Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Поздрав :*
    Станав тетка денес дојде јуначето на тета :party::party::party:
    На на сите за брзо да ни се врати :*
    Јас вчера бев на фоликометрија 11 ден на ле јајник 2 фоликули по 10мм еднометриум 8 па мерам температура 36.7 рано е (facepalm)
    Некни на 9 ден ме болеше десен јајник па му викам на докторот можи да беше овулација ми вика рано е ама јас осеќав дека беше на 24 дена ми доаѓа ништо не направив па ќе чекам сега левите да пораснат :$

На baby 5, koritsaki, Alex*** и 18 други им се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Честитки да е живо и здраво па годинава да си добие братучетче:hug::*

На Melli__, dunika, Lara 27 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Фала мила:*
    На сите Господ да ни дај какво чуство возбуда ;( радосници

На Melli__ и Martka им се допаѓа ова.
  4. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    На Summer16 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  5. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Здраво.
    Поминаа 5 месеци од киретажата со маж ми повторно се обидуваме за бебенце. Но, тој е надвор од Мк и колку ни дозволуваат условите толку. На 28 Декември ми дојде менструација и помина на 1 Јануари. Имам редовна менструација од 28 до 30 дена, е сега ме интересира последен пат сврши во мене на 8ми дали би имало шанси да останам бремена , дали барем малку да се надевам некој со искуство?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.213
    Софи,ако добро израчунав на 8ми Јан ти бил 12 ден од циклус,а би требало да си во плодни денови.Спермата живее и до 5 дена,така да има шанси.
    Стискам палци за 2 цртки поскоро(fingers)

7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Поздрав :*
    Дали има некоја од лентите за овулација останати да му купам сакам да порачам ама многу ќе ги чекам :)

8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Девојки, едно прашање. Циклусот ми трае 28 дена, и нели според тоа овулација би требало да ми е на 14/15 ден. Минатиот месец со помош на ленти за овулација ми испадна позитивно дека овулирам на 15тиот ден од циклус. Е сега можеби е смешно ова што ќе го прашам, ама можно ли е да овулирам штом ќе ми престане менструацијата? (4 дена ми трае менст.) Односно 6,7 ден од циклус? Знам дека не би требало и дека не е логично, ама изминативе 2 месеца тие денови имам болки како за овулација, едниот јајник ме корне, и имам исцедок... закажав неделава гинек. преглед па ќе видам. Ме интересираше дали можеби на некој му се случило вака?

Последна измена: 13 јануари 2019
  9. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    I mene mi se slucuva istoto odma posle zavrsuvanje na cikuluc 5-6 den ima mnogu jaki bolki vo jajnicite posebno vo desniot, a ovoj mesec bev na ginekolog 8 den po zavrsuvanje i togas doktorot mi rece deka sum imala suspekten “star” korpus luteum, za potoa pak da otidam po edna nedela na 20 den od cikluc mi rece deka imam jajce kletka koja uste ne e puknata. Navodno deka kaj mene ocigledno ke nastane pokasno ovulacija i da ti kazam jas sum vo totalna konfuzija. Ne mi e jasno imam bolki vo jajnicite prvite denovi po ciklus, a od druga stra imam zadocneta ovulacija :|

10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Втората фаза од циклусот, лутеалната, почнува по овулацијата и вообичаено трае 12-16 дена и е прилично константна за секоја жена. Значи, ако знаеш дека си имала овулација 15-ти ден, а си добила 28-ми, лутеалната фаза ти е 12 дена и толку ќе биде секој месец, може ден повеќе или помалку. Инаку, може да имаш овулација порано, но и циклусот ќе ти биде пократок. Јас најрано сум имала овулација на 8-ми ден и добив 21-ви. Плодната слуз може да се јави и неколку дена пред овулацијата, не може да се водиш само по неа. Ако не следиш овулација на гинеколог, тогаш, најсигурно дома да пратиш овулација ти е со ленти и паралелно мерење базална температура.

На dunika, 0ли и Andonia им се допаѓа ова.
  11. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Касно пишувам ама морав . Пред 3 години истиот период и јас имав биохемиска бременост.Исти чуства,иста тага.Поготово ако по подолго време се случила бременост. Мој совет,немој да бидеш тажна.Среќа во цела несреќа е што нема спонтан за да треба да се чисти.И сите тие психички моменти.Ќе си останеш пак бремена. Камо некој да имаше мене да ми пише и каже дека се ќе биде ок.Мојата голгота почна после тоа кога малку повеќе паднав психички.Немој и ти истото да го направиш.Факајте се за работа месец-два ќе биде . (fingers)
    Мојата приказна имаше среќен крај ,имам синче веќе 2 години.А еве веќе сме во обид за втора бременост .
    Само трпение и верба.Оваа година ќе шеташ меше ;) Па може и заедно.(fingers)
    Среќна нова и на тебе со закаснување :l:

На Lara 27, srekice и dunika им се допаѓа ова.
  12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Мене вака ми е кажано од матичната . Ако добивам на 30 дена се брои 12 дена од денот на добивање од 12 ден до 18 се плодни денови. Пример 12 Јануари сум добила значи од 24-30 се плодни. Ако добро објаснив . Пробај вака види дали е точно кај тебе . Кај мене не знам дали е ок така пошто имам полицистични јајници.

На Lara 27 и Andonia им се допаѓа ова.
  13. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Да, тоа се смета така, ако циклусот е 100% регуларен и ако лутеалната фаза е со нормална должина. Ако е пократка, тогаш плодните денови ќе се до покасно во циклусот. Еве, мојот циклус е со регуларност 100%, овулацијата е меѓу 13 и 15 ден, но, ми се случило да имам овулација и на 8-ми ден и на на 18-ти ден, плус 12 дена, првиот циклус беше долг 20 дена, вториот 30, значи со овој начин на сметање и во двата циклуси ќе ја промашев овулацијата. Вака може да пресметаш за претходниот циклус кога отприлика биле плодните денови. За полицистични јајници, не знам, мислам дека циклусот не е редовен и плодните денови не може да ги утврдуваш на овој начин. Мислам дека е најдобро е паралелно со тест и кога ќе биде позитивен, да се потврди овулацијата со три дена повисока базална температура.

На Lara 27 и srekice им се допаѓа ова.
  14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Да да мора да е точен циклусот секој месец за вакво сметање. Кај мене нема шанси да го погодиш така .
    Според мене најсигурно е кога се мерат фоликули. Поготово во случај како мојот со полицистични јајници . Така останав првиот пат бремена. Нареден месец тоа ми е во план пак да го направам .

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.335
    Допаѓања:
    18.507
    Многу ти благодарам за позитивното мислење:l:
    Кога ми се случи дента бев скршена на милиони парчиња и мислев дека нема да можам повторно да се составам. Се кривев себеси, ја барав грешката враќајќи се со мислите наназад и си викав којзнае како ли се чуствува маж ми, можеби си мисли оваа не е способна едно ембрионче да задржи во неа:x
    Сепак тој ми беше најголема поддршка и сеуште ми е, а откако повеќе се информирав преку форуми и искуства на девојки дека е многу честа појава и дека после тоа набрзо се останува бремена, сфатив дека не е крај на светот, можеби телото имало добра причина зошто го исфрлило. Сега веќе и скоро заборавив дека се случило, го фрлив во старата година:lol: Со позитивни мисли одиме напред, годинава е наша, да си галиме мешиња сите форумски мами заедно:hug:

На ArmaniCode, Summer16 и Lara 27 им се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.413
    Допаѓања:
    18.109
    Свети Василиј Велики нека му е вечна славата и за многу години да го славиме!
    Нека ни помогне на сите нас жените што сакаме да родиме бебенце ,
    да не благослови сите со здрави бебиња!

На Summer16, Lara 27, Andonia и 9 други им се допаѓа ова.
  17. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Еве ке се надоврзам на @Saba08 и јас имам циклус точен швајцарски саат на 30 дена ма во минута точен.Според медицина и доктори 16ти ден овулација,според пецкање во јајник и плодова слуз се паѓаше нон стоп 13ти ден а јас останав бремена на 9ти ден со рана овулација која да напоменам докторот ме правеше будала дека не сум ја ни имала тој месец.
    Единствено што сменивме со сопругот беше водење љубов наутро и преку ден .Ви држам среќа на сите (fingers)

На Lara 27, Saba08, LunaGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    Значи можно е. И мојот е точен како швајцарски саат и според логика треба да ми е на 15ти ден овулација, ама еве телово ми кажува веќе два месеца дека ми е порано. Ќе видам на гинеколог за сигурно , се надевам по стручен ќе биде од тој што ти кажал тебе така :)

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Мојот е стручен и тоа многу немам збор за тоа но ете се дешава нешто и они да не видат .Со среќа(fingers)

На Lara 27 и LunaGrey им се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.749
    Мене ми е на 10 ден од циклусот ама ми трае пократко на 25 дена добивам.