си играјте со репродуктивното здравје женски :*

На Lara 27, Fifi84, eta и 8 други им се допаѓа ова.