Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Мила емоциите се многу силни,желбата е многу јака повеќето од овде сме поминале многу,но исправаме глава и одиме уште посилно со помош на споделените искуства и меѓусебната помош.Иначе ќе ја прозвам @NNA има успешно ивф во странство,ако може да ти помогне.Ти посакувам од:l:да успееш.

На Momina solza му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Momina solza

Momina solza Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    srekice незнам која е твојата сторија, но ова да дефинитвно е многу тешко. Нашата радост трае 7-8 недели. После се се урива, немам волја за живот. Незнам како понатаму.

3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    @Momina solza не очајувај,јас 2 години чекам да ги видам двете цртки,во меѓувреме изгубив родител,па на другиот родител месецов му беше воспоставена погрешна дијагноза на сарком,6 дена бев во агонија дури не стигнаа патохистолошките анализи и се испостави дека е грешка,ама еве уште не можам да се ослободам од болкава шо ми ги стегат градиве и стравот а допрва ме чекат уште поголема борба,Господ е голем и имат план за сите нас,ќе си ја дочекаме сите таа радост :l:

На Grasiela**, dunika и Momina solza им се допаѓа ова.
  4. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Здраво. Нова сум на форумов, односно ве читам подолго време но се решив да пишам после коментарот на @Momina solza бидејќи сум во слична позиција. Со една биохемиска бременост и missed во 8ма недела сум. Плодот беше испратен во Ману и резултатот е трисомија. Од докторите ми беше кажано дека се работи за случајна грешка при зачнуваееќње која ретко се повторува. Ги направив сите испитувања на своја рака и се е во ред, а од докторите советот е пробувајте. Читав и по странски форуми и конкретно решение нема, освен среќа во процесот или pgd ivf што не ветува сигурен успех и мислам дека прочитав дека прават во ре-медика. Ни јас не сум добила поконкретен совет од "пробувајте". Како ли да се проба со овие стресови.
    Во твојот случај може се погодило два пати да е поради тромбофилија па ете третиот пат поради лоша спојка.
    Се извинувам за долгиот пост. Се надевам за брзо време ќе си дочекаме радост.

5. Momina solza

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    Камо да е така зуза, многу ми е трагично, си мислев дека единствен случај сум што докторите нема што да препорачаат. Не дека сега се тешам камо никој да не го преживува ова, никој никогаш.
    Дај Боже и покрај сите маки да се оствариме сите во најпосакуваната за нас улога во животот мајка.

6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Мила дали имаш одено кај Владимир Попвски во плодност

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    @Momina solza и јас сум како тебе. 2 спонтани за 2 години, едниот 12+3 другиот 10нед. Премногу е тешко, за сите околу мене да родиш дете како да е најлесна работа. Е мене после привиот пат ми рекоа така требало основно испитав, после вториов нема туку така да се решам да "пробуваме" спонтаниот го имав пред месец и пол, еднаш имав циклус уште еден да помине и ке почнам со испитувања, се плашам што ке испадне ;( само верба и ке бидеме и ние со бебиња!

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Momina solza

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    36
    @Lara 27 po cista slucajnost bev vo newborn ama kaj Gurzanova, makar so i dvajcata bea na histeroskopijata, mnogu stur izvestaj mi dadoja. Na listot pisuva deka se e uredno, usno doktorkata mi kaza imalo pregrada pomala od nokt, sto ne smetala. Nekako se razocarav od niv.
    @Grasiela**
    Da si naprajs ispitvenja ako neznajs kade kariotip i mutacija na trombofilni napraj si vo genicalab, skopje. Ova go pisam bidejki togas se javuvav na sekoj broj sto ke go najdev od laboratorija, skoro site mi kazaa ispituvame odredeni geni, no kariotip ne.
    A vamu mozese i edno i drugo plus cenata bese popristapna.
    Inaku da pretesko e, za nekoj doktorite se eksperti mozat se da resat, za vaka slucaite kako nas, se kako od klupa vcera da izlegle i nisto da ne razbiraat.
    Iskreno se nadevam deka ke stigneme site do ona sto go posakuvame, zivi, zdravi i pravi decinja.

На dunika и Lara 27 им се допаѓа ова.
  9. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Дали некоја од вас пиела Фолиод пред бременост? Сакав да ги сменам ПреМама па докторката ми рече вакви да земам. Ги купив ама прочитав дека во нив има само фолна и јод, доволно ли е тоа?

10. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Женичкииимам пишано дека последната менструација ми беше на 28 Декември, траеше до 1 ви. Последен однос на 8ми. Дали ако правам тест на 25 има шанси да ми покаже ако има рана бременост или да си почекам ако ми доцни.
    И малку сум збркана нрмојте да ми се смеете, плодни денови се бројат од кога ни започнала менструацијата или од кога ке заврши!? Благодарам

11. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Откако е почната

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Откако е почната, ако ти доаѓа на 28 дена некаде 14ти ден ти е овулација. Зависи дали ти е редовна менструацијата или некогаш ти е пократок/подолг циклус, овулацијата може да настане порано или подоцна. Ако грешам нека ме поправи некој

13. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    94.213
    Зошто да ги смениш ПреМама?
    Повеќе витамини и минерали содржат него само фолна и јод.
    Не е обавезно ништо да пиеш,ама убаво е,само корист имаш.
    Инаку Фемибион се најдобри.

14. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Ми се гади од омега3. 5-6 месеци ги пијам одвратно ми се веќе :puke:

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.550
    Допаѓања:
    114.293
    Јас за зачнување пиев само фолна од 5mg.

16. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Тие на ПреМама, стварно се гадни, и јас не можев да ги поднесам, па ги пиев непосредно пред спиење, за да не ги осеќам.

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ако ти била овулацијата околу 8-ми, нема потреба да чекаш, направи.

18. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    И јас ги пијам пред спиење ама пак ми е лошо од омегата и ми се дува стомакот ма да незнам дали од нив бидејќи не сум пиела 10 години никакви витамини од септември наваму 6-7 кила се поправив :sweat:

На Недопирлива5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Смени ги тогаш, земи си од друг производител, америчките се доста квалитетни, општо сите суплементи. Можеш да си земеш некој од нив.
    Јас пијам и Профертил, по препорака на д-р, исто и они содржат Омега, ама не се гадни ко ПреМама.

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Недопирлива5

Недопирлива5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2017
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    3.774
    И на мене ми се гадни. И тоа, како. :)

На princess5 и Queen8 им се допаѓа ова.