уреаплазмата ми е позитивна на брисевите. сумамед ми дадоа. има некој искуство? нешто дополнително да пијам,од природно потекло, да ја исчистам побрзо?
Ќе ја снема од сумамедот. Можеш да пиеш и уље од диво оригано или чај од диво оригано. Има антибактериолошко дејство.
Во октомври пиев сумамед пошто бев ептен болна, две дози пиев. Сега пак сумамед, мн се нервирам , не сакам толку често антибиотици да пијам. Ми рече две таблети од 500мг одеднаш да испиеме и јас и маж ми. И толку. Ќе си земам и чај
Здраво нова сум тука. Па да си ја кажам мојата мака, имам керкичка 7 години и веќе 3-4 години пробваме за бебушка ама ништо. Бев на преглед и докторот рече дека кај мене се е во ред а кај мм подвижноста е намалена и му даде да пие сексовит. И ми рече ако за 3 месеци не останам природно ке одиме на вештачко.Е сега требаше да добијам на 29 јан а уште немам добиено. Иначе немам редовна мен.Сабајле направив тест и беше негативен а иначе градите ме болат што не ми е вообочаено, почесто мокрење гадење. Па да прашам да не е рано за тестот што го направив? Некој со слично искуство?
Девојки ми треба совет и мислење. Моја пријателка и рекоа дека мора да прави проодност на канали, на приватно е доста скапо, дали прават во ГАК или Чаир? Колку кошта? Дали треба упот? Како иде целата постапка?
Прават на Клиника, 900 денари е. Упат од матичен гинеколог за Асистирана репродукција и тие таму потоа ќе и' кажат се' што треба. Накусо... Сите испитувања да си ги носи: пап, чисти микробиолошки брисеви, хормони. Потоа треба да оди пак кога ќе добие и да носи испитана седиментација (треба да не и' е над 10), па ако нема висока седиментација, ќе и' закажат ХСГ на околу 8 ден од циклус. Во темата за ХСГ има повеќе искуства, клик тука.
Јас правев ХСГ прооднос на канали во петокот во Систина 5920ден е и 175ден со упат селиментација проверував во СинЛаб а државно незнам.
јас ќе си правам пауза дур не ја излечам уреаплазмата. се надевам од антибиотиков ќе ми помине па од нареден месец ќе почнеме пак. иначе ми стигнаа тие од ебеј што ги нарачав, 30 тестови за овулација + 5 теста за бременост за 5 долара. Брзо стигнаа,нема ни две недели. Еве линк ако на некој му требаат,исплатливо е ептен за тие пари https://www.ebay.com/itm/30-Ovulati...h=item3f1657af00:g:dzAAAOSwkZhWTva-:rk:1:pf:0
Devojki kako ste sakam da spodelam nesto so vas. Edna moja prijatelka poslem 7 godini obidi bebus go dobi so pienje na cajot femi.mix. ne e skap okolu 250 denari mislam e cenata.
Da pisi vnatre vo upatstvoto, mislam deka se piese 3 meseci poslem menstruacija 28 dena pa potoa pauza. Ne pamtam tocno kako bese ama ima vo nego napisano se
Ммммм... Интересно, природно мислам дека може да биде корисно, се разбира не во комбинација со лекови. Кај има да се купи???
Jas sum od bitola go imase vo edna apteka vo bitola,bi trebalo sega da go ima sekade a i vo skopje sigurno go ima vo poveke mesta
Женички како е подобро за забременување секој втор ден да имаме односи или секој ден? Овој месец искрено се надевам да ги видам двете ||