Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    108.652

Јас почнав да пијам фолна баш од пред недела дена (од кога почнавме и да се обидуваме за бебе ) а базална температура немам мерено , едноставно знам мене кои ми се симптомите кога имам овулација (fingers) едноставно ти препорачувам да се занимаваш со мерења т , не се преоптеретувај , колку можеш биди по опуштена што е твое ќе си дојде :)

На Lara 27 и Queen8 им се допаѓа ова.
  2. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.715
    Препорачливо е давсе пие и некој пренатален препарат. (Премама, Фемибион, Прегназон, Прегнакеар и др.)

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    За 10 дена треба да добијам, а од денес почнаа мн да ме болат градите и имам грчеви цел ден, ама не се болни, повеќе како струење некое...или пмс подраниле месецов или забегав и си замислувам :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    И јас да се пријавам тука. Се обидувам неколку години но не успева, на пап тест ми излезе бактериска вагиноза.Дали ова е причината што не останувам и како да ја отстранам оваа миризба

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    10дена е мн рано за какви и да се симптоми , мислите си го прават своето , опушти се се ќе си дојде само :)

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Само лекови од твојот гинеколог препишани, бидејќи и да успееш со воспалението можни се компликации понатаму, прво среди се па после оди напред до целта. Ти посакувам успех.

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    знам дека е рано за симптоми, сигурно ќе добијам. ама ваква болка не сум имала досега, синоќа не можев ни да спијам од градите, не можам ни да се допрам, огромни ми се и ми тежат како камења. нешто побудалеле циклусов

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111

9. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    Ништо не ми помага од матичниот искористив пет шест видови на вагинални и пак си го осеќам миризот.

10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    не се доволни вагиналетите. кажи и да ти препише соодветна терапија-АНТИБИОТИК.

Последна измена: 29 јануари 2019
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    Исто бев и јас минатиов месец , мислев ќе експлодирам :whew: и на крај ми дојде и порано дури(facepalm)

12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Тогаш пробај со по здрав животен стил, има доста вагиналети со пробиотици, прополис и сл. Можеби треба да се подигне имунитетот, штом со антибиотици си завршила. Некогаш и тоа е многу важно.

13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Ајде предлог за добар гинеколог во Скопје, и исто така пишете какви тестови најпрво се прават пред да се забремени, сакам за скоро да пробаме со мажето да иамме бебенце, па да си направам претходно се што треба....:)

14. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    за гинеколог разлистај во темата гинеколози,таму имаш препораки. немаш потреба од тестови пред да почнеш со обиди, само пап брис и микрибиолошки брисеви треба да направиш да видиш да не имаш некоја бактерија, ама тие секако се прават секоја година не само пред бременост. Среќно

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bellaSk

bellaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Здраво и од мене, ме нема 3год во темава. тогаш од прв месец заминав во труднички, но сега е потешко овој месец е веќе 6месец со обиди. Пап и микробиолошки чисти за некој ден почнуваме пак со обиди. Дали да правам и др.дополнителни испитувања, др вика рано е, а јас со прашалници да не има нешто

16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    6 месеци не е воопшто долг период...

17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    3 дена ми доцни и баш се надевав дека сум бремена, бидејќи секогаш ми доаѓа на време. И сабајлево ете ја неколку капки и сега стомак ме боли додека убаво да пробие, а баш се понадевав. Но, што е тука е се надеваме на следниот месец.

18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    Следниов месец опуштено и без мисли , се ќе се случе кога најмалку очекуваш , верувај во себе :)

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Јас пак во прашалници..на 1ви имав биохемиска, месецов неколку пати имавме односи и не се пазевме,нит гледав кој ден ми е , нит ми беше важно дали ќе се фати или не. Некој вика после таква работа треба пауза,друг вика не чекај|( вчера осетив малку болки во јајници, па дури и малку редок исцедок без боја ,ама болките не ми наликуваа на менструални. Инаку претходно добивав на 30, 31 ден. А денес сме 30ти.... :wasntme: loading...^_^

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Ајде почекај уште некој ден и ако не добиеш направи тест и што побрзо да не дружиш во труднички:inlove:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.