Не, тоа е планот од следниот месец. Ама ми се сврте во глава дека може има нешто друго заради што не фаќа.
Одете на инсеминации, штом е се' во ред со другите работи, можеби малку помош треба. А кои хормони не ти се во ред?
А овулации си следела? Си одела на фоликулометрии? Ендометриумот каков е? Дали имаш редовни циклуси и овулации?
Редовни циклуси без прескокнување. На 30-31 ден од прилика. Според симптоми и апликации имам овулација на околу 15-16 ден. На гинеколог не сум следела. Немам проблеми со тежина, ниту некој покрупен здравствен проблем. Умерено активна, со пешачење колку можам и два пати неделно вежбање. Со релативно ок исхрана (празнициве не ги броиме) +/- некоја пица или бургер.
Може да одиш на следење фоликули и инсеминација. Тоа е следно Ќе се види ендометриумот каков е пред овулација, како растат фоликулите и сл. Можеби треба некоја блага стимулација. Ако предложи доктор може и со блага стимулација да пробате, но ако веќе земаш стимулации, подобро е да се оди и на инсеминација.
И јас имам циклус на 30-31 ден и цело време си мислев 15 ден дека е овулација , бев на мерење фоликули испадна 19ти
Феминки, може ли да слушнам повеќе искуства колку долго сте паузирале од правење бебе по хистероскопија и лапароскопија? Дури и докторите имаат различни ставови, некои советуваат 3-6 месеци пауза, некои веќе следниот циклус да се обидуваме. Ви благодарам!
Мене наредниот месец ми рече може обидување,дури викаат најголема веројатност е во првите три месеци да забремениш.Одма после интервинција јас имав страв да не ми се отвори папакот па не ни помислив на секс.
Ваљда зависи што е работено. Правев дијагностичка лапаро и оперативна хистеро (септум) и ми рекоа два циклуса да пијам Цикло Прогинова, да се обнови матката и после да продолжиме со обиди. Како ќе ти рече докторот, така
Хм не ми препорачаа никаква терапија по болница, дури ми е чудно... сигурно не ми ни треба, не знам. Ама читам дека скоро сите пиеле терапија некоја дома.
Се изначитав се и повеке се збунив, ме интересира што е тоа што пиете па чекате недајбоже да добиете , и каква температура за што мерите, не сум стигната до тие испитувања.
Јас примав терапија еден месец, добив циклус и почнавме со обиди. Останав бремена вториот месец. Но сепак со дозвола од докторот, тој најдобро знае што сработил. Ти посакувам среќа и две цртки за брзо