Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    За многу години лавици :*
    На овој ден пред 3 год дознав дека сум бремена
    Го молам Господ сите што побрзо да не благослови :*

Прикачени фајлови:

На tincemajmunce, stevemila, ArmaniCode и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.408
    Допаѓања:
    18.090
    Да ве известам дека резултатите од трансфузиолошки се супер . се е во нормала.

На tincemajmunce, stevemila, Cersei и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    За многу години. Бог се јави!

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.408
    Допаѓања:
    18.090
    Исто и уреаплазмата е негативна! Пресреќна сум... :*^_^:angel:

На stevemila, Happyinlove, koritsaki и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Случајно налетав на темава, пребарувајќи нешто за породување, за кое се подготвувам благодарејќи на др. Лидија Черепналковска од Промедика.
    Пробувавме околу 7 месеци безуспешно и по препорака на колешки отидов кај неа.
    Мислам дека пристапот, енергијата и сите совети и прегледи како по книга, заедно со витамините кои сметаше дека ми се потребни придонесоа уште првиот месец по прегледот да останам бремена.
    Многу сум и благодарна, топло ја препорачувам на оние кои сакаат да останат бремени, и ја пуштам целата среќа на светот и молитви за оние кои се трудат одреден период.

На Kris80, Natali26, Cersei и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    18.505
    Кои прегледи ги правеше и какви витамини пиеше?
    Која е цената за преглед и каде се наоѓа ординацијата?

7. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Ординацијата се наоѓа во Промедика, на одделот за гинекологија. Тоа е карши Рамстор, во зградата на Орифлејм.
    Прво разговаравме, по се што и објаснивме сама заклучи кои хормони треба да ги проверам. Еден од тие што ги проверив излезе вистина покачен. Пиев бромергон, и тоа ми кажа кој ден по колку да пијам, ми кажа точно кои денови да одам за да ми каже дали е тоа прав момент за зачнување. Од кога останав бремена исто ми препиша витамини како фемибион, вагиналети утрогестан и добрестон.
    Морам да повторам дека во цел процес нејзината позитивна енергија и достапност ( на приватен тел. ) беше priceless :)
    Прегледите чинеа 1500 или 1800 ден. , не памтам точно.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Laky cuca

Laky cuca Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Devojki znae li nekoja kade da ja najdam ampulata pregnil vo sk. Ili kade ja ima?

9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Побарај ја во Еурофарм сигурно ја има.

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Велат низ форумов дека во овој период никаде ја нема.
    Има замена за неа, Овитрел, но е доста поскапа.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.019
    Жени , примате феминки овде по втор пат ? :D

Решивме да се обидуваме за второ дете (мм оддамна сака , а сега почна и ќерка ми да навалува , па викам може и време е веќе..) ,па се надевам на успех.

За ќерка ми фати од прва , сега баш ќе видиме. Поминаа 15 дена од кога добив , сега сум во фаза на овулација па од саботата почнавме да се обидуваме. Сега треба да почекам да ми касни , така? Секој 7-8 ми во месецот добивам , па ќе видиме баш февруари негде 10-ти ако не ми дојде ќе направам тест.

Немате појма колку сум возбудена , не толку од тоа дали од прва ќе фати (не се замарам :rofl: ) туку како ќе се снајдам пак со уште едно дете :tmi:
    Со среќа нека ни е на сите :)

На senza.parole, Kris80, tincemajmunce и 13 други им се допаѓа ова.
  12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    So sreka i posakuvam vo brzo vreme da procitam deka cekas bebce:hug:

Nigde ja nema. Ke ja povlekuvaat. Trebase minatiot mesec da ja primam Dr mi kaza vo Sk da ne baram deka pacienti kazuvalr vo Veles ja imalo. Bevne i u Veles ja nemase. Mi kazaa vo aptekata na Remedika ja ima. Se javiv ja davaat na nivni pacienti so izvestaj od Dr. Zamena za Oregnil e Ovitrele. Bas sega mi sr javi bratucedka koja e vo procedura za ivf. Celo Sk go prebarale nemalo,pa zemale od kaj Dr Ovitrele 2 iljadi i nesto bila. Jas prasuvav vo Bugarija tamu e 30 evra. A negde procitav deka vo Solun Pregnil bila 4evra

Последна измена од модератор: 23 јануари 2019
    На Martka и koritsaki им се допаѓа ова.
  13. Momina solza

Momina solza Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Здраво,
    Ве молам за искуство, помош, доктор, шо било. Се чувсрвувам очајно. Во брак сме 2,9 години и досега имав 3 спонтани. Последната бременост примав и фраксипарин, бидејќи имам муатции на тромбофилни гени. Кариотип испитано во ред. Плодот од последната бременост испратен во ману, резултатот е триплоидија.
    Во Битола живеам, па нормално бевме кај др.Таше, кој не ни даде никаква препорака за ништо што би можело да ни биде од утеха и корист. Само ни кажа обидувајте се, или барајте pgd ivf кај прават надвор од Македонија.
    Очајна сум ве молам за некаков утешен совет или ако некоја имала ваков случај нека сподели.

14. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.748
    Дали имаш правено ХСГ види дали имаш некој преграда на матката што не го задржуваш плодот,јас веќе сите испитувања ги направив сега ХСГ ќе правам и ако не се препорачува после еден спонтан јас сакав и инстирав да направам не можам да оставам ништо случајно,види направи незнам дали и на имонологија си била да испиташ повеќе гени.

15. Momina solza

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Имам хистероскопија направено, немам преграда, гени основен панел, хетерозиготен тип на тромбофилни, незнам кај кој доктор да се обратам за да ме насочи понатака како. Во плодносст со 2-3 доктори се консултиравме единствена опција ми ја дадоја како обидувајте се друго нема што. На поставените прашања од наша страна др. ни одговараше нема што да мислаам незнам. И јас ги направив сите испитувања после вториот,после првиот сите доктори ме убедуваа дека нема потреба. Но сега незнам што понатаму.

16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А во која недела се случуваат спонтаните? Дали е тоа рана бременост или поодмината?
    Ако е рана тогаш може да е и до NK келиите,таканаречени клетки убијци кои плодот го препознаваат како опасност по мајка и го убиваат.Ова испитување кај нас не се прави,мислам во бугарија дека прочитав го праваат.Некои наши гинеколози ја даваат интралипидната инфузија кога се сомневаат во овие клетки е дали завршува работа незнам.
    Ова е само една моја претпоставка од што имам слушано и читано по наши и странски форуми.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Momina solza

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Da, primav i intralipidna i fraksiparin vo poslednata bremeenosst i folnaa metilirana i pak se sluci. Prcite dva mi bea vo 7nedela, poslednata vo 8,2 nedela prestana da se razviva plodot i nemase srceva akcija.

18. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Мила со резултатите да појдеш на имунилогија кај Др.Петличковски да видиш што ќе ти каже,па потоа закажи си преглед кај Др.Ивановски од систина или Др.Трајковски од њу борн сепак се специјалисти и имаат доста искуство.Исто така види и испитај тироид кај специјалист ендокринолог.Секое добро

19. Momina solza

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Фала ви многу на споделените мислења, извинете ако звучам премногу нервозно или арогантно. Пишувам во преголема тага, нервоза и очај. Мартка да ми останува уште кај имунолог да одам. Сосема е поинаку кога некој ќе ти каже дека има начин, како и што да правиш, ќе се надеваш, вака никаква надежд од докторите не добив, дури ни со обична ин витро процедура ми кажаа дека не би помогнала.
    Единствена и најголема надежд ми е Божјата војла.

На dunika, Martka и Stressed Out им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ту бре душо.Значи душа да ти пукне,незнам дали е потешко да не можеш да забремениш или пак ова твоево,ама твоево е дефинитивно потешко.
    Па до толку да не ја знаат причината докториве:^)
    Ни знаат во ваква ситуација што е проблемот а и кога нема бременост незнаат да дадат објаснување .
    И не звучиш арогантно,сосема е разбирлива твојата огорченост кога ти се дешава нешто а никој незнае да ти каже зашто.(facepalm)

На fana, Stressed Out и Martka им се допаѓа ова.