Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Во право си :) i did it ама само сликата,најверојатно корисничкото име не може да се смени :/

На Lady Leona, dunika, Emma2 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Hakuna matata :rock: сега е подобро ,па у брзо време и сликица од Simba да видиме :clap:

На dunika, Emma2, Ygritte и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Вака? :) Инаку си измерив температура сабајлево и имам 37.2 овулација имав пред 11 дена,минатиот месец имав 36.8 и си падна 2 дена пред да добијам,никогаш минативе месеци не се качила олку

Прикачени фајлови:

На abc1234, Emma2 и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еее баш вака :clap: ајде може е убав знак .Значи ти си негде 25 ден од циклус ако имаш на 30 дена,исто ко мене.Епа ајде др недела поџитивен тест само,ништо помалце :rock:

На Lara 27, Emma2, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.770
    ете така, шубавко! ^_^:dance:

7d489de8d1382f01f0915d89868e14b1.jpg

На Stressed Out, 0ли, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.419
    Допаѓања:
    18.113
    Јас денеска сум разочарана многу и си ја викнав ;( не можам веќе многу ми е тешко. Мозокот ќе ми експлодира.

7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.339
    Допаѓања:
    28.302
    @Veki4kaa ќе јадеш ќотек...
    Исплачи се денес,бриши солзи и врти нов лист.
    Утре нов ден,подобар од деншниот.
    Што е наше ќе си дојде.

На Lara 27, Summer16 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.419
    Допаѓања:
    18.113
    Многу се напнав со бактеријата . Само таму ми е паметот дали ја има уште? Ама немам никакви симптоми дека ја има. пијам карваксил второ пакување и чај од диво оригано.
    И незнам кога да правам брисеви.. нова година иде. Не ни се чека веќе сакаме после нг да пробуваме. На 24 треба да добијам и немам време кога да направам брисеви и ако е позитивна пак е тогаш ќе има плачки . А синоќа не издржавме со сопругот имавме односи после толку долго време. Знам дека ќе ме карате (facepalm);(:doh:

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zekicka

Zekicka Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Zdravo ispituvav hormoni na 13 den bidejki imav dva spontani dali ovie rezultati se vo red.Blagodaram LH 23(9-80) FSH 8.51(6.3-24) E2 159.9(92-573)

10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    13.552
    Jas ke te karam zatoa sto ne me poslusa brisevite da si gi povtiris na privatno.
    Ako ti se mnogu site samo eden ispitaj si toj pozitivniot, poveke od 900den nema da te kosta. Ordinaciite sorabotuvaat so privatni labaratorii tie ke go pratat brisot ti nemas nisto zamaranje.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.419
    Допаѓања:
    18.113
    @ocicka2014 после нова година ќе го пратам само тој еден во авицена, 800 ден кошта.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    13.552
    Taman ke imas rezultati za den dva I ke moze da se frlite na rabota :)
    Mozes I pred nova godina prvo dopij si ja terapijata taman za da mozete da pravite novogodisno bebe:P

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.419
    Допаѓања:
    18.113
    @ocicka2014 Не чекаме веќе поминаа скоро 5 месеци од киретажа. на 01.01 се фрламе на работа :lol::!::rofl:(waiting)

На Lara 27, abc1234, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    Резултатите од хормоните стигнаа... Доктор кажа дека се било супер. На 22 ден испитав уште еднаш Прогестерон бидејќи беше 0,39 зошто ми е низок толку многу?? Во понеделник ќе одам да видам што ќе каже тој резултат..

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    Колку фоликули е нормално да имаш? Последниот пат на едниот јајник имав еден од 17мм кој за 3 дена од тогаш требаше да пукне, а на другиот повеќе помали кои што не ги ни измери. Кога ја прашав колку големи треба да има ми се насмеа и ми рече еден што ќе ни се повеќе?
    Кога се оди на доктор специјалист за да ми открие причини од кои не можам да забременам?

16. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Еден е доволно :) и мислам во принцип без стимулации по еден и се формира,нека ме поправи некој ако грешам,јас пред кломифенот имав само по еден,а со него имав два убави големки и други помали. Во однос на испитувањата зависи колку време се обидувате,препорачуваат после 1 година неуспешни обиди.

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    9 месеци неуспешни обиди...а во кој случај се дава кломифенот?

18. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Почекајте малку,рано ви е,кломифен се дава за поттик на стимулација но со обавезно претходно испитани хормони и направено HSG,без тоа и да ти предложат немој да земаш кломифен,прво сите испитувања и спермограм од сопругот,па после ако има потреба ќе пробате со кломифен.

На Cersei и srekice им се допаѓа ова.
  19. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    Луѓенца hello ние почнавме као онака ај да си правиме бебеце,секако со желба,но дека не ни се брза,ама мене сега ми испага дека ми се брза нез нешто ме удрило по глава,кратко време се одвива ова,земав и фолна да пијам сега ке одам на прегледи но се мислам во главно до главата ке ми е од сто на тоа мислам.Знам дека мн зависи од психата и нез како веке да се опуштам.Изглеа секако ке морам психологот да си го посетам.Молам за совет

20. Kiki1504

Kiki1504 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    13
    Околу 2ипол год се обидувавме за бебе и никако да бидни. Пред околу 1год испадна дека имам полип во матката и док ми препорача да се извади со хистероскопија затоа што бил голем и голема била веројатноста тоа да е проблемот за забременување. Друго се е во ред, пап, брисеви, хормони. Значи помина 1 година и уште немав II, во меѓувреме одев за следење овулација и се беше во ред, па ми препорача да се проверат каналите. Додека соберам пак храброст за интервенција, зборувам со пријателка и ми кажува како нејзина блиска неможела да забремени повеќе години и и помогнале чаеви кој ги правел човек од ресен и така и јас го контакторав човекот, си ја кажав маката и кажав дека уште хсг немам направено и вика немај гајле каналите ќе се исчистат од чаевите. Околу еден месец ги пиев и забременив. Не ми се верваше, закажав преглед, правев и тест преку крв и се потврди, по 2 недели пак бев на контрола се беше во ред, но на третата контрола немаше во 8 недела немаше срцева акција, бев кај 3 доктори ( сите 3 дијагноза missed abortion) и морав на киретажа, е сега после киретажата само еден од докторите ми рече да испитам тромбофилија, некој искуство со ова ? И кои други испитувања сте ги правеле после нешто вакво?

На Ygritte и didi1982 им се допаѓа ова.