Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. VIKI VIKTORIJA

VIKI VIKTORIJA Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки премногу сум разочарана и секој пак кога добивам циклус јас пагам во депресија после спонтан пред 3 години јас неможам да останам бремена направени се се сите испитувања и кај мене и кај мажот ми се е во ред испитуваеата се правени во плодност Битола дали некој се соочува со слицен или ист проблем јас имам 23 а мажот ми 27 години

2. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    Премногу си млада душо, за да пагјаш во депресија. Поготово кога резултатите и на двајцата ви се добри.
    Живеј си го животот, беб4ето ке си дојде.

На Lara 27 и srekice им се допаѓа ова.
  3. VIKI VIKTORIJA

VIKI VIKTORIJA Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    да но не е мал периодот од кога се обидуваме затоа така се осеќам

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Ок,a од каде си сигурна дека од јогуртот и лукчето добила цин 3,извини ама мене тоа ми е бесмислено,каналите ми се отпушија при ХСГ снимањето,контрастот проби,а години наназад брисевите ми беа чисти,и ајде сега од што се запушиле?

5. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    За вински киселини првпат слушам ама за замивање со чај од камилица тоа и те како го применувам. Навистина е корисно. Океј може моево и не е баш незнам кој изум, ама јас да си кажам, еве и денес двапати си се измив фино лепо.

На Lara 27, Stressed Out, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Не реков дека од лукот и јогуртот добила цин значи.Она го имала и наместо да реагира на време си дозволила да напредува во цин 3 и сега си направила поголема беља.Јас во хсг не верувам бидејќи на мојата снимка и двата канала беа скроз запушени и праев ради таа дијагноза две ин витра па лани си отидов кај Димитров и ми рече и самиот дур мое око не види што има внатре јас на снимка не верувам на снимката јасно стоеше дека не се регистрира никаков контраст интратубарно .Е на лапароскопија се беше топ,каналите проодни ,некое прирасличе кое што беше отстрането и се среди се.
    И моите брисеви со години се чисти стакло барем на репродуктивно здравје внимавам многу и нон стоп одам на прегледи.
    Немам јас ништо против некој да се обиде со тие методи да се излекува ,не го осудувам ни најмалце но сакам да кажам најпрво треба да се испита се и да се провери се па кога ќе се елиминираат сите пречки онда Боже мој нека пробува кој со што сака бидејќи се е со една цел ,бебе.
    Така да немој да ми замериш на коментарот и твојот е добронамерен и мојот е исто :*

На Lara 27, *Sara*, Emma2 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Fillia

Fillia Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.632
    Моите 3 месеци станаа 3 години. Си најдов милење тука во 2015. За среќа и несреќа излегоа други проблеми. Добро е што се открија сега зошто можеби во бременост ќе правеа проблеми. Тироидната и бубрегот. Тие работи да се средат и после ќе правиме бебиња :devil:
    :$
    Сите да галат мешиња што побрзо :D

На Lara 27, gicka, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Какво замерување,таман работа :),туку мене после интервенцијата ми рекоа као сега сигурно ќе бидит и ништо,6ти месец ништоооо,а немаме друг никаков проблем :(

9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Епа тоа ми беше и поентата.Мора да се бара решение,да се елиминираат сите можни пречки кои што се од медицински аспект.Јас останав дури после 17 месеци од лапароскопија бремена а ми гарантираа три месеци.Мора да има карика што недостига немој да се откажуваш :)

На Lara 27, Floresita7, Nane26 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    А кое е следно испитување ,ако по направен ХСГ (нормално се да е во ред) не останеш бремена?

11. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Нас ни останаа уште тие генетски испитувања,кариотипи чуда бутури,и то од шо читам по форумиве,никој не не упатил,овој месец пробав со кломифен па еве чекам да НЕ добијам,инаку наредно би било инсеминација претпоставувам.

12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А те следи гинеколог додека пиеш кломифен? Ви кажува кога ќе има овулација ? Кломифенот знае во 90% случаеви да тенчи ендометриум па бара хормонска поддршка .

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Си одела ли на фоликулометрија? Ти следел ли овулација матичниот?

14. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Да да 3 месеци одам на фоликуметрија,циклус имам на 30 дена и овулацијата ми беше мн касно,дури на 18 ти ден,овој месец ми даде кломифен,ендометриумот беше супер,не ни стигнав до естрофем и овулирав на 15 ти ден и имав повеќе фоликули и ми растат до 24 мм,па сега чекаме,ама осеќам ќе добијам пак и многу се нервирам.

15. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Симптомите за добивање и бременост се исти само кај бременост не добиваш.Не се оптеретувај да мислиш на тоа (fingers)

На Lara 27, Ygritte и Stressed Out им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Сакам да споделам нешто со вас можеби не му е местото тука но сепак,ние се обидуваме 2 години за дете после првите 3 месеци јас одма почнав да споделувам со сите блиски дека не се фаќа,многу отворено разговарам,за секој преглед и за сите наши чекори,е сега сестрата на маж ми откако се вери и се лошеше нешто и и викам еј да не си бремена,викам пробувате, и таа не бе не и оп нареден месец одма трудна,свесно и намерно,ок.... сега и брат ми се ожении спомнаа дека одма ќе се фрлат на дете,и и викам на снаа ми ајде имат нешто ново, и таа истооо не бе не одма да положам прво правосуден,оп нареден месец трудна и било намерно ми кажа брат ми,е сега си викам јас будала сум или ненормална шо им ставам се на тацна,секој чекор,секој симптом го споделувам со нив скоро од почетокот а тие се онака со ќутенката,вчера си размислував и да ви кажам искрено многу глупо се осетив.

На Starlič, gicka и abc1234 им се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Вие 2 а јас цели 6 години.И секогаш ама баш на сите сум им кажувала се што правам и ин витра и инсеминации.А сите околу мене ќутенката и оп до 5ти месец не знаеле дека се трудни.Ма дај те молам или сте посебно глупи или незнам што им е работата ама ајде остај ги нек те праат будала.Е има и оние што исто се со години у брак и немаат деца и кога добронамерно ќе ги прашам сакајќи да споделам искуство да дадам информација и да примам се праеле на три ипол као не бе не се обидуваме а сто години сме заедно.Е сега кога јас останав трудна реков ќутам и не кажувам,на работа одма им падна сумљиво и си направија нели своја приказна бла бла.Е сега сите тие госпоѓи што се праеле наудрени кога сум сакала да помогнам ,сега бараат совет.Ааааа незнам срц ете се фати многу с**с и толку.На никој ништо не кажувам.
    И ти исто ич да не ти чуе
    Ма не им се замарај само маж ти ти е потребен да си бидете поддршка еден со друг а за овие трај си прај си ич да не ти чуе.
    И кога ќе останеш трудна не кажувај ,ќутенката .

На Ygritte, stejsi2005, gicka и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    И кога ќе останеш трудна не кажувај ,ќутенката
    Леле скроз исто,изгорена сум да разменам мислење и искуства баш од такви парови и добивам,не бее не се брзаме за дете ние....ма немој

На bela.m и srekice им се допаѓа ова.
  19. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Психички тепа фактот кога двајца се обидуваат со месеци, години и после некој од нивното опкружување се венча или уште не венчани оп одма дете. Не дека не ти е мило за нив, туку ти е криво за вас кои толку очекувате и сакате нема резултат, а другите како најлесна работа да е.
    Инаку лесно е да криеш дека планираш и кога ќе бидне после месец, два ќе споделиш. Но, тешко е кога со години си во брак, а луѓето те препрашуваат ајде кога дете, што чекате, а не знаат каква ти е ситуацијата.

На ivanshe, Fifi84, princess5 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Знам дека е тешко но знаеш ситиот незнае како му е на гладниот.Ќе те прашаат ќе и им одговориш ете несака и крај на приказната.Они ќе ти солат памет нели македонска работа ама треба да се навикнеш на тоа и да си повторуваш ќе биде и стварно ќе биде така.Сега како тоа не е важно но најбитно ќе биде.
    И ние имавме баш у брзо време едни блиски знаеме се пафтаа заедно ама се криеа од сите.И дојдоа на гости еј ние ќе се земаме.Ни на свадба не викнаа ни ништо и му викам на мм абе оваа трудна е не пие алкохол ни кафе,како не ми вика се знаеш ти.Кога се јавуваат еј на мекици да дојдете.Ние у шок.Е му забранив на мм да кажува дека сум трудна.Кога ќе се породам тогаш.Не сме знаеле бе ни ние :@

На Nane26, Cersei, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.