Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Здраво женички, веќе подолго време сакам да пишувам и јас на оваа тема но немав храброст па еве ме дури сега. Значи вака, 1год и 9месеци сум во брак и со сопругот од почетокот се обидуваме но не бидува. 1год бев кај др гинеколог а потиа се преместив бидејќи нишѕо не ми помогна се викаше дека е во ред а на крајот јас ни фоликули не сум стварала. Потоа Одев на фоликометрија кај другиот гинеколог околу 6 месеци и за жал само еднаш имаше фоликул со големина од 18мм. Пиев Елова кесички но пак ништо. Пап тест правев беше добар сега во пон ќе правам микробиолошки а сопругот ќе прави спермограм. Потоа кога ќе ги добиеме резултатите ќе правам испитување за проодност на каналите. Многу ми е тешко и многу сум загрижена за тоа какви ќе бидат резултатите. Најголема подршка сте ми вие бидејќи знам дека немам само јас проблем со зачнување и сум ви благодарна. Сега се надевам дека се ќе биде во ред. Ве гушкам сите и извинете на долгиот пост. ❤

На petunija77, Lara 27, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    9.988
    Поддршка за тебе суммер16, најважно од се е да се откријат вистинските причини за проблемот. Тогаш ке знаете во која насока да се движите. За среќа во денешно време медицината нуди многу можности. Главата горе и само напред до целта 0:hug:

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Многу ти благодарам @Septemvri навистина ми значи твојата подршка

На Lara 27 и Milobebence им се допаѓа ова.
  4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Хормони имаш проверено?

5. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Да проверив пред 1година се беше во ред

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    На фоликулометрија докторот ти кажа дека немаш многу антрални фоликули или смета дека не ти растат фоликулите?

7. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Смета дека не ми растат воопшто фоликули. Во текот на тие 6месеци додека ги следевме само еднаш имав еден фоликул од 18мм, на почетокот кажа дека биле многу мали а подоцна дека не стварам фоликули. Пиев елова кесички 3 месеци и само во вториот месец гин. го виде тој фоликул од 18мм. Значи да не беа кесичките можеби и тој фоликул ќе го немаше.

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Можеби е најдобро да разговарате со специјалист, можеби треба да се проба со поблага стимулација да се поттикнат да растат. Но не кај матичен лекар, тие само Кломифен даваат. Направи си ХСГ и на консултација кај специјалист за неплодност закажи си.

На Lara 27, Milobebence и Martka им се допаѓа ова.
  9. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Гинекологот сакаше да пробаме со стимулација но потоа се предомисли и ми кажа сега во пон да одам да направам микробиолошки а сопругот да направи спермограм па потоа да одам на ХСГ. Па потоа доколку е се во ред со тоа ќе пробаме со стимулација. Воедно сакав да прашам дали доколку каналите се запушени, тоа претставува пречка за бременост?

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Се разбира. Низ каналите поминува јајце-клетката за да се вгнезди во матката, а и сперматозоидите не можат да пливаат накај јајце-клетката за да ја оплодат ако се запушени.
    Стимулации без проверка на канали не треба да прифаќаш. И сепак мислам да се консултираш со специјалист за неплодност. Консултациите мислам дека секаде се бесплатни.

На Lara 27, dunika, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Да во право си. Речиси со никој немам разговарано на оваа тема, дома само кажав што ми кажа гин. и толку, па сега овде на форумов меѓу вас ми олесна малку. Многу ти благодарам за одговорот. Те гушкам. :hug::hug::hug:

На Lara 27, Milobebence, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. didi1982

didi1982 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    4.115
    Јас користев микс на чаеви минатата година при изостанок на менструација, која се среди на одредено време после консумирањето. Годинава е покомплексна состојбата кај мене, иако размислувам да го исконтактирам човеков пак, но на цикло-прогинова сум.

Има и веб страна, http://www.rozakanina.bizland.com/ каде можете да прочитате детали за чаевите, исхрана според крвна група и останато. Во секој случај најдобро е да го исконтактирате за дозирање, соодветно на проблемот ви дава терапија.

На Milobebence и matilda258 им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Прашувај си слободно, за тоа е темава. И ти посакувам што побрзо да си успеете (fingers)
    Полека, ќе биде се' добро. Едно по едно ќе си се решат дилемите и проблемите доколку ги има. :nod:

На Summer16, Lara 27, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    14.643
    Сакам да ве прашам,како би се испитала компатибилност меѓу партнери и е шо е точно уствари то,во шо е некомпатибилноста,се сеќавам ко помала во комшиите имаше еден пар беа во брак скоро 15 години и не можеа да имаат деца,се разведоа и после година две одма добија деца со новите партнери и двајцата :wasntme:

15. Mecence <3

Mecence <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    67
    Девојки конечно и јас ги дочекав двете цртки бев на гинеколог и тој ми потврди бременост. Ви посакувам на сите да си дочекате две цртки и да галите мешко

На Ygritte, L*G, petunija77 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Тоа мислам дека се генетски испитувања. Што ти текна па тебе тоа? :^)

Честитки, со лесно! Имавте некој проблем? Раскажи ни ја малку ситуацијата, позитивно влијаат успешни приказни на сите.

На Lara 27, dunika, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    14.643
    @0ли нз такви бед филмој ми се вртат,од то мн се плашам,за се друго имат чаре ама за то богами нз

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ај не се замарај со тоа. Такви испитувања се прават по неуспешно инвитро, не се оптеретувај со вакви работи! :!:
    Да не враќам назад да барам дали си пишала. Колку време се обидувате и дали сте направиле некои испитувања?

@tincemajmunce да се јави на рапорт.

На Lara 27, dunika и Milobebence им се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    14.643
    2 години,се ни е испитано и се е во ред,освен шо кај мм имат зголемена вискозност на спермограмот ама според докторите не било проблем,чекам уште месец два и ќе почнам со инсеминации.btw ај видете го спермограмов

Прикачени фајлови:

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.390
    Допаѓања:
    5.245
    се прави на трансфузиологија, Cross match се вика.
    преку крв од двата партнери.

На Milobebence и Stressed Out им се допаѓа ова.