Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Здраво женички, веќе подолго време сакам да пишувам и јас на оваа тема но немав храброст па еве ме дури сега. Значи вака, 1год и 9месеци сум во брак и со сопругот од почетокот се обидуваме но не бидува. 1год бев кај др гинеколог а потиа се преместив бидејќи нишѕо не ми помогна се викаше дека е во ред а на крајот јас ни фоликули не сум стварала. Потоа Одев на фоликометрија кај другиот гинеколог околу 6 месеци и за жал само еднаш имаше фоликул со големина од 18мм. Пиев Елова кесички но пак ништо. Пап тест правев беше добар сега во пон ќе правам микробиолошки а сопругот ќе прави спермограм. Потоа кога ќе ги добиеме резултатите ќе правам испитување за проодност на каналите. Многу ми е тешко и многу сум загрижена за тоа какви ќе бидат резултатите. Најголема подршка сте ми вие бидејќи знам дека немам само јас проблем со зачнување и сум ви благодарна. Сега се надевам дека се ќе биде во ред. Ве гушкам сите и извинете на долгиот пост. ❤

На petunija77, Lara 27, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.487
    Допаѓања:
    9.436
    Поддршка за тебе суммер16, најважно од се е да се откријат вистинските причини за проблемот. Тогаш ке знаете во која насока да се движите. За среќа во денешно време медицината нуди многу можности. Главата горе и само напред до целта 0:hug:

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Многу ти благодарам @Septemvri навистина ми значи твојата подршка

На Lara 27 и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Хормони имаш проверено?

5. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Да проверив пред 1година се беше во ред

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    На фоликулометрија докторот ти кажа дека немаш многу антрални фоликули или смета дека не ти растат фоликулите?

7. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Смета дека не ми растат воопшто фоликули. Во текот на тие 6месеци додека ги следевме само еднаш имав еден фоликул од 18мм, на почетокот кажа дека биле многу мали а подоцна дека не стварам фоликули. Пиев елова кесички 3 месеци и само во вториот месец гин. го виде тој фоликул од 18мм. Значи да не беа кесичките можеби и тој фоликул ќе го немаше.

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Можеби е најдобро да разговарате со специјалист, можеби треба да се проба со поблага стимулација да се поттикнат да растат. Но не кај матичен лекар, тие само Кломифен даваат. Направи си ХСГ и на консултација кај специјалист за неплодност закажи си.

На Lara 27, Milobebence и Martka им се допаѓа ова.
  9. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Гинекологот сакаше да пробаме со стимулација но потоа се предомисли и ми кажа сега во пон да одам да направам микробиолошки а сопругот да направи спермограм па потоа да одам на ХСГ. Па потоа доколку е се во ред со тоа ќе пробаме со стимулација. Воедно сакав да прашам дали доколку каналите се запушени, тоа претставува пречка за бременост?

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Се разбира. Низ каналите поминува јајце-клетката за да се вгнезди во матката, а и сперматозоидите не можат да пливаат накај јајце-клетката за да ја оплодат ако се запушени.
    Стимулации без проверка на канали не треба да прифаќаш. И сепак мислам да се консултираш со специјалист за неплодност. Консултациите мислам дека секаде се бесплатни.

На Lara 27, dunika, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Да во право си. Речиси со никој немам разговарано на оваа тема, дома само кажав што ми кажа гин. и толку, па сега овде на форумов меѓу вас ми олесна малку. Многу ти благодарам за одговорот. Те гушкам. :hug::hug::hug:

На Lara 27, Milobebence, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Јас користев микс на чаеви минатата година при изостанок на менструација, која се среди на одредено време после консумирањето. Годинава е покомплексна состојбата кај мене, иако размислувам да го исконтактирам човеков пак, но на цикло-прогинова сум.

Има и веб страна, http://www.rozakanina.bizland.com/ каде можете да прочитате детали за чаевите, исхрана според крвна група и останато. Во секој случај најдобро е да го исконтактирате за дозирање, соодветно на проблемот ви дава терапија.

На Milobebence и matilda258 им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Прашувај си слободно, за тоа е темава. И ти посакувам што побрзо да си успеете (fingers)
    Полека, ќе биде се' добро. Едно по едно ќе си се решат дилемите и проблемите доколку ги има. :nod:

На Summer16, Lara 27, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Сакам да ве прашам,како би се испитала компатибилност меѓу партнери и е шо е точно уствари то,во шо е некомпатибилноста,се сеќавам ко помала во комшиите имаше еден пар беа во брак скоро 15 години и не можеа да имаат деца,се разведоа и после година две одма добија деца со новите партнери и двајцата :wasntme:

15. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Девојки конечно и јас ги дочекав двете цртки бев на гинеколог и тој ми потврди бременост. Ви посакувам на сите да си дочекате две цртки и да галите мешко

На Ygritte, L*G, petunija77 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Тоа мислам дека се генетски испитувања. Што ти текна па тебе тоа? :^)

Честитки, со лесно! Имавте некој проблем? Раскажи ни ја малку ситуацијата, позитивно влијаат успешни приказни на сите.

На Lara 27, dunika, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    @0ли нз такви бед филмој ми се вртат,од то мн се плашам,за се друго имат чаре ама за то богами нз

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ај не се замарај со тоа. Такви испитувања се прават по неуспешно инвитро, не се оптеретувај со вакви работи! :!:
    Да не враќам назад да барам дали си пишала. Колку време се обидувате и дали сте направиле некои испитувања?

@tincemajmunce да се јави на рапорт.

На Lara 27, dunika и Milobebence им се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    2 години,се ни е испитано и се е во ред,освен шо кај мм имат зголемена вискозност на спермограмот ама според докторите не било проблем,чекам уште месец два и ќе почнам со инсеминации.btw ај видете го спермограмов

Прикачени фајлови:

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    5.240
    се прави на трансфузиологија, Cross match се вика.
    преку крв од двата партнери.

На Milobebence и Stressed Out им се допаѓа ова.