Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.127
    Jas pravev vo sistina, 3 napraviv. Site na priroden ciklus. Pred inseminacii pij mnogu svezo cedeno cveklo za endometriumot. Edna koshta 10.000. Zaedno so poslednata folikulometrija 11.350. Prethodnite folilulometrii ne mi gi naplakjaa.
    Samo pregnil primav 36 casa pred inseminacii.
    Inaku, prvite dve inseminacii mi zavrshija kako biohemiski bremenosti, tretata neuspeshna.

2. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    И јас сум со биохемиска бременост месецов, и мене ми рече Пап, брисеви и торч но се тоа да направам од следната менструација, во фебруари. Исто и јас се замислив дали е само тоа доволно..

На Melli__ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Melli__

Melli__ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Јас воопшто не ни разбрав зошто требаше да чекам толку, на многу места прочитав дека после биохемиска бременост може да се работи на случајот после следната менструација, одев на контроли и се беше во ред. На прашањето зошто се случи, добив само одговор мајка природа..

4. MIS2013

MIS2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    433
    Инсеминација можеш и на ГАК да направиш. 900ден кошта

5. Natali26

Natali26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    228
    Ќе правам во Ремедика кај доктор Хаџи Лега, прекрасен доктор, многу внимание од негова страна, од Систина не сум задоволна. Со Господ напред само. И јас бев со биохемиска бременост минатата година овој месец, па докторот ми кажа одма да си полниме одново, нема чекање месец или два.

6. MIS2013

MIS2013 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    433
    Две инсеминации направив кај докторот и едно ифв. Неуспешно за жал

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    И на мене ми рече да чекам една менструација да испитаме,па после пак обиди..а бидејќи чекавме 9 месеци да "се направи" мене сега не ми се чека ниту еден ден.. како образложение и јас добив исто како тебе мајка природа,телото само оценило дека плодот не е како што треба и го отфрлило,а можно е да придонесло и тоа што само што дознав дека сум бремена почнав да кашлам, ми објаснуваше дека плодот не е заштитен од вируси. И сега заради тоа почнувам да јадам матичен млеч со мед, за да не дај боже дојде пак до вирус и биохемиска,ако беше тоа пресудно.
    Туку не ми е јасно зашто да не испитуваме повеќе работи на трансфузиологија, како што читав во темата за после спонтан,некои генски испитувања и други испитувања на крвта

8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    На 1ви јануари имав биохемиска,штотуку ми заврши крварењето, мислиш дека е добро за некој ден да почнеме со обиди?

9. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    После биохемијска бременост може веднаш да се почне со обиди. Но, можете и да си направите испитувања, еден месец порано или покасно не ви менува ништо во животот.

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Здраво женски стара членка сум на форумот но не активна. Се враќам бидејќи почнавме да се бориме за второ бебе. Нешто почна тешко да оди. Скоро година ипол некој месец сериозно некој не се обидуваме за бебе и нема. Пеперутчето мое е скоро 5 год и кај неа беше ептен брзо за месец се фати а второ абер нема. Денеска се јавив за резултати од спермограмот кај мм брзината не била како што треба. Имате ли искуства со тоа?? Оред акоро година пиев кломифен по препорака на гинеколог немаше ништо. Одлични фоликули дури и инекција примив за да пукнат и да настенњ оплодување ма нема. На своја иницијатива направивме спермограм и тоа е најновото. Допрва ќе почнеме. Поздрав до сите

На tincemajmunce и Melli__ им се допаѓа ова.
  11. Melli__

Melli__ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Јас ја прашав матичната баш за на трансфузиологија да испитам се што треба, таа ми вика други испитувања се прават доколку се случат 3 спонтани, ама кај тебе нема да чекаме 3, ако се случи повторно тогаш ќе испитаме.. Останав без текст.

12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    13.552
    Така е за се.
    Па дури и ако направиш вештачко оплодуваање и да не фати или да не се развие плодот како што треба, односно организмот ако го исфрли.
    По неколку повторувачки случаеви праќаат на дополнителни испитувања, а трагичното е што обично членките ќе си ги потрошат сите ваучери прво.
    Ама гледам дека скоро сите си бараат испитувања после неуспешно едено или пред.

На Melli__ и srekice им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ма не само што ке ги истрошат ваучерите.Целиот процес е многу стресен и тие хормони за женско здравје се многу опасни.Па не е финта само да го родиш нели треба и да си здрав да го чуваш.Јас незнам што им е тешко да ти пишат упат и да ти кажат испитај барем да знаеш на што си пошто сите сме свесни колав е процентот на парови кои неможат да имаат деца.Жално многу ;(

На dunika, L*G, ocicka2014 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    Ужас колку се ладни и нехумани докториве...јас на 1ви јануари цела избезумена знам дека сум бремена а гледам на тоалет крв, му кажувам на тој (не знам дали беше доктор) на шалтерот за итни случаеви, тој како од пушка ти не си бремена,тоа е биохемиска бременост ќе добиеш..... Не знам зошто чекаат да се случи нешто лошо па тогаш да се испитаат причините, и онака се мачиме со месеци, нека дадат по некој упат, да си бидеме бар на чисто дека сме здрави прави...Оваа мојава нешто промрморе нема да ве праќам сега на кариотип бла бла ни да каже што е ни зошто е, јас за ТОРЧ разбрав од форумов какво испитување е:| кога ќе ми дојде се преку глава на маж ми му викам не одам веќе кај неа ќе одам кај друг, не ми кажува ништо конкретно... и искрено би посетила некој специјалист-гинеколог што ќе посвети повеќе внимание, барем за консултација.:?:

15. Melli__

Melli__ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Да, многу се ладни, но тоа е што да правиме.. Мене ми стигна резултатот од пап, уреден е, уште за торчот да видиме. Баш се порадував дека ќе можам сега кога ќе си отиде вештерката да си работам на случајот, а се разболев толку многу што сум на антибиотици и еден куп апчиња, па искрено не знам дали да пробувам месецов;(

16. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Јас правев во септември во систина, платив 5400.

Јас во јануари 2018 имав биохемиска бременост. Во септември 2018 останав повторно бремена, сега сум 19 недела. Нема потреба од чекање, но како и за сите оние кои се обидуваат да забременат, потребно е да си направите пап, брисеви. Биохемиската бременост не е класичен спонтан абортус, многу не ни дознале дека воопшто им се случила. Тоа е природна селекција на организмот кој најчесто поради хромозомски пореметувања сам го исфрла плодот. Опуштено, продолжете со обиди, штом еднаш се случило да забремениш, ќе има и нареден пат. Среќно!

Последна измена од модератор: 10 јануари 2019
    На Cersei му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.413
    Допаѓања:
    18.109
    девојки на 25 декември имав менструација, од тогаш до денес 17 ден , од кај 13 иот ден почна да ме болат по малку јајниците де едната страна де другата ама не толку многу. а сега почна да ме боли десниот јајник малку посилно од претходните денови, од овулацијата ли ме боли?
    а должина на циклусот не си знам точно од киретажата ми се испоремети - де 27. па 29 па 30 и не знам како да рачунам точно.

18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    јас кога овулирам исклучиво ме боли едната страна,поточно едниот јајник. ама секое тело е различно. купи си тестови за овулација од аптека,така ќе си знаеш секој месец кога овулираш точно.

На Cersei и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Обично накај 15ден е овулацијата. Затоа најдобро откако ке ви заврши менструацијата имајте преку ден или преку два односи така и спермата е поквалитетна

На Cersei и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  20. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Спермата беше со крв измешана ама имавме односи секоја вечер мислам дека можеби се изретчила спермата па се појави крвта. После тоа имавме односи на два три дена разлика и си беше таман. Инаку треба да добијам на околу 23.
    Што мислите кога да направам тест? Да го купам селф клеар што покажува пред доцнење резултат? Нестрплива сум веќе скоро 5-6 месеци се обидуваме за бебе.

Последна измена: 11 јануари 2019