Само тоа е лекот, уживајте секој ден, смислувајте активности, дружете се, само не мислете на броење денови. Уште нешто што ми помогна во пресметките, беше апликација на андроид: My Days и P Tracker. На 6 ден од доцнење ме разбуди со известување потребно е само да се внесат повеќе циклуси (јас си ги внесов дури од септември 2012) и самата апликација ми пресметуваше плодни денови.
Пак ќе прашам, има ли некој искуство со тестови за овулација? Пред некој саат правев прв пат, се обои прво првата линија како поминува течноста нагоре, па стигна до контролната и се обои и таа, и за тоа време избледе малку долната и после избледе и контролната, важно иста боја беа после минутка. Така пишува на упатството, да бидат треба иста боја ако е овулација. И после 10-тина минутки скроз избледе, ја снема првата линија. Пишува и тоа, после 10 мин. веќе да се игнорира тестот што и да биде. Ај да се провртам ваму-таму малку, и да се фрлиме на работа Леле, манијак станав, пишувам јавно и кога ќе правам, хахахаха, ајде навивајте тогаш
Каква коинциденција и јас пред малку прашав во општи прашања за тие тестови. Ај и тебе да те прашам од кај ги зема и колку чинеа?
незнам што знаци се моиве ама се отепав од благо овие денови едно чоколадо го јадам без да трепнам чекам до утре да не ми дојде
И јас јадам благо како луда. Се разочарувам од симптомиве кои ги имам (чувствителност и блага болка во градите) обично пред да добијам секогаш така ме болат. Од друга страна пак ме буни малку покачената температура која ја имам веќе 4-5 дена (околу 37 степени - не знам дали тоа има некаква врска со бременост или пак сум настинала) И тоа што градите ми се малку пораснати Очекувам да не добијам на 15-ти, па со Господ напред ќе видиме што ќе биде. Ако добијам нареден месец повторно со истите надежи и очекувања.
Ajde i tebe ti drsam sreka ti si utre Jas zadutre Pa Ajde i nie da se trgnime veke ednas od ova tema da preminime vo trudnicki muabeti
Ајде ви држам срека барем вие да се радувате кога јас не можев ни овој месец. Изгледа на и е многу убаво кај мене на гости па не сака да ме подмине ни еден месец А мислев дека ги имам сите симптоми..... еее психата си го прави своето. Поздрав девојки со вас сме сите
Не сум во Македонија, а ги земав многу ефтино, во наши пари околу 70 ден. Внатре има 5 лентички и пишува може да се прават од 5-ти ден на менструација до 23-ти. Мене денес ми е 12-13 ден од менструација, и ми покажа дека имам овулација, ама цртичката ја снема после 10-тина минути скроз. Што ги знам какви се овие тестови, затоа и прашувам. Има и многу поскапи, ама ете си реков ќе ги пробам овие ко за прв пат. Ама да ви кажам дека многуууууу ми се здосади веќе од ова исчекување, ептен ми се здосади
Домакица и Малечката ви посакувам лесна бременост и на двете,одамна не сум била на форумов активна па се изненадив пријатно кога прочитав колку нови мајкички ќе има........Јас имам уште време додека добијам,уште 10 дена...ќе си почекам,ама чекањево најмногу го мразам... Уште еднаш честитки за сите и уживкајте со малите мешенца максимално
јас исто така имав чувствителна блага болка во долниот дел од стомакот градите ми беа малце пораснати и многу многу болни на допир и 1 недела и више се будев по 5-6 пати навечер мокрев ама не бев сигурна дека сум бремена мислев дека сум настината па дури и увин чај си пиев на 9вети овој месец требаше да добијам па не добив на 10ти сабајлето си направив тест и веднаш се појавија моите две црти па денес бев на гинеколог ама ми рекоа дека сеуште не се гледа ништо ми рече на 26ти овој месец да идам пак ми рече сигурно си бремена пошто нема шанси да ти покаже тестот позиттивно а да не си бремена и ми ппрепиша фолна да пијам 4 месеци и утрогестан па ај дајбожеее и ти да ни се израдуваш со едно бебчеее ти пуштам најмногуууу среќааааааа
Ти честитам и ти посакувам лесна и убава бременост! Дај Боже и кај мене да е тоа случај! Престанав да бидам толку еуфорична веројатно бидејќи датумот се ближи па ако добијам се подготвувам психички да не се разочарам толку многу. Се надевам дека и јас ќе се израдувам со две цртички. Мене ми е прв обид, па да видиме дали ќе биде плукни - залепи или малку ќе се помачам.