јааа има тукаа еее, честитки и со лесно. Ех ама се радувам кога ќе видам две цртки. Сите да се радуваме. Господ сите да не благослови! и за многу години денов, в година со бебенца да го славиме!
Zdravo feminki, za mnogu godini praznikot. Sakam da ve prasam dali nekoja od vas piela tableti Agnes i dali ima nekoj nesakani efekt od niv. Jas gi pijam 3 dena i osekam nekoi bolki vo stomakot.
Јас ги чекав 4 недели резултатите од хсг на државно. Процедура еден куп од почеток па до крај на зимање на резз.
Многу е сумава висока за ХСГ, јас правев во мај 2017 исто во систина, платив 5300 денари, резултати веднаш добив.Го правев на 6 ден од циклус, има висока седиментација, го чекав докторот 3 саати ХСГ да ми прави, добив главоболка чекајќи.Се вредеше зошто во јуни веќе бев бремена природно и тоа само со една туба.Според мене ХСГ е магија.На државно не сакав да одам заради лошите хигенски услови и не погрешив.
Здраво девојки. Веќе некое време ве читам, но прв пат пишувам. Пред неколку месеци имав биохемиска бременост, матичната ми кажа да не пробуваме 3-4 месеци и јас ја послушав. Кога поминаа 4 месеци, таман ми беше време за пап, направивме пап и брисеви, резултати од пап сеуште немам, брисевите ми се негативни, се е супер. Исто така ми даде упат да направам TORCH, за кој сеуште немам резултати. Прашањето ми е, доколку и папот и торчот бидат во ред, дали матичната после оваа биохемиска бременост требаше да ми даде упат уште нешто да испитам или ова е доволно, бидејќи стравувам да не ми се повтори пак истото. Се извинувам за долгиот пост, се надевам дека оваа 2019 година ќе биде среќна за сите нас, ви посакувам на сите да си ги видите двете цртки што поскоро!
Страшни цени има, јас се спремам за 1 инсеминација, има ли некој да ми каже некоја информација околу Инс. Поздрав девојки
Добивам редовно, само сто секој месец почнав да ми се одложува циклусот 1-2 дена добивам на 31, 32 дена и последниот пат кога бев на ехо 20ти ден од циклус усте не ми беше пукната јајце клетката а според ехо-то беше доволно голема и затоа ми ги даде да почнам да ги пијам таблетите, иначе правев и хормони пролактин, TSH i прогестерон и во ред ми се.