Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Ич не ми е криво за другите дека се трудни,уствари снаа ми го изгубила бебето во 8ма недела така и дознавме дека воопшто била бремена,ради компликациите,и сега ми е уште потешко,небитно,криво ми е за нас за нешто шо треба да е толку лесно и природно,ти трошиш време,се малтретираш и најбитно од се,пари,многу пари шо се дополнителни нервози,само се надевам дека ќе биде за брзо,и докторката ми рече ајде ајде само треба да го склопиме мозаикот,блиску сме,а па шо имам и една одвратна тешка и гадна менструација,долга,болна и обилна,ко ќе добијам ми се плачи.

На ancebanance, stejsi2005, јolene и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Уште ова,последниве 3 месеци после овулација ми дава Дабростон да пијам,превентивно вика земај ги,шо мислите за то,инаку супер ги поднесувам,немам нус појави.

3. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Тоа е уште потешко, да го изгубиш бебето. Господ нека им даде сила, штом еднаш се фатило, веројатно пак ќе забремени.
    А ти верувај во докторката и позитивно само. :D
    Инаку и јас имам болна менструација, претходниов месец прв пат после 6-7 години не се напив ништо ама бев излезена и не знам како издржав ама издржав.
    И ние пробуваме со мм 3-4 месеци, секој месец се надевам дека нема да добијам ама ништо. Сега околу нова година се надевам дека нема да дојде :$

На gicka и Stressed Out им се допаѓа ова.
  4. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Добростон продолЗи да ги зимаш,кога би имало бременост се добри за задршка на плод
    Јас само со добростон и утрогестан успеав до денес да стигнам до 33 недела
    Пуштам среќа за сите вас и две цртки поклон од дедо мраз

На Milobebence, Stressed Out и Cersei им се допаѓа ова.
  5. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И јас имав ужасни менструации.По 7 дена значи да пукнеш.Кетонали не ми делуваа само инекции аналгин или налгесин форте.Обилно до крајност коси сум корнела само кога ќе се сетам.
    Инаку еве јас кломифен пиев во април и јуни,тогаш правев инсеминации .Не беа успешни но нема врска,во септември забременив можеби се опуштив бидејќи веќе го имав ваучерот за ин витро и бев помирена со фактот дека ќе мора пак да се прави.
    Мислам и кај вас ќе биде во брзо време само бидете вредни нон стоп и уживајте во тоа што го правите зашто после може да ви биде забрането :rofl:

На Ygritte, Milobebence, Nane26 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Јас и ти премногу слични,ко јас да се читам :D ,фала ти за поддршката и убавите мисли,ти посакувам многу лесна бременост и живо и здраво бебенцеи после породување да ја немаш таа одвратна меннструација туку нормална,така било со мајка ми и мн други шо ги познавам :)

На Milobebence и srekice им се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Има луѓе што се сто години заедно, а не се обудуваат. Зошто да не поверувате во тоа? Можеби сакаат други планови прво да остварат. Не мора да значи дека сите веднаш во бракот почнуваат со правење деца.
    Јас и мојот сопруг сме сто години заедно, па не сме сакале да имаме деца уште веднаш. Години и години поминаа додека решивме дека е време да почнеме и со остварување на оваа желба. Кога не' прашувале кога деца, не лажевме кога велевме дека не се обидуваме.

На Lara 27, curlyhair, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  8. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Јас ова за мои лично блиски што ги знам со години зборам .Знам по муабет од околу што ќе потпрашаат а се прават на три ипол после.Се срамат ама незнам зошто.Тоа не е болест или нешто лошо за које ке бидат осудени од околината.
    Има и такви нормално што имаат приоритети во животот или сеуште сметаат дека не е време за тоа.Они се друго.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Еве како јас размислувам. Има луѓе што се поотворени, а и такви што не сакаат да се отворат. Карактери се тоа разни и не земајте си при срце ако не ви се отвори некој. Ништо лошо не прават, не му се зборува секому за вакви работи.
    Јас со никого не зборувам, доволно ми е со сопругот. Од толку теми за разговор, не морам баш за ова да зборувам со роднини и со пријатели. Информации сум добивала само од доктори и од форумов.
    Но ако некоја сака да ми зборува за себе за ова, ќе сослушам и ќе дадам мислење, но пак не раскажувам за мене. Ако започнува таков муабет со цел си споделуваме, ќе остане со споделено само од нејзина страна. Не значи дека се правам нешто ако не се отворам и јас, едноставно не ми се зборува за тоа.
    А, што е за право, никој не ми ни зборува за овие работи, секој си брка работа. Со луѓето на милион други теми разговарам, што и ми одговара за оттргнување на мислите.

Правете си како што ви се прави, не се замарајте. Доволно е тешко и не е лесно за да си отежнувате и со разни мисли зошто некој не ви кажал. Баталете, дружете се, смејте се, животот е убав и треба да се живее со полна пареа. :dance:
    Мајки сите еден ден ќе бидеме. :nod:

Последна измена: 14 декември 2018
    На Lara 27, baby 5, curlyhair и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    И јас зборувам за луѓе шо добро ги знам и знам дека лажат и иритантно е верувај,а уште повеќе од преблиски ко во мојов случај ни еден месец не се во брак ги прашуваш случајно дали се обидуваат и тие не беее никако као и оп одма,за мене то е лажење или заштита психичка од "леле да не ни фаќат и нас ко нив,да не не разберат сите".... и да кога не сакаат да споделуваат нека и не ме подпрашуваат мене за нас цело време.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Па поставете си граници, не дозволувајте да ве прашуваат ако ви пречи. Кога еднаш ќе поставите граница, потоа нема да имате такви нервози штом ве нервира тоа.

На Lara 27, curlyhair, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Здраво девојки сакам да ве прашам каде правите Торч денеска бев Скопје само за дел имаа реагенси за дел немаа па сакам да ги доиспитам и тие другите за кои немаше реагенси.
    Катастрофа е ова човек нема кај да се испита.

13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Во авицена прават. 3500 денари е .

14. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Не ми сметаше воопшто дури не испадна дека се туѓо не интересират ама нашето ќе си го чуваме :)

Среќиче кажи ми какви симптоми имаше ко остана трудна,да си се порадувам и надевам :)

Последна измена од модератор: 15 декември 2018
  15. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    А каде беше ти? Јас пред еден месец правев во институт за јавно здравје, ги имаше сите реагенси. 700 денари беше.

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Никакви :rofl: апсолутно никакви.Тој месец незнам колку алкохол имав испиено.Внука ми по раце ја мкнев цело време,на работа турбо.Немаше ни тест да праам но си немав попаметна работа :rofl:.
    Ни лошење ни гадење,гради не ме боле.Апсолутно ништо.

На eta и Stressed Out им се допаѓа ова.
  17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    Мој совет девојче, смени го аватарот и корис.име, да тргне со позитива и убави мисли (fingers)(highfive)
    83bc418b641d3e74eccc573e83093abb.jpg

На Lara 27, Stressed Out, Ygritte и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Јас бев со страшни менструации и симптоми кои се јавуваа една недела предходно. .. Обилни болни долги.. Кога останав бремена немав ни еден симптом на добивање и прво што ми падна на памет е дека хормоните ми се хаос дека немам циклус на 28 дена... Тек после помислив дека можеби сум бремена, ама си велев нема шанси да се фати од прва... Имав зголемени гради и чисто лице :):$

На Lara 27, Stressed Out и srekice им се допаѓа ова.
  19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    И јас таму бев немаа.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Незнам каде да пишам, но одбрав овде зошто за некое време сакам пак да забременам со предходно се испитано после 2 неуспешни бремености.Сакам да споделам мислење за док.Софиа Златеска од ГАК, после киретажа со уште дејство на анестезија дојде во соба и ми вети дека ова нема да се повтори веќе-ме викна по само три дена ко демек ке гледала резулатите одма да ми стасаат и да ме упати и каже што понатаму,и така ми даде мн.надеж. Од друг град на закажано време отидов за да ме прегледа вагинално со слаби болки во стомак и да ми каже дека има уште мн крв и неможе ништо да ми каже, ништо повеќе ни разговор ни објаснување,30секунди работа...се заборавено како да случката била пред пола година. Многу лош впечаток за разлика од првиот пат,кога си реков некој се заинтересира за мене од нигде никаде. Незнам дали точно ја проценив? Сега се мислам дали да си продолжам кај матичната или пак да ја барам нејзе. Многу малце време помина од спон.само 4дена, ама нестрплива сум за се .
    Се извинувам за долгиов пост.