Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Три пати имам правено тест и еднаш преку крв и престресно е, имаш право. Ама па мора да правиме, ништо друго не ни преостанува :angry:

Последна измена: 4 февруари 2019
  2. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    И нормално, само што добив.
    Сопствените тела си играат мајтап со нас...

3. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Буквално е така :( Ајде мила, следниот пат со позитивна бета. Не се разочарувај, продолжуваш понатаму и со кураж и верба.. јаки сме низ се ќе поминеме, се за бар едно :angel:

На dunika и Lara 27 им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    18.505
    Истото ми се случило неколку пати, ама јас тогаш само што дадов крв после неколку саати добив. Телото се опушта и пробива... само позитивно, следниот месец ќе постираш || :l:
    Затоа што од минатиот пат имам уплав од ниска бета. Ми е страв да не се разочарам или пак радувам пред време.Тогаш научив дека бета под 100 не е добра бета... а и сестрата од 8ми септември ми рече преку крв најдобро е да се испита после 2 недели доцнење.
    А фолна ќе си купам после, таа од Алкалоид од 5мг беше така?

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mini26

Mini26 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2019
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    172
    Не трева никаква иперација ништо, само да работам на случај и тоа. Овој вид на матка нема преграда само шо е помала и ризична е бременоста што и немора да значи. Имало жени што раѓале и не знаеле дека имаат таква матка без никаков проблем. Фала ви многу на сите ептен сакав да прочитам позитивни искуства за овој проблем. :*

На dunika и Lara 27 им се допаѓа ова.
  6. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Честитки мила, овој пат со лесно до крај, да си имаш успешна бременост.
    Јас испитав бета со 5 дена доцнење и беше во ред, не ти е рано, за две недели ќе се гледа и на ехо. А за фолна во бременост се пие од 0.4 мг. Сепак добро е да си испиташ, консултација со гонеколог, можеби ќе биде потребна и прогестеронска поддршка. Јас примав утрогестан после бетата.
    Уште еднаш со среќа и не се секирај овој пат ќе биде се во ред:hug:

На Sofi.ja, Lara 27 и 0ли им се допаѓа ова.
  7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292
    @Sofi.ja честитки мила.
    Овој пат храбро и до крај.
    :inlove: :l:

На Sofi.ja и Lara 27 им се допаѓа ова.
  8. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Да така е, докторите најдобро знаат што треба. Коментарот го напишав да се размисли за хистеро во смисла да не се мисли во бременоста дали ќе биде породувањето предвремено или не, и да не се оптеретува психички, бидејќи и предвремено породување не е ок. Во секој случај, како ќе каже доктор, така. Ние тука можеме да кажеме само искуство и добронамерен совет.

Поздрав,

На Mini26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    @Sofi.ja Јас мислам дека овој пат не е биохемиска бременост тука најнормална бременост .
    Со лесно, со убаво и со среќа да си ја износиш бременоста, Се радувам за тебе :hug::inlove::P

@Lara 27 овој месец и ти да не израдуваш со две цртки :inlove:

На Sofi.ja, Lara 27, monka_bonbonka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Zdravo devojki,

Posle nekolku meseci bezuspesni obidi se resiv da kupam testovi za ovulacija. Imam eden kalendar na koj si vodam evidencija koga mi doaga i obicno tamu mi pisuva od prilika koi mi se plodni denovi. Najcesto ovulacija megu 14 i 16 den. Sega so ovie testovite mi pokaza pozitiven test vcera, na 19ti den. Imam redovna menstruacija na 28 ili 29 dena. Pa sega se cudam dali ova e mnogu kasna ovulacija i ako e, dali e problem za bremenost?

Pred dva dena na testot za ovulacija crtickite bea ista boja sto mislam deka e pozitiven test a vcera crtata na testot bese mnogu potemna od kontrolnata. I simptomite mi ja potvrduvaa ovulacijata bidejki cuvstvuvav bolka vo jajnicite vo poslednite dva dena, imav iscedok i se se sovpagase.

I sega si mislam deka sekoj mesec pogresni denovi sum racunala za plodni. Prasanjeto mi e dali ova e docna ovulacija? Dali e problem? Dali nekoja ima ostanato bremena so docna ovulacija?

Fala:)

На Lara 27 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    не е проблем никаков, по правило на циклус од 28 дена на 14ти ден е овулација ама тоа е само некое си правило, секое тело е различно. Може овој месец овулираш на 19тиот ден може наредниот месец ке биде тоа на друг ден. Штом ти е линијата иста боја или потемна од контролната линија тоа значи дека ќе настапи овулација во наредните 24-48 часа. Доцната овулација не е пречка за забременување,не е важно кога овулираш, важно е ДЕКА ОВУЛИРАШ. Така да, фаќај се на работа :)

На Lara 27, dunika и ArmaniCode им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Немој да се плашиш и да имаш страв. Знам дека минатиот пат помина низ биохемиска, но тоа не значи дека и сега ќе е така. Но потребна си е поддршка и во рана бременост.
    Не знам зошто сестрата ти рекла дека бета се испитува по две недели доцнење :?:
    Ти секако знаеш дека си бремена, го направи тестот, бетата е за да се види дека си е нормална бременост, што и верувам дека е.
    Сепак прогестеронска поддршка докторот е добро да ти даде, штета од тоа нема, само корист. Како и да е, твоја е одлуката.
    Од грижа ти го кажувам ова, не од што се правам нешто паметна.
    Би ти ги препорачала Фемибион1, добри пренатални витамини се за прво тромесечие, во нив има и фолна.
    Така е, си се останува бремена и со таква матка и се раѓаат дечиња. Без грижа, работете си на случајот, немаш пречка за забременување. Ти посакувам што побрзо да си останеш бремена, да биде се' добро и со бебенце во раце (fingers)

На Sofi.ja, Lara 27, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ArmaniCode

ArmaniCode Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    1.163
    Fala mila na odgovorot:hug:
    Moram da prestanam da prebaruvam po internet i da se vadam od takt bezpotrebno. Vcera bas citav nesto deka lutealnata faza posle ovulacija treba da bide dovolno dolga za da plodot ima vreme da se zakaci na matkata. I ako ovuliras kasno mozebi nema da ima vreme i toa rezultira vo biohemiska. A jas imav biohemiska vo Septemvri pa si gi povrzav rabotite i se preplasiv.

Se nadevam se ke bide vo red. Ovaa nedela rabotime intenzivno so mazot mi:lol: Vi posakuvam sreka na site i naskoro da se raduvame:hug:

На Lara 27 и dunika им се допаѓа ова.
  14. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Честитки и со лесноо :):*

На Sofi.ja и Lara 27 им се допаѓа ова.
  15. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Немој да се растажуваш, ќе дојдат и нашите среќни деново. И јас неколку пати до сега имам правено тестови и се беа негативни за жал, ама нема откажување!! :hug::hug:

На Lara 27 и LunaGrey им се допаѓа ова.
  16. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Јас денес требаше да добијам ама нема сеуште, утрово правев крвна слика и ми пронајдоа крв во урината изгледа кај и да е ќе добијам.. а толку многу се трудевме овој месец и пак ништо.. ;(

17. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    жал ми е.
    чекам резултати од микроб. брисеви па ако ми се чисти одма закажувам за хсг.
    ти имаш правено хсг?

18. Cersei

Cersei Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    И јас во овие неколку месеци 2 пати направив тест, два пати негативен. :( Од прво не беше толку стресно ама како што изминува времево е потешко. Многу се надевав дека ќе се фати и нема да има потреба од испитувања, што ќе ми бидат дополнителен стрес. Си давам уште една шанса месецов па ако не биде ќе мора да почнеме со испитувања.

На Summer16 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Така е колку повеќе време поминува толку повеќе стресно е.. И ние ќе почнеме со испитувања од другиот месец уште спермограмот и хсгто останаа. Пап и микробиолошки правев во ред се.

На Lara 27 и Cersei им се допаѓа ова.
  20. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Не, ќе правам изгледа другиот месец уште тоа остана и спермограмот. Пап тестот и микробиолошкиот во ред се ги направив.