Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.720
    Допаѓања:
    107.017

Јас почнав да пијам фолна баш од пред недела дена (од кога почнавме и да се обидуваме за бебе ) а базална температура немам мерено , едноставно знам мене кои ми се симптомите кога имам овулација (fingers) едноставно ти препорачувам да се занимаваш со мерења т , не се преоптеретувај , колку можеш биди по опуштена што е твое ќе си дојде :)

На Lara 27 и Queen8 им се допаѓа ова.
  2. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Препорачливо е давсе пие и некој пренатален препарат. (Премама, Фемибион, Прегназон, Прегнакеар и др.)

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    За 10 дена треба да добијам, а од денес почнаа мн да ме болат градите и имам грчеви цел ден, ама не се болни, повеќе како струење некое...или пмс подраниле месецов или забегав и си замислувам :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    И јас да се пријавам тука. Се обидувам неколку години но не успева, на пап тест ми излезе бактериска вагиноза.Дали ова е причината што не останувам и како да ја отстранам оваа миризба

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    10дена е мн рано за какви и да се симптоми , мислите си го прават своето , опушти се се ќе си дојде само :)

6. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.486
    Допаѓања:
    9.423
    Само лекови од твојот гинеколог препишани, бидејќи и да успееш со воспалението можни се компликации понатаму, прво среди се па после оди напред до целта. Ти посакувам успех.

7. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    знам дека е рано за симптоми, сигурно ќе добијам. ама ваква болка не сум имала досега, синоќа не можев ни да спијам од градите, не можам ни да се допрам, огромни ми се и ми тежат како камења. нешто побудалеле циклусов

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111

9. Emaema

Emaema Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    111
    Ништо не ми помага од матичниот искористив пет шест видови на вагинални и пак си го осеќам миризот.

10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    не се доволни вагиналетите. кажи и да ти препише соодветна терапија-АНТИБИОТИК.

Последна измена: 29 јануари 2019
  11. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    Исто бев и јас минатиов месец , мислев ќе експлодирам :whew: и на крај ми дојде и порано дури(facepalm)

12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.486
    Допаѓања:
    9.423
    Тогаш пробај со по здрав животен стил, има доста вагиналети со пробиотици, прополис и сл. Можеби треба да се подигне имунитетот, штом со антибиотици си завршила. Некогаш и тоа е многу важно.

13. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    2.383
    Ајде предлог за добар гинеколог во Скопје, и исто така пишете какви тестови најпрво се прават пред да се забремени, сакам за скоро да пробаме со мажето да иамме бебенце, па да си направам претходно се што треба....:)

14. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    за гинеколог разлистај во темата гинеколози,таму имаш препораки. немаш потреба од тестови пред да почнеш со обиди, само пап брис и микрибиолошки брисеви треба да направиш да видиш да не имаш некоја бактерија, ама тие секако се прават секоја година не само пред бременост. Среќно

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bellaSk

bellaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Здраво и од мене, ме нема 3год во темава. тогаш од прв месец заминав во труднички, но сега е потешко овој месец е веќе 6месец со обиди. Пап и микробиолошки чисти за некој ден почнуваме пак со обиди. Дали да правам и др.дополнителни испитувања, др вика рано е, а јас со прашалници да не има нешто

16. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    6 месеци не е воопшто долг период...

17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    3 дена ми доцни и баш се надевав дека сум бремена, бидејќи секогаш ми доаѓа на време. И сабајлево ете ја неколку капки и сега стомак ме боли додека убаво да пробие, а баш се понадевав. Но, што е тука е се надеваме на следниот месец.

18. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    5.657
    Следниов месец опуштено и без мисли , се ќе се случе кога најмалку очекуваш , верувај во себе :)

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    18.505
    Јас пак во прашалници..на 1ви имав биохемиска, месецов неколку пати имавме односи и не се пазевме,нит гледав кој ден ми е , нит ми беше важно дали ќе се фати или не. Некој вика после таква работа треба пауза,друг вика не чекај|( вчера осетив малку болки во јајници, па дури и малку редок исцедок без боја ,ама болките не ми наликуваа на менструални. Инаку претходно добивав на 30, 31 ден. А денес сме 30ти.... :wasntme: loading...^_^

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Ајде почекај уште некој ден и ако не добиеш направи тест и што побрзо да не дружиш во труднички:inlove:

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.