Не пука одма не се плаши,ги примаат сите пред ин витро и инсеминација ако пукаа одма онда што ке правеа. Имате време велат дури после 36 саати,но како и да е спермата во добри услови опстснува и неколку дена ,а јајце клетка живее 12 саати.Така да опушти се и гушкајте се со либето
Не се знае кога ќе пукне точно, затоа имајте си што повеќе односи. Мене еднаш само ми се случило пред 24 часа да ми пукне.
Ќе ве прашам овде,темата за спермограм ми е слабо активна,направивме нов и со исти абнормалности ко сите претходни,спермо и урино чисти,според докториве ок било ама јас стварно не мислам така и многу голема нервоза ми стварат,шо мислите вие?
Ок си е спермограмот. Спермокултура имате направено? Гледам леукоцити има, да не има бактерија во спермата?
@0ли да,се беше во ред,јас никако не можам да сфатам,нон стоп е присутна аглутанација и вискозноста е висока,а то нели го отежнуват движењето на сперматозоидите...
Дечки , папот и микробиолошките се поврзани? Ако папот е чист веројатно и микро нема да е со страшен резултат или? Сеа ми се јави гинеко ми вика одлична си, а јас се филмам сега дека наредна недела на микро ќе се покаже дека ги имам сите инфекции
Ми рече првен со кломифен да пронаме оти летразол биле многу јаки докторке Се знаеш најака си така ми рече Чувај ги ќе видиме оти многу добро реагираш на кломифен па ќе видиме Јас му викам нека биди па така ќе ги поклонам
Абе знам дека се различни, цел живот правам ама секогаш ми се уредни и двата и сега прашањето ми беше дали може папот да е добар а другиве лоши. Сигурно може, не знам зошто прашувам, си се тешам на глас
Ајде боље папот да е супер а другово не е страшно се лечи полесно. Како и да е да не си раат ,женско пусто
Па да, малку тие не се како што треба. Мислам дека ако има аглутинација, како да имам читано дека можеби треба да се проверат антиспермални антитела. Имунолошки испитувања треба да направи мажот.
Девојки Во процес на ифв сум... Се боцкам со супрефакт и бемфола... и ги следиме фоликулите (си растат се ок о ендометриум) но денес др. забележа полипче најверојатно мало и ме советуваше да одложам трансфер но не прашав ништо подетално а во понеделник пак ке одам... но што со него? Како иде процедурата најверојатно ако ќе треба валјда да се отстрани за да можам да продолжам со пункција па трансфер... некоја искуство??
Мислам дека ќе ти направат пункција, а трансфер ќе одложите. Ќе замрзнете и понатаму ќе имаш трансфер. Јас би отишла на 2-3 мислења. Кога еднаш матичниот се посомнева на полип, ми рече да добијам и по прекинувањето на крвавењето да одам на ехо да види пак, но немаше ништо. Но ако треба нешто да се вади, ќе треба хистероскопија да правиш, па кога ќе е се' ок, тогаш и трансфер.
Др. Во понеделникот се поспмнева да не е циста или полипче но денес рече дрка го има не ми спомна ништо што со него а не ни прашав зж се изненадив дека сепак се појави а немаше нишш претходно ни на хсг ни ништо ... само ми рече дека нормално е да се појави ради стимулациите... е сега дали ќе пукне или ќе треба нешто да правам за отстранување дури во понеделник ќе знам....малку ме загрижува
Колку треба да биде дебелина на ендометријумот на 12 ден од циклус? Јас денес бев на ехо, докторката ми рече 5 mm, ми бил и сум немала водечки фоликул овој месец . Нормално ли е тоа?
Моја претпоставка е дека ќе имаш доцна овулација. Пак да одиш за неколку дена, следи ги почесто фоликулите овој циклус. Инаку, може еднаш-двапати годишно да се има ановулаторни циклуси.
Здраво на сите, Тука сум веќе некое време, ама не пишувам активно. До сега 2 ипол години и ниту еден позитивен тест. Хсг направено, резултатите супер, спермограм супер, хормони малку шашаво ама во граници на нормала... Да прашам, можам ли да барам упат за имунолошки испитувања или нема да ми дадат без некоја посебна причина?