Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    Убаво е да се запазиш да , ама ако се чуств ок и се е во ред не е опасно . Викендов прави тест (fingers)

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    А да си смениш ти гинекологот не е возможно ваков мал проблем да незнае да реши.
    Антибиотик според биограм,пробиотик и вагиналети треба да ти даде и додека трае лекувањето се до негативен брис односи само со заштита и партнерот исто така мора да се лекува.
    Од не лекување може да се добие воспаление на мала карлица,јајници и дури запушување на јајоводи.Најдобронамерно те советувам правец друг доктор.:*

На Andonia и 0ли им се допаѓа ова.
  3. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Прва инсеминација правев на 28.. Кои се шансите женски ? Колку беше процентот 20 % ? Тест преку крв ми рекоа по 16 дена.... Држете ми среќа :)

На 1RedLipss, dunika, 0ли и 4 други им се допаѓа ова.
  4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.785
    Повеќето девојки не ни знаат кога имаат биохемиска што значи нема потрева од пазење... кога најмалку се надеваш ќе фати...

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Девојки не ме сфаќајте погрешно, сите вие кои сте кажале КОГА НЕ ОЧЕКУВАШ ЌЕ БИДЕ или КОГА НЕ СЕ НАДЕВАШ ТОГАШ ЌЕ ЗАТРУДНИШ.
    Знам дека тоа воопшто не е злонамерно кажано,ама лично мене ме иритира таа реченица.
    Одбивам да верувам дека моето надевање е фактор за тоа дали јас ќе останам бремена или не.
    Не верувам дека моето надевање предизвикува некаков стрес на моето тело кое спречува зачнување. Баш мислам дека надежта е позитивна и нормална работа.

На BrideToBe, bela.m, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Да, се согласувам. И мене тој момент малце ме иритира искрено. И некако сите во моја околина истото ми го зборат а незнам зашто. Самите тие насоки на размислување од друга страна ме плашат да размислувам позитивно и да ми биде убаво. Што треба да мислам дека никогаш нема да забременам? Не разбирам!! Јас сваќам дека е се тоа добронамерно ама ....Неможе на сите истото да им се случува демек незнаеле они, не очекувале. Како може да не очекуваш и не се надеваш ако работиш на ''тој момент'' и тоа ти е зацртаната цел така? Исто се нервирам со изразот ''треба да се опуштиш'' Што значи тоа во ова стресно време ???

На tina2018, dunika, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680

Нормално точно од надевање неможи да трепниш и да останиш бремена или обратно , едбоставно поентата е на тие фрази да си се опуштиме ,психички затоа што колку и да мислиме спротивно стресот и психата и те како влијаат на хормоните , се даваат тие фрази , оти чести примери имало кога едноставно биле фокусирани со др раб тој период месец два на пр и биднало ,оти реално сите сме напнати и мислиме само броиме денови , температури , па рачунај овулации и некој си наоѓа утеха и во тие мисли , исто и мене ме иритираат сега почнаа и со другите фрази , Ајде време е за второ , Ааа за брзо бремена ќе си пак , ама тоа е стандарт менталитет наш и секојдневни муабети , и затоа ќе се смеиме и свиркаме , од едно уво влегло , др излегло .. Не е да мислиме дека нема да останиме бремени , едноставно не сите раб во животот ни идат планирани

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    мене лично не ми е стресно да бројам денови и да мерам температура и др работи поврзани со планирање бебе. постресно ми е што водам фирма него што бројам денови за овулација искрено, па никој не ми вика земи си одмор, туку викаат не очекувај па ќе се деси хаха :)

На monka_bonbonka и Poppins им се допаѓа ова.
  9. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Меѓудругото, дали се препорачува физичка активност 4ти ден од инсеминација или да одмарам ? Не го прашав докторот, ми е непријатно само за ова да му ѕвонам :)

10. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    2.067
    Значи ми скисна веќе... |( Аман
    Добив на 16ти после 46 дена од последна менструација и ми траеше 3 дена. Е сега според докторката сега ми се плодни денови, а според апликација ми почнуваат на 2ри фебруари.
    Во петокот бев за пап тест и ме гледаше вагинално пола саат и ми рече направи сабајле тест во случај да не си вонматерично бремена прашав зошто нели добив и ми рече за секој случај. Во ред направив и беше негативен ми препиша тогаш канестен да се мачкам, вагиналети и еритромицин да пиеме со маж тој 2 јас 5 ама да почекам кога ќе ми заврши менс. Наредниот ден да ги почнам. Во понеделникот бев за микробиолошки. Денес ги земав резултатите на микробиологија, се е негативно освен уреоплазма :doh:
    Одам да ги види и ми дава некоја замена за тие што ми ги пиша за мене и за маж и ми рече да почнеме сега да ги пиеме ама јас сабаеле искрварив малку (16ден од менс ми е денес) и ми рече почекај да ти дојде нормално да не си случајно бремена, па почни да ги пиеш. Добро викам а зошто крварам ми рече можеби се цисти можеби е овулација тоа е нормално... е од кога е нормално ццц :@
    Инаку жената е најдобар гинеколог во градот и мајка ми била кај неа и водела бремености.. :drunk:
    Се извинувам за долгиот пост ама веќе незнам што да правам

11. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Извини мила ама мој предлог ти е да си ја смениш матичната,дпоред ова што го читам......

На Lostinparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Тешка активност не е препорачлива со било кој начин на зачнување,но движење и те како е поволно за циркулација..
    Избегнувј и парни бањи и сауни,премногу топлина штети на плодот.Ти посакувам две цртки;)

На Lara 27 и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  13. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    2.067
    Би ја сменила да имаше некоја по арна овде, ќе треба да одам кај Органџиски пола саат ми е пат ама кога мора што да се прави...

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Фала срцка :*

Извинете што сум толку активна последниве 2-3 дена и што ви стигнуваат нотификации од мене постојано. Возбудена сум прва инсеминација ми е :) и само уште ова ... дали е нормално на 4 ти 5 ти ден од инсеминација да имам болки како за пред циклус во долниот дел од стомакот дури и карлично?
    Или можеби е психа...

Последна измена од модератор: 1 февруари 2019
  15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Овој месец земав Кломифен,денес имам овулација,ме убија јајниците,многу ме боли стомак,како да имам добиено,молам Бога овој месец да се усреќиме,инаку од нареден почнуваме со инсеминации.

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Нормално е, без гајле :)
    Ти посакувам успешна инсеминација! (fingers)
    Читни и во темата Инсеминација, има разни искуства.
    Клик тука.

На Lara 27 и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    18.659
    Девојки јас сеуште не добив:!: ќе купам тест, во недела планирам да го правам, му давам фора да закасни тро појќе:P

На Cersei, dunika, gicka и 4 други им се допаѓа ова.
  18. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    26ти ден од циклус ми е а јас веќе недела дена имам предменструални болки, секој ден веќе 8 дена викам еее денес ќе добијам ,а не ни ми касни:?: циклусов некако мачен исто како јануари:rofl:

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Кој ден ти е ? Ајдеее чекаме убави вести :)

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mb2408

mb2408 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    835
    Здраво девојки,минатиот месец пак без успех,овој месец би требало да не добијам на 6ти,но сега видов светла крв? Би можело да е бременост или сепак сум добила порано..И дали ако направам сега тест ќе покаже? :)